Hacıosmanoğlu'ndan A.Yıldırım'a sert cevap

Trabzonspor’un sabah antrenmanı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılama sırasında herkesle tek tek hesaplaşacağı yönündeki açıklamasına yanıt verirken çok sert ifadeler

Hacıosmanoğlu'ndan A.Yıldırım'a sert cevap

Trabzonspor’un sabah antrenmanı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılama sırasında herkesle tek tek hesaplaşacağı yönündeki açıklamasına yanıt verirken çok sert ifadeler kullandı.

Yıldırım’ın adını telaffuz etmeyen Hacıosmanoğlu, “Bu şahıs zaten bizim muhatabımız değil. Benim muhatap alacağım adam önce gidip vatani görevini, askerliğini yapıp gelecek. Ama onun kabahati yok. Sahte çürük raporuyla askerlikten kaçan insana, gece saat 2'de meclisten karar çıkarıp, bedelli askerlikten yararlanma hakkı tanıyanlar bugün o adamı konuşturuyor. Görüş bildiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve onun akabinde bizim itirazımızı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hukuk dışı verdiği kararlar, hukukun, adaletin yanından dahi geçmeyecek seviyesiz kararlar onu konuşturuyor. Yani kim konuşturuyor? Devletin birimleri konuşturuyor. Bırakın konuşmayı toplumun içine dahi çıkamayacak birisi” dedi.

Yıldırım’ın yeniden yargılanması kararını ‘hukuk dışı’ olarak niteleyen Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

“Ama bizim UEFA'daki girişimlerimiz devam ediyor. Trabzonspor taraftarları hiç şüpheye kapılmasın. Bu konuyla ilgili biz değil hukukçularımız konuşuyor. UEFA'nın da ne kadar sıkıştığını hukukçularımızın yaptığı hamlelerle biz çok iyi biliyoruz. Bunlar kamuoyuyla paylaşacağımız şeyler değil. FIFA'nın UEFA'ya yazı yazıp, 'kararlarınızı bekliyoruz' demesinin ne anlama geldiğini ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz. Türkiye'de ne kadar yeniden yargılama adıyla bu işi sulandırıp zamana yaysalar da, Avrupa'nın dev kulüplerinin dahi, UEFA ve FIFA'ya sordukları soru şu; biz düşerken düşüyoruz da niye bu takıma ceza vermiyorsunuz? Bizden daha çok baskı yapanlar da var Avrupa'da.”

Takımın aldığı sonuçları kabul etmenin, hazmetmenin kolay olmadığını da vurgulayan Hacıosmanoğlu, Vahid Halilhodziç'in saha kenarındaki agresif tavırlarıyla ilgili "O da bizden birisi. O da aynı duyguları yaşıyor, başarılı olmak istiyor. Başarılı olmak için Trabzonspor'a geldi. Bu sonuçlar nasıl bizleri çılgına çeviriyorsa onu da çeviriyor” diye konuştu.

Hakem hatalarının kasıtlı olabileceğini imâ eden Hacıosmanoğlu, “Avrupa'da tuttuğumuz avukat, 'Bu davayı alırım ama daha sonra bu davadan zorluklar nedeniyle vazgeçerseniz hiç başlamayalım. Çünkü biz UEFA'ya savaş açıyoruz, bize karşı farklı yaptırımlar da uygulayabilirler' demişti. Biz de, 'Bu bizim namus davamız. Bundan geri dönmeyiz. Buna emin olun' dedik” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor