Hacıosmanoğlu'na kınama!

 Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, hakem Bülent Yıldırım hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kınadı.Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği tarafından yayınlanan kın

Hacıosmanoğlu'na kınama!

 Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, hakem Bülent Yıldırım hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kınadı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği tarafından yayınlanan kınama mesajında şu ifadeler kullanıldı:

"Futbolun ana unsurlarını oluşturan birimler, takımlar, yöneticiler, antrenörler, sporcular ve hakemler olmazsa olmazları... Bu birimlerin bağlı olduğu ana kurum Türkiye Futbol Federasyonu. Federasyona bağlı olan birimleri oluşturan tüm bireylerin uyması gerekli olan bir takım kurallar olduğunu göz ardı edemeyiz. 7 Şubat 2014 Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor müsabakası öncesi Trabzonspor Kulüp Başkanı Sn. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun futbol kamuoyunu baskı altına almak üzere hiç kimsenin tasvip etmediği etik olmayan hal, hareket, eylem ve söylemlerle müsabakanın hakemi Bülent Yıldırım hakkında sergilediği olumsuz tavırlar başta hakem camiası olmak üzere tüm spor severlerin tepkisine neden olmuştur. Oynanmayan bir müsabaka öncesi taraftarlarına şirin görünmek adına sağlıklı düşünemeyenlerin yapabileceği, kabul edilebilir davranış şekli değildir. Kendi takımının menfaatine olmak üzere dürüst bir davranış içinde olduğunu ifade eden Sn. Hacıosmanoğlu başka kulüplerin aleyhine olabilecek hataların, kendi takımlarına menfaat beklentisi içinde olduğu izlenimi göz ardı edilemez. Bundan dolayı öncelikle Sn. Hacıosmanoğlu'nu kınıyoruz ve kendisini daha tutarlı davranışlar içinde olmaya davet ediyoruz. Derneğimiz üyesi olan Sn. Bülent Yıldırım, müsabaka yönetimi ile ilgili gelişen tüm bu olumsuz tavırlara rağmen son derece onurlu ve dik duruş göstererek başarılı bir müsabaka yönetmiştir. Bu güne kadar oynanan müsabakalarda olduğu gibi bundan sonraki süreç de oynanacak olan müsabakalarda, başta Sn. İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere tüm güzide kulüplerimizin yöneticilerinin, antrenörlerinin ve futbolcularının öncelikli olarak liglerin tüm kategorilerinde müsabaka yöneten hakemlerimize karşı daha duyarlı ve saygılı olmaları beklentisini tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Ayrıca müsabaka ile ilgili Trabzonspor Kulüp Başkanı Sn. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sergilediği hal, hareket, eylem ve söylemler için Türkiye Futbol Federasyonu'nun uygulamalarını destekliyor ve gelişen olaylarla ilgili kararların titizlikle alınacağına inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler