Hakan Şükür TS'yi Değerlendirdi

Diğer büyüklerin çok kötü bir performans çıkardığı yarışın 3. bitirilmesi Trabzonspor'da başarı olarak algılandı. Ayrıca Broos'un 'oturdu' denilen kadroyu bozması puan farkını artırdı.Öncelikle şunu söylemekte fayda var... Trabzonspor bu ülkenin çok öneml

Hakan Şükür TS'yi Değerlendirdi

Diğer büyüklerin çok kötü bir performans çıkardığı yarışın 3. bitirilmesi Trabzonspor'da başarı olarak algılandı.

Ayrıca Broos'un 'oturdu' denilen kadroyu bozması puan farkını artırdı.

Öncelikle şunu söylemekte fayda var... Trabzonspor bu ülkenin çok önemli bir rengi. Ülkenin her yerindeki seyirci potansiyeli mevcut. Yönetim anlayışlarının bir bütünlük sağlaması halinde bu potansiyelin daha da şiddetli şekilde harekete geçebileceğine inanıyorum. Bunun oluşması da Trabzonspor için başlı başına bir güven ve avantajdır. Temennim, Trabzonspor'un bahsettiğim havayı bulup her sezon şampiyonluk yarışının içinde sonuna kadar kalmasıdır...

1-Sezon başında yapılan transfer hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Geçen seneki diğer büyüklerin kötü performansı Trabzonspor'da çıkış gibi algılandı. Bu da herkesi kandırdı. Yapılan transferler oyuncu kalitesi olarak iyi olsa da başta Tjikuzu ve Gabriç'in istikrarsız performansları sıkıntı yarattı. Bu oyunculara Alanzinho ve Yattara'nın verimsizlikleri de eklenince bugünkü durumun temelleri atıldı. Her şeye rağmen Trabzonspor tam sistem ve ideal kadroyu buluyor derken az önce saydığım oyunculara yer açma düşüncesi Trabzon'u tekrar düşüşe sürükledi.

2-Bir yanda Ünal Karaman, bir yanda Metin?Diyadin ve Broos... Bu ekip sizce doğru mu?

Görüntü itibariyle bir yabancı antrenörün yanına Türkiye'yi tanıyan bir yerli yardımcının verilmesi, bunu Metin Diyadin için söylüyorum, mantıklı. Ünal Karaman tercihinin de yanlış olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki bunlar kötü sonuçlar gelince tartışılır hale geldi. Çünkü Trabzonspor normal şartlarda şimdikinden 6 puan daha fazla toplamış olmalıydı. O zaman da iddialı bir noktada olur, bunlar konuşulmazdı.

3-25 yıldır şampiyonluk gelmiyor. Bu durumun baskı yarattığı kesin ama son tepkiler doğru mu?

Ben o tepkilerin Beşiktaş maçına bağlı olduğunu sanmam. Çünkü takım sezonun en iyi futbolunu oynadı o maçta. Bu bir birikim. Şampiyonluk bir sene takım kurup sonra yakalanacak bir hedef değil zaten. İçindeki ve dışındakilerin ortak sesiyle oluşacak bir başarı. Trabzonlu oyuncu sayısının azlığının da bu yolda negatif bir unsur olduğunu düşünüyorum. 3-4 Trabzonlu, yapıyı bilen futbolcu böyle anlarda rahatlatır.

4-Şenerli yönetimi nasıl değerlendiriyorsunuz? M.Ali Yılmaz ismi gündemde. Değişim lazım mı?

Yönetimsel anlamda bir şey söylemek zor. Oranın dokusunu çok iyi bildiğimizi söyleyemeyiz hiç birimiz. Şu anda Mehmet Ali Yılmaz bu camianın büyük bir kesiminin desteğini isteyerek aday olabileceğinin sinyallerini veriyor. Dünüyle bugünüyle, tecrübeleriyle böyle bir ismin başarılı olabileceğini düşünüyorum. Büyük takımların bütçelerini düşündüğünüzde Trabzonspor'un yarışmadaki sıkıntıları tabi ki daha fazla. Bu nedenle de kendi evlatlarını daha fazla takım içersinde tutmalı.

5-Trabzonspor'da her bölge için vazgeçilmez birer oyuncu ismi verebilir misiniz?

Öncelikle Colman'ı söyleyebilirim. Çünkü Arjantinli oyuncu sorumluluk alan, skoru etkileyebilen futbolu ve oyun zekasıyla önemli bir futbolcu olduğunu kanıtladı. Forvette ise kim ne derse desin ben Umut'un Trabzonspor için çok önemli bir elemanı olduğu inancındayım. Savunmada ise Egemen tecrübesi ve camiaya uyumuyla öne çıktı. Ancak kısa süre oynayıp sonradan onun performansı dışındaki etkenlerle yedek kalan Ferhat'ın da sol kanat sıkıntısı çeken ülke futbolu için kazanılması gerekir. Kaleye mutlaka iyi bir isim lazım. Tolga sakat tamam ama Onur'a ne zaman şans verilecek? Belki bu süreçlerde oynatılsa kazanılacekti. Tony Sylva her zamanki gibi yabancı avantajını kullandı. Bir parantez de Ceyhun Gülselam için açmak istiyorum. O hem Trabzonspor'un hem de Türk futbolunun geleceği.

6-Gökhan Ünal-Umut Bulut ikilisi ideal forvet hattı mı? Fatih Tekke dönmeli mi?

İkisi de yetenekli olabilir ama ikisinin özellikleri Fatih'te tek başına mevcut. Bu geçiş sürecinde çok faydası olur.

7-Bu kadronun Ocak ayında takviyeye ihtiyacı var mı? Varsa hangi bölgelere?

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan büyük umutlarla alınan, ancak ilk haftaların ardından takımdan uzak kalan Tjikuzu'dan bundan sonrasında da pek verim alınacak gibi durmuyor. O zaman o bölgeye takviye lazım. Gökhan Ünal da eğer istikrarlı, bugüne kadar yapmadığı şekilde kendini geliştirerek oynamayacaksa bir forvet de gerekli. Ayrıca ben hala sol açık transferinin de zaruret olduğu görüşündeyim.

8-Yabancılar hep sorunla anılıyor. Çözülür mü, yoksa onlarla yollar ayrılmalı mı?

Alanzinho ve Yattara'ya sempatik tavırları sebebiyle hep destek verildi, sevildi. Bu durum, her şeyini vererek oynayan oyuncuları rahatsız edebilir. Artık bu tip oyuncuların da sorumluluk alması, Trabzonspor'a hedefleri konusunda yardımcı olması lazım. Türkiye'de sadece kontrat bedelleri sebebiyle kalanların değil de genç oyuncuların forma giymesini istiyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın, bu sözlerim sadece Trabzonspor için değil tüm Türk takımları içindir. Birçok isim Türkiye'de gördüğü maddi-manevi değerin yarısını başka yerde bulamaz. En azından bulduklarında da bunun karşılığını vermeliler.

9-Avni Aker'de deplasmandan kötü sonuçlar alınıyor. Avni Aker bir deplasman mı? Neden?

Buna kesinlikle katılmıyorum. Geçtiğimiz günlerde, eski bir Trabzonsporlu olan Abdullah Ercan'ın sözlerini de okudum, o da aynı şeyleri söylüyor. Geçmişte kısmen de olsa hem rakibe hem de kendi oyuncusuna hissettirirlerdi bunu. Fakat her gelene daha gelmeden bunun böyle olduğunu söylemek, kötü sonuçta bu kişilere bu tip açıklama yapma şansını veriyor. Trabzon seyircisi son 5 senedir her şartta takımı destekleyen havada. O nedenle de bunun ardına sığınıp bahane olarak asla kabul edilmemeli. Trabzonspor'daki baskı her büyük kulüpte olması gerektiği kadar var.

10-Yarış kimler arasında devam eder? Trabzonspor'un şansı nedir?

Tüm bu söylediklerimizden yola çıkarak şampiyonluk şansı var demek fazla hayalcilik olur. Hem birçok büyük takımı hem de Kayseri, Bursa ve Eskişehir gibi bu sezon beklentisi yüksek ekipleri geçmeleri lazım. Şimdi Trabzonspor, doğru tespitler yapıp aradaki puan farkını eriterek istikrarlı şekilde üst sıralara tırmanmanın yollarını aramalıdır. Ve Avrupa'ya gidişin en yakın yolu olan Türkiye Kupası'na sıkı sıkıya sarılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler