Hacıosmanoğlu'ndan Eleştiri

Trabzonspor Kulübü eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Sivasspor maçında yaşanan olaylarda Bordo-mavili yönetimin yetersiz kaldığını belirterek, "Trabzonspor'da şu anda yarım yönetim vardır. Yönetim elinden geleni yapmış, ama yetersiz kalmıştır.

Hacıosmanoğlu'ndan Eleştiri

Trabzonspor Kulübü eski Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Sivasspor maçında yaşanan olaylarda Bordo-mavili yönetimin yetersiz kaldığını belirterek, "Trabzonspor'da şu anda yarım yönetim vardır. Yönetim elinden geleni yapmış, ama yetersiz kalmıştır. Ben maçta olsaydım hakemle konuşur, onu ikna eder, maça çıkartırdım" diye konuştu.

Süleyman Restoran'da bir basın toplantısı düzenleyen İbrahim Hacıosmanoğlu, gündemdeki Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olayları ve Aralık ayındaki kongre öncesindeki durumu değerlendirdi. Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olayların son derece üzücü olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, Trabzon'da yaşanan üzücü olayların ulusal medyada geniş bir biçimde yer alırken, iyi şeylerin ise yer bulamamasından şikayet etti.

Yaşanan olayların Trabzon insanının misafirperverliğine yakışmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Bunlar bazı çirkin insanların çirkin davranışlarıydı. Zaten bu insanlar bilinçli olsalardı maçın bitimine 30 saniye kala, hem de 1-0 önde götürdüğümüz bir maçta Trabzonspor'u ve camiayı sıkıntıya sokmazlardı. Sahaya giren taraftarlar gerçek Trabzonspor taraftarının salyası bile olamazlar" dedi.


Yaşananların objektif olarak ele alınmadığını ileri süren Hacıosmanoğlu, "Bunun üzerinde düşünülmesi, irdelenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Maçın başlangıcından itibaren Sivassporlu futbolcular sportmenliğe aykırı bir şekilde hareket etti. Hakem bunları engellemeliydi, ama hakemin maçın kontrolünü eline alacak iradesi yoktu. Sportmenlik dışı davranışlara müsaade etmeseydi, bütün bunlar yaşanmayacaktı" diye konuştu.

Maçta yaşanan olayların en büyük sebeplerinden birinin de emniyet
zafiyeti olduğunu öne süren Hacıosmanoğlu, sahadaki emniyet güçlerinin tatile gider gibi sahaya giren bir kimseye karşı yetersiz kalmasının son derece düşündürücü olduğunu belirtti. Sivassporlu futbolcuların da sahaya giren seyircilere saldırmasının düşündürücü olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, bütün bunların incelenmesi gerektiğini ifade etti.

"YAŞANAN SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Hakem Bülent Demirlek'in Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın telkinleri sonucu maçı tatil ettiği şeklinde duyumların bulunduğunu belirten Hacıosmanoğlu, bunun gerçek olması durumunda Sivasspor'un hükmen mağlup sayılması gerektiğini kaydetti. Maçın güvenlik gerekçesiyle tatil edildiğinin de söylendiğini hatırlatan Hacıosmanoğlu, "Şehrin en büyük mülki amiri güvenlik konusunda teminat verdi, ama buna rağmen karşılaşma tatil edildi. Bunlar Trabzonspor'un elini güçlendiren doneler, yaşanan sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Yönetimin de mazlum durumuna düşürülerek rahatlatılmaması gerektiğini belirten ve Trabzonspor'un yaşadığı sıkıntıların yaşanılan sportif başarısızlıklardan kaynaklandığını söyleyen Hacıosmanoğlu, "Bu yaşanılanlardan herkes ders çıkartmalı. Trabzonspor başarıya gitmesi için içerideki kronikleşmiş pisliklerin temizlenmesi lazım. Trabzonspor'da yüzde 80 oranında bir devrimle değişiklik yapılması lazım. Başka türlü başarı gelmez. Yönetimi istifa ettirmekle veya istifaya davet etmekle de başarı gelmez.

Herkes Aralık ayındaki kongreye kadar hazırlıklarını yapar ve orada aday olur. Trabzonspor'un son yıllardaki yaşadığı en önemli sıkıntılardan biri de bu hazırlıksız gelen yönetimlerdir" diye konuştu.

Yaşanılan süreçte herkesin Trabzonspor'a destek vermesi gerektiğinin altını çizen Hacıosmanoğlu, "Bu süreçte Trabzonspor'a elbirliğiyle destek olma zorunluluğumuz vardır. İster yönetimde ister dışarıda olalım tek arzumuz Trabzonspor'un başarısı olmalıdır. Kapı arkasındaki gelişmeleri de iyi takip edeceğiz. Trabzonspor'u kimse siyasi emellerine alet etmesin. Ayrıca Trabzonspor'un kimsenin himmetine de ihtiyacı yoktur. Trabzonlu da olsa federasyon başkanının da himmetine ihtiyacı yoktur. Trabzonspor hakkını
profesyonelce arar. Ben, Trabzonspor'un lehine olumlu bir karar çıkacağına inanıyorum" dedi.

"Eğer maçta olsaydım hakemle konuşur, onu ikna eder, sahaya çıkartırdım" diyen Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'da şu anda yarım yönetim vardır. Yönetim elinden geleni yapmış, ama yetersiz kalmıştır. Ben maçta değildim. Ama eğer maçta olsaydım ve hakem Sivasspor Başkanı'nın telkinleri sonucu maça çıkmamış ise, ben maçta olsaydım hakemle konuşur, onu ikna eder, maça çıkartırdım. Maça gitmediğim için kendime kızıyorum. Keşke gitseydim, pişmanlık duyuyorum" diye konuştu. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un bilgi birikimi olan, samimi bir yönetime ihtiyacı bulunduğunu sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor