Hacıosmanoğlu'na taraftardan şok

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Aralık ayı mali kongresinde yapmış olduğu konuşma başına dert oldu. Kürsüye çıkarak Eski Bakan Trabzon Milletvekili Faruk Özak, hakkında “ Hayatta hiç kimse benim düşmanım olmadı. Ama bu

Hacıosmanoğlu'na taraftardan şok

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Aralık ayı mali kongresinde yapmış olduğu konuşma başına dert oldu. Kürsüye çıkarak Eski Bakan Trabzon Milletvekili Faruk Özak, hakkında “ Hayatta hiç kimse benim düşmanım olmadı. Ama bu saatten itibaren Faruk Özak benim azılı düşmanımdır. Trabzonspor başkanı olarak hiçbir şey yapmayacağım ama başkanlığı bıraktıktan sonra en büyük düşmanım Faruk Özak’tır Söyleyeceklerimden sonra Trabzonspor taraftarı Faruk Özak’a nasıl ders verdiğini herkes görecek.”kelimelerine yer verdi.

ŞİDDET İÇERİKLİ KONUŞTU

Bu konuşma Bordo Mavili camiada yankı bulmuş ve başkan Hacıosmanoğlu^na tepki yağmıştı. Trabzonspor taraftarlarından Sedat Adanur, Cumhuriyet başsavcılığına giderek Hacıosmanoğlu’nun bu söylemlerinden dolayı şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesinde Başkan Hacıosmanoğlu’nun sözlerine yer veren Adanur, “ Başkanın söylemiş olduğu bu sözler şiddet içerikli ve spor ahlakına uymayan söylemlerde bulundu. Bu nedenle kulüp başkanı olan Hacıosmanoğlu’nun Spor’da şiddet yasası hakkında 6222 sayılı kanunla hakkında işlem yapılmasını istiyorum ve kendisinden şikayetçiyim.”diyerek dilekçesi savcılığa iletti.

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzenlemesi Kanun ve Yönetmeliğe göre Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklaması nedeni ile yargılanmasının istendiği maddeye aşagıda yer verilmiştir.

ŞİDDETE NEDEN OLABİLECEK AÇIKLAMALAR 

Madde 22 - (1) Sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yoluyla açıklamada bulunan kişilere, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde, beşbin Türk Lirasından ellibin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

(2) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin spor kulübü veya federasyon yöneticileri tarafından işlenmesi halinde, birinci fıkra hükmüne göre verilecek ceza beş katına kadar artırılır.

(3) Birinci fıkra kapsamına giren fiilleri işleyen kişiler, ayrıca idari tedbir olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanır. Bu yasak, kararın verildiği tarihten itibaren üç ay süreyle uygulanır. Koruma tedbiri olarak yasak kararının uygulanmasına ilişkin esas ve usuller, bu tedbir bakımından da uygulanır. Ancak 18 inci maddenin sekizinci fıkrası hükmü bu kişiler bakımından uygulanmaz.

(4) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin, haber verme ve eleştiri hakkının sınırları aşılarak yayımlanması halinde, ilgili basın ve yayın organının işleticisi olan gerçek veya tüzel kişiye, yüzbin Türk Lirasından beşyüzbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin tekrar tekrar yayımlanması halinde, haber verme hakkının sınırları aşılmış kabul edilir.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor