Hacıosmanoğlu: şike davasını

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Avukat Hakan Orhan ve Hukukçu Atilla Dilaver CNN Türk'te yayınlanan Gazeteci Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.Trabzon müzesinden canlı yayınlanan programda Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu önemli açıkla

Hacıosmanoğlu: şike davasını

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Avukat Hakan Orhan ve Hukukçu Atilla Dilaver CNN Türk'te yayınlanan Gazeteci Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Trabzon müzesinden canlı yayınlanan programda Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Hacıosmanoğlu şunları söyledi;

AZİZ YILDIRIM'IN PROGRAMINI KISMEN İZLEDİM

Aziz Yıldırım’ın katıldığı programı kısmen izledim. Türk kamuoyu artık bunlara aldanmıyor. Namuslu paydaşlar artık bunları anlıyor. İşlenen suçları nasıl örtbas ederiz derdine düşen insanların bunu yapamayacaklarını herkes gördü. Hem Türk futbolunun hem de güzide kulüplerin ceza almasını önlemek için bu sorunları kendi içimizde halletmeliydik Kişilerin kendi çıkarlarını mensubu oldukları kulüplerin önünde tutmalarından bu sorunlar çözülemiyor. Burada hizmet yapan insanların karşılıksız olarak camiallarına hizmet etmeleri gerekiyor. Ama bunlar böyle olmuyor. Trabzonspor haksız şekilde şampiyon olan bir takım değil 4 şampiyonluğu çalınan bir takım. Bizim yönetimiz de biz tamamen Trabzonspor sevdalılarına nasıl hizmet ederiz onun peşindeyiz.

YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ÇİRKİNLİKLERİ ÖRTMEK İSTERSENİZ BULURSUNUZ

Türkiye’deki şuanda konjektürle o açıklamaların haklılık payı var ama bunu onların dışında tutmak gerekir. Bana bir dava açıldı. Başkanların açtığı davada ifade vermeye gittiğimde savcı bana bunları 2 ay öncesinden nasıl biliyordunuz dedi. Mevcut başkanın avukatları. Onlarla oturup yemek yiyorduk Bunu nasıl bize yaptılar. Verdiklerinin karşılığında ayrıcalık bekliyorlardı. Paralel yapıdan bahsediyorlar. Siz yapmış olduğunuz çirkinlikleri örtmek için bir şey ararsanız muhakkak bulursunuz. Yeniden yargılanma talep ediyorlar. Nasıl bir yargılanma istiyorsunuz. BU delillerin hepsinin ortadan kalktığı bir yargılanma. Bu nasıl olacak. O dönemin başına gitmek gerekir. Bu delilleri nasıl yok sayarsınız.

ŞİKE DAVASINI DİĞER DAVALARLA KARŞILAŞTIRAMAZSINIZ

Bunların hepsini paralel devlet yaptığını söylersek neden 6 ay içinde 30 defa hattını değiştirdin. İnsanlar her zaman her şeyi söylemezler. Ben her yerde bunları söylüyorum. O günün şartlarına göre savcılar va hâkimlerin kolluk kuvvetlerinin yaptığı bir operasyon. 17 Aralık Ergenekon Balyoz davaları ile bu dava ile karşılaştıramazsınız. Paralel yapının şike davalarını etkilediği kim söylediyse yanlış söylüyor. Şike yoktur diye kimse söyleyemez. TFF bunu kapatmaya çalışıyor. Ama tek başına bir kurum değil. UEFA baskı yaptığı zaman her şey gün yüzüne çıkacak. Kendi haklılığınızı işlenmiş suçu ortadan kaldırmak için büyük bir algı yaratılıyor.

BİZ HUKUK KURALLARI DIŞINA ÇIKMADIK

HAKAN ORHAN: Sırf özel yetkili mahkemelerde yargılanmış söylediklerinizde haklı olduğunuz anlamına gelmez. Biz hiçbir zaman hukuk kuralları dışına çıkmadık. Balyozla Ergenekon’un farkı şu. Bu davalarda deliller geriye doğru toplanmıştır. Şike davasında ileriye doğru toplanmıştır. Bu mahkemeler 2005 yılından beri var ve bir sürü örgüt davalarına baktılar o zaman sorun yoktu da konu şike davası olunca mı sorun çıkıyor. 

HACIOSMANOĞLU:  Adil yargılanmak istiyoruz diyorlar. Bu başkan TFF’de de paralel yapı var diyorlar. ÖYM’den adil yargılanma istiyorsa TFF’den neden istemiyor. Ben bu delillerin hiçbirini kabul etmiyorum dedikten sonra siz af istiyorsunuz.

ATİLLA DİLAVER: Türkiye’nin yargı sistemindeki problemler sadece büyük davalara özel problemler değil ki. Diğer mahkemelerde de var. Kap kaç bu mahkemeler sayesinde bitti. Bu özel yetkili mahkemelere sürekli tüh demek doğru değil. Delillerin toplanma usulleri hepsi tartışılabilir. Bizim için önemli olan disiplin yargılamasıdır. Önemli olan sportif yargılamadır. Suçlu cezasını çekecektir. Gezegende bulunan bütün yargı organları şikeyi tespit etti. Burada biz şikenin varlığını ispat olayında değiliz ki. Ey Türkiye 2,5 senedir şike konusunda yanıltıldınız. Başta Fenerbahçeli taraftarlar olmak üzere size doğrular anlatılmadı. UEFA sizin söylediğiniz savunmaları Fenerbahçeli avukatlar yaptılar. Bunlar neden UEFA’nın verdiği kararı açıklamıyorlar.

PİSLİĞİ KAPATMANIN TÜRK FUTBOLUNA FAYDASI YOK

HACIOSMANOĞLU: Trabzonspor’un Sivasspor’a para verip Fenerbahçe’yi yen demesi. Fenerbahçe’nin Ofspor’a para verip Trabzonspor’un yen demesi gibi bir şeydir. Siz bir futbol ailesisiniz. Sizin üstünü de bir kurum var sizi idare ediyor. Bizim Fenerbahçe kulübüne şampiyonluğumuzu geri verin demek gibi bir lüksümüz yok aciziyetimiz de yok. Siz bu suçu nasıl kapatırız onun peşindesiniz. Bunu kapatmanın Türk futboluna bir faydası yok. Disiplin Kuruluna Takim kuruluna baktığımız zamanda bunlar var. Siz bunun içinde batıp boğulacaksınız. Bizi UEFA’ya münacatımızı yeni yaptık. Size bağlı olan Futbol federasyonu gerekli soruşturmayı yapmıyor ve cezaları vermiyor diyoruz. Biz çok önemli bir ülke olarak kendimizi göremeyiz. Avrupa’nın üst düzey takımlarına da ceza verdiler. Başkan Başta bu konu kapandı bize bir şey gelmez diyorlar. Son söyleminde de gelirde gerekeni yaparız diyor. Onlar size aşk mektubu yazmayacak. Bunların gereğini yap diyecek.

TRABZON’U TERÖR ŞEHRİ İLAN ETTİLER

Sizin programınızda paralel devlet mi yaptı kim yaptı derken gladyo çıktı. Biz ahlak adalet Temiz Türk futbolu istiyoruz. Bizim elimizden de şampiyonluklarımızı çaldılar insanlar artık alışıyor. Alişen o dönem elimizden şampiyonluğumuzu çaldı.. Trabzon’u terör şehri ilan ettiler. Bizi kimsenin bizden yana taraf olmasını istemiyoruz. İktidar oy kaygısında olabilir. Muhalefet liderlerine bakıyorsunuz. Fenerbahçe kulübü başkanı cezaevinden çıktığında ana muhalefet partisi başkanı gidip onu ziyaret ediyor. MHP başkanına bakıyorsunuz gidip onarlı destekleyici açıklamalar yapıyor.

BİZ CUMHURİYETİN YILMAZ BEKÇİLERİ DEĞİL, CUMHURİYETİ YILMADAN BEKLEYENLERİZ

Bizi Cumhuriyetin yılmaz bekçileri değil Cumhuriyeti yılmadan bekleyenleriz. Siz Atatürk’ün askeriyiz diyorsunuz. Olamazsınız. Çünkü sizin başkanınız sahte rapor alarak askerlikten kaçan bir adam. Bedelli askerlik yasasını çıkarırsınız. Ama gece o yasaya bazı maddeleri ekleterek bazı insanları bu yasadan yararlandıranlar dağda kahpe kurşunla ölen askerilerin kanında boğulacaklar. Paralel devlet neden Fenerbahçenin maçlarını manüpüle ediyor. Bunu söylemek o paralel devlete de hakarettir.

ATİLLA DİLAVER: Gezegendeki bütün bağımsız spor hukuku yargılamalarında şike kabul edilmiş. Bir tanesi hariç O da TFF. Ceza yargısı diyor ki anlaşma yapıldığı andan itibaren suç tamamlanmıştır. Bütün dünyadaki spor güç birlikleri 3 ana suça karşı savaşıyorlar. Bunlar Şike, Irkçılık ve doping. Spor insanı bu 3 konuyu aklından bile geçirmemelidir.

ZATEN BENİM OLAN BİR ŞEYİ NEDEN ELEGEÇİRMEYE ÇALIŞAYIM

HACIOSMANOĞLU: Paralel devletin başı denen Fettullah Gülen Fenerbahçe’ye operasyon yaptı. Neden yapsın. Fettullah Gülen’in bütün stratejik operasyonlarını yaptığı koç gurubu neden bunları yapsın. Zaten bunlar senin içinde. Zaten benim olan bir şeyi neden ele geçirmeye çalışayım. 

TRABZON’DA YAPILAN YÜRÜYÜŞÜN AMACI NEYDİ?

Türkiye’de bir algı yönetimi var. Bu algı yönetimin arkasında kirliği örtbas etmeye çalışan insanlar var. Başkalarının istediği gİbİ sahte yargılama değil. Varsa hakları haklarının teslim edilmesi gerekir. Bu adaletsiz düzene bir mesajdı. Bu şehirde bu kadar insan yürüdüyse. Bu şehirde yaşayanlardan daha fazla insan İstanbul’da yaşıyor. Bizim yürüyüşümüze misilleme olarak bir yürüyüş yapılıyor. Ancak medya bizim yürüyüşümüzü 3-5 bin kişi yazıyor. Orada da yürüyen kişileri 500 bin kişi olarak gösteriyor. Biz burada 60 bin kişinin yürüdüğü zamanda en ufak bir tepki olmadı

ŞENEOL GÜNEŞ’LE KONUŞTUK

Şenol Güneş’le konuştuk. Pek çalışma taraftarı değil. Anacak Trabzonspor’un baş aktörü. Çalınan şampiyonlukların olduğu bir isim. Çalışma talebimiz oldu çalışma isteği yok. Takımın başında efsane oyuncumuz hami mandıralı var. Herkes antrenör olarak doğmuyor. Biz de şansı verdik. İnşallah Türk futbolu yeni bir hoca kazanacak.

TRABZONSPOR’UN MALİ DURUMU NASIL?

Batmış bir gemiyi su yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Sorunlar çok büyük bu işler çok çabuk olmuyor. Biz şuanda Trabzonspor’u yüzdürmeden önce su üzerine çıkarmaya çalışıyoruz.

ÇAKIROĞLU İÇİN NE DEDİ?

Bende Nuri albayrak döneminde yönetimdeydim. Görevlerimden ayrıldım. Ama yönetim kurulundan da ayrıldım. Başka hesaplarını varsa gider onları yaparsınız.Kulübe maddi manevi bir katkı yapmadan bunları söylemek doğru değil.

YAPAMAYACAĞIMI DÜŞÜNDÜĞÜMDE BIRAKIRIM

Ben Trabzonspor’a zarar vermeyi düşünecek en son insanım. Benden daha iyi yapacak insanlara bu görevi bırakacak kadarda bu kulübü seviyorum. Yapamayacağımı düşündüğümde yerimi Trabzonspor’a benden daha iyi hizmet edecek insanlara bırakırım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor