"Hacıosmanoğlu Trabzonspor'a zarar veriyor"

Trabzonspor eski As Başkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor’un son dönemine ilişkin gündeme oturacak açıklamalar yaptı. Hacısalihoğlu'nun yaptığı açıklamaların satırbaşları şöyle: “ERSUN YANAL BAŞARILI OLSAYDI, BU BİR MUCİZE OLURDU” Halilhodziç’in ar

"Hacıosmanoğlu Trabzonspor'a zarar veriyor"
Trabzonspor eski As Başkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor’un son dönemine ilişkin gündeme oturacak açıklamalar yaptı.
 
Hacısalihoğlu'nun yaptığı açıklamaların satırbaşları şöyle:
 
“ERSUN YANAL BAŞARILI OLSAYDI, BU BİR MUCİZE OLURDU”
 
Halilhodziç’in ardından, Trabzonspor’a Fenerbahçe’den kovulan Ersun Yanal’ın getirilmesi doğru muydu?
 
Ersun hoca Türkiye’deki en iyi hocalardan biri... O dönem Trabzonspor’u da, yerli Türk futbolcusunu, Türkiye’yi tanıyan, takımı toparlayacak bir hocaya ihtiyaç vardı. Şartlar gereği doğru bir tercihti. Ancak kadro zafiyeti ona da yansıdı. Bunca oyuncu alınmış olmasına rağmen, yeni bir kadro oluşumuna gitti. Bu da hem bütçeyi zaafa uğrattı-uğratıyor, hem de beklentiyi ileri taşıyor.
 
Ersun Yanal sence şu anda Trabzonspor’da başarılı mı?
 
Bence başarılı yada başarısız denecek bir ortam değil. Zaten şayet başarılı olsaydı bu bir mucize olurdu. Ne yazık ki buda gerçekleşmedi.
 
“ŞENER VE HACIOSMANOĞLU DÖNEMLERİNDE DOĞRU OLMAYAN İŞLER YAPILDI”
 
Sadri Şener ile aranın pekiyi olmadığını bildiğim gibi objektif yorum yaptığını da biliyorum. Onun için sormak istiyorum, Sadri Şener dönemi ile İbrahim Hacıosmanoğlu dönemini nasıl değerlendirirsin?
 
Sadri Şener’in ilk döneminde birlikteydik. Kulüp yararına çok iyi işlere de imza attık. Beş yönetim döneminde yapılabilecek işlerden daha fazlasını yaptık. Ancak sonradan ortaya çıkan bazı olumsuz gelişmeler, benim ayrılmama gerektirdi. Bundan sonra ise tamamen yanlış işler yapıldı. Borç 175 trilyona çıkarıldı. Bende dâhil birçok kişi, bu gidişatı tenkit etti. İbrahim Hacıosmanoğlu ise gelmeden önce kulüple ilgili söylediği sözlerin ve işlerin tamamen tersini yaptı. Bunlar kulübe zarar veren, küçülten, kulübü bölen hadiseler… Doğrusunu arıyoruz bulamıyoruz. Amacı ne, sebep ne, gayesi ne? Borç 368 trilyona çıktı, süratle de artıyor… Sonuçta her iki dönem de Trabzonspor açısından  doğru olmayan işlerin yapıldığı bir süreç oldu. Trabzonspor bu yanlışlara mahkûm da değil, mecbur da değil. Trabzonspor’un buna tahammülü de yok. Gidişat kötü. Çok kötü...
 
HACIOSMANOĞLU’NUN BU TAVRI KULÜBE ZARAR VERİYOR
 
Hacıosmanoğlu’nun; Sadri Şener’i mahkemeye vermesi, kulüpten insanları kovması, kovduklarını geri alması, birlikte yola çıktıklarını yolda bırakması… Bunlar normal şeyler mi? Neler söylemek istersin?
 
Hayır, yanlış ve kulübe zarar veren tavırlar bunlar... Defalarca uyardık, ikaz ettik. “Bu işin yolu bu değil” dedik… Sadri Şener’i mahkemeye vermek, onu değil kulübü mahkemeye vermektir. Zararını kulüp çeker. Şike sürecine sekte vurur... Camiayı böler parçalar, dedik. Dinletemedik… Kendisi bu yanlışın önünde yer aldı, yönetimindeki insanlar buna nasıl sesiz kaldı. Engel olmadı, olamadı… Anlamak mümkün değil.
 
“ORTADA YÖNETİM DİYE BİRŞEY YOK”
 
Sence şu anda Hacıosmanoğlu başarılı bir yönetim mi sergiliyor? Neden?
 
Bu konuda denecek tek kelime yok. Zaten yönetim diye bir şey ortada yok. Tek adamlıktan öte dışarıdan bir cunta yönetimi var. Maddi, sportif, sosyal hiçbir başarıyla da uzaktan yakından alakası yok.
 
Sana göre, Hacıosmanoğlu’nun en yanlış ve en doğru yaptığı şey nedir başkanlığı süresince?
 
En doğruyu bırak, tek doğruyu bulmakta zorluk çekiyorum. Yanlışlara da gelince, bu sahifeler yetmez, roman olur.
 
“HACIOSMANOĞLU’NUN BAŞKANLIĞI YASAL DEĞİL”
 
Hacıosmanoğlu’nun şu anda başkanlık görevini sürdürmesi yasal mı? Neden?
 
Yasal değil. Tüzükte bu açık açık yazıyor. Seçildiği kongrede görev süresiyle ilgili yapılan oylamada da gerekli oyu alamadı ama almış gibi açıkladılar. Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri de sürenin dolduğuna  karar verdi. Yargıtay da  çok açık net bir şekilde bu durumla ilgili kararı verecekken garip bir şekilde dosyadan bazı evraklar kayboldu. Ya da kaybettirildi. Sonradan evraklar tamamlandı. Şimdi yakında çıkacak Yargıtay kararı bekleniyor.
 
Sence bu saatten sonra kim başkan olsa, Trabzonspor’un durumu düzelir ve ulusal düzeyde hem sportif hem de yönetimsel olarak güçlü bir düzeye gelir?
 
Kim olur bilemem… Şu olsun da demem… Sütten ağzımız yandı… Ama son dönemlerdeki yanlışları yapmayan, kendi için değil kulüp yararına işler yapacak olan, başarılı olur. Destek de görür…
 
[PAGE)
 
“175 TRİLYON İÇİN KULÜBÜ BATIRDILAR DİYEN BİRİ 400 TRİLYON CİVARINDA BORÇ YAPTI”
 
Kulübün 450 trilyon borcu olduğu söyleniyor… Ne düşünüyorsun?
 
Ne yazık ki durum bu! 175 trilyon borç için, haklı olarak, kulübü batırdılar diyen biri; borcu bu seviyelere, bile bile, çıkarıyorsa durup düşünmek lazım. 13 puan geride kalmış, gırtlağına kadar borç içindeki bir kulübe, devre arası bunca para harcanarak transferler yapılıyorsa, 32 yaşındaki oyuncu kurtarıcı diye alınıyorsa, bu bir tesadüf değildir. Bunlar bir hata olamaz, olsa olsa bir planın bir parçası olur...
 
“HACIOSMANOĞLU KONGREYE GİDERSE, OY VERENLER ARTIK OY VERMEZ”
 
Sayın Hacıosmanoğlu kongreye giderse ne olur?
 
Onu delege bilir… Dengeler çok değişti tabi… Ancak şu kadarını söyleyeyim; Hacıosmanoğlu, geçmişte oy aldıklarından, yüzde yirmi oy alamaz. Ama o gün kızan, karşı olan insanlardan bugün siyasi ya da hemşeri kriteriyle oy verecekler çıkabilir. Bu yeter mi, derseniz; cevabım, hiç sanmam.
 
“TRABZONSPOR BAŞKANLIĞI İÇİN KULİS MULİS YOK”
 
Trabzonspor’un başkanının değişmesi için kulis yapıldığı iddia ediliyor. Bu ne derece doğru?
 
Kulis mulis yok. Organize bir muhalefet ise hiç yok. Her dönem zorda olan, desteği kaybolan yönetimlerin hayalci söylemleridir bunlar. Ama ferdi olarak, guruplar olarak bugünkü durumdan ve kötü gidişattan rahatsız olan çok insan olduğunu görüyor ve biliyorum.
 
Trabzonspor başkanı şu anda sen olsaydın, ne yapardın?
 
Ben olduğum zamanlarda ne yaptığım tahmini bir durum değil; yaptıklarımız –görmek istemeyenler hariç- şartlarıyla, belgeleriyle ortada ve görülüyor... 94’te olduk 96’da ne netice alındı? 2009’da olduk, 2011’de ne sonuç çıktı? Herkes gördü, herkes biliyor.
 
"TRABZONSPOR'U ÇOK ZOR GÜNLER BEKLİYOR"
 
Hacıosmanoğlu’nun kulüp başkanlığı sona erdikten sonra Trabzonspor’un borcu hala 450 trilyon civarlarındaysa, Trabzonspor’u neler bekler?
 
Çok zor günler bekler… Gelen paralar nereden, kimden, ne amaçla verildi? Bunu bilen yok. Anlayan da yok. Yıllık geliri 80 trilyon olan bir kulübün bu seviyelerde borcu olmaması lazım.
 
Haber: Futbol Extra Dergisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor