Hakem hataları TBMM'ye taşındı

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Sönmez, 2008-2009 Turkcell Süper Lig'de, diğer yıllara oranla daha fazla sayıda hakem hatalarına rastlanıldığını belirtti. Sönmez, özellikle bu

Hakem hataları TBMM'ye taşındı
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Sönmez, 2008-2009 Turkcell Süper Lig'de, diğer yıllara oranla daha fazla sayıda hakem hatalarına rastlanıldığını belirtti.

Sönmez, özellikle bu hatalar sonucu, Anadolu kulüplerinin kayba uğramasının dikkat çektiğini ileri sürerek, ''Hakem hatalarından dolayı kulüplerin puan kayıplarının bir istatistiği tutulmakta mıdır? Sezon başından bu yana bu anlamda kaç kulüp mağdur olmuştur?'' diye sordu.

Hakem eğitimlerinin, yeniden gözden geçirilmesinin düşünülüp düşünülmediğini öğrenmek isteyen CHP'li Sönmez, şu sorularının yanıtlanmasını istedi:

''Hakem hatalarından dolayı genellikle Anadolu kulüplerinin puan kaybına uğramasını neye bağlıyorsunuz? Lig bitiminde bu hatalardan dolayı puan cetvelinin adaletli bir şekilde oluşmaması halinde sporla ilgili kamu yönetiminin de bu sonuçta sorumluluk sahibi olduğunu düşünmekte misiniz?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor