Hacıosmanoğlu: Transferleri!

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yeni teknik direktörlerinin belli olduğunu ve sezon öncesi transfer çalışmalarını ondan aldıkları rapor doğrultusunda yaptıklarını söyledi. Hacıosmanoğlu, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneğinin yenilene

Hacıosmanoğlu: Transferleri!

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yeni teknik direktörlerinin belli olduğunu ve sezon öncesi transfer çalışmalarını ondan aldıkları rapor doğrultusunda yaptıklarını söyledi. 

Hacıosmanoğlu, Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneğinin yenilenen genel merkezinin açılış törenine katıldı. İbrahim Hacıosmanoğlu, mehter takımı ve meşalelerle karşılandı.

Törende gazetecilere açıklama yapan bordo-mavili kulübün başkanı, "Hocanın durumundan dolayı, resmi anlaşmayı yapamıyoruz. Teknik direktörümüzün kim olduğunu, üç aşağı beş yukarı herkes biliyor. Bütün çalışmalar da hocanın direktifi doğrultusunda yapılıyor" dedi. 

Yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak istediklerini anlatan İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ve Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer aldığı iddia edilen Olcan Adın'la ilgili, "Transferlerin hepsi, hocanın bilgisi doğrultusunda yapılıyor. Biz önümüzdeki sene, şampiyonluğa oynayan bir takım kuruyoruz. Trabzonspor sevdalılarının istediği bir takım sahada olacak. Olcan, değerli bir kardeşimiz. O da bu takımın bir parçası. Allah nasip ederse de şampiyonlukta onun da bir parçası olmasını istiyoruz. Şu anda bu noktadayız" ifadelerini kullandı. 

Dernek merkezinin açılışında Trabzonsporlu taraftarlara seslenen bordo-mavili kulübün başkanı, göreve geldikleri günden itibaren Türk futbolunda ortaya bir farklılık koyduklarını belirterek, "Türk futbolunda bir farklılık ortaya koyduk, çünkü hiçbir hesabımız yok. Hesabı olmayan insan da doğruları yapmaya çalışır. Bizi, 'niye pislikleri ortaya çıkarıyor ve hesap soruyorsunuz?' diye eleştiriyorlar. Göreve geldiğimiz günden itibaren 'ahlaklı, adaletli ve temiz bir Türk futbolu istiyoruz' dedik. Şimdi bunu isteyen bir camia başkanı olarak, içinizde olumsuzluklar pislikler varsa onları temizlemek zorundasınız. Biz de bunu yapıyoruz. Kongre sürecinde, 'hesap soracağız' dedik. Onun hesabını soruyoruz. Kimin yanlışı varsa gitsin, adli makamlara hesabını versin. İnsanlar bu durumdan rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben de onu anlamıyorum. Varsa bir yanlış, bunun hesabını yanlış yapanlar verecek" diye konuştu.  

İbrahim Hacıosmanoğlu, koltuk sevdalısı olmadıklarını dile getirerek, aralık ayı itibariyle bordo-mavili takımın şampiyonluk yarışı içinde olmaması halinde, görevi bırakabileceklerini söyledi.

"YAPTIĞIMIZ TEMİZLİK, HAKLI OLDUĞUMUZ DAVAYI SEKTEYE UĞRATMAZ"

Hacıosmanoğlu, kulüp içinde başlatılan soruşturmanın şike davasında aleyhlerine kullanılacağıyla ilgili eleştirilere katılmadığını aktardı.

Hukukçularının UEFA ve FIFA'da yaptığı başvuruların sonucunu almayı umduklarını dile getiren Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: 

"Biz şampiyonlukları elinden çalınmaya alışkın bir camiayız. Çalmaya alışkın değil. Biz emeğimizin çalınmasını engelleyemedik ki başkalarının hakkını çalalım. Bizim bir sorunumuz yoksa emek hırsızları yaptığımız mücadeleyi kendi lehlerine kullanamaz. Bu tedirginliğiniz sizin de ortak olduğunuz olumsuzluklardan yıpranacak olmanızdan başka bir şey değildir. Yaptığımız bu temizlik mücadelesi, bizim haklı olduğumuz davayı sekteye uğratmaz. Herkesin yaptığı yanına kar kaldığı dönemin kapanması lazım. Biz de buna örnek olmak istiyoruz. Emeğimizi çalanlar, bunları kullanamazlar. Hukukçularımız, Avrupa'da ve Türkiye'de temiz Türk futbolu adına mücadele veriyor. UEFA ve FIFA'nın Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımlarla bu mücadelemizin sonucunu alacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA ve UEFA'nın yeniden yargılama yaparak bir algı yönetimi gerçekleştirildiğini ileri sürerek, "Elbetteki bizim bağlı olduğumuz FIFA ve UEFA'nın yaptırımlarını engellemek için 'yeniden yargılama' diye bir algı yönetimi başladı. Ben buradan sesleniyorum, o mütalaayı veren savcı, verdiği mütalaanın altında kalacak. Çünkü hukukla bağdaşmayan bir mütalaa. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın Fenerbahçeli olduğunu herkes biliyor.

Biz hala hukuka saygılıyız. Mahkemenin Türkiye'deki yargının önünü tıkayacak, bundan sonra Türk yargısına kötü örnek olacak bir karar vermemesini umuyoruz. Bu pisliğin üstünü sportif olarak Türkiye'de örtmüş olabilirsiniz ama ceza yargılaması olarak bütün kurumlarıyla sonuçlanmış bir davaya uyduruk söylemlerle yeniden yargılamanın yolunu açıp, bu süreyi geniş bir zamana yayma hesabı yapanlar, bunun altında kalacaktır" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor