Hacıosmanoğlu: Sandıktan kaçmıyorum

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulunda "seçim olsun mu olmasın mı" yönünde bir oylama yapılmadığını belirterek, "Ben bütün arkadaşlara ayrılmak istediğimi söyledim ve kararınızı verin dedim. O arkadaşlar da devam etmek istedik

Hacıosmanoğlu: Sandıktan kaçmıyorum

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulunda "seçim olsun mu olmasın mı" yönünde bir oylama yapılmadığını belirterek, "Ben bütün arkadaşlara ayrılmak istediğimi söyledim ve kararınızı verin dedim. O arkadaşlar da devam etmek istediklerini söylediler" dedi.

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Bordo-mavili kulübün başkanı, Yargıtay'ın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili hukuki sürecin sonuna kadar gideceklerini söyledi.

HACIOSMANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN!

Trabzonspor'un genel kurulunun iradesinin üstünde bir iradenin olmadığını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Biz 2013 yılında seçime gittiğimizde de 6 aylık süre vardı, bunu 2,5 yıla çıkaralım diye bir talepte bulunmadık. Sadece biz değil, başka adayı olan arkadaşlar da böyle bir talepte bulunmadı. Önümüze koydular, biz de 'hayır' demedik. Genel kurul salonunda da geçici maddenin nasıl onaylandığını herkes gördü ama orada bir kargaşa oldu. O anki divan başkanlığından, yetersizliğinden kaynaklanan bir olumsuzluk ortaya çıktı. Sonra da iki üye arkadaşımız, bu konuyu mahkemeye taşıdı" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, yerel mahkemenin bir karar verdiğini ve daha sonra hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda avukat değilim ama biraz bilgim var. Mahkeme bu kadar kısa sürede karar vermez. Mahkemenin bir karar vermesi için de hazirun cetvelinin olması lazım. O olmadan karar verilip yargı süreci başladı. Elbette ki hukukta yargı süreci bitene kadar herkesin sabırlı olması lazım. Biz hukuki haklarımızı kullanıyoruz ama temel dayanağımız genel kurul iradesinin üstünde bir irade olmamasından kaynaklanıyor. Bizi genel kurul delegeleri 2,5 senelik seçti, o süre de aralık ayında bitiyor. Bizim o konuda düşüncemiz de hukuki hangi haklarımız varsa, onu sonuna kadar kullanıp Trabzonspor'u başarıya taşımak. Başka bir hedefimiz, hesabımız yok."

20150402aw371823_01.jpg

Kendileri için "sandıktan kaçıyorlar" dendiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Sandıktan kaçtığımız yok. Seçim kazandığımızdan daha güçlü durumdayız. Seçimi nasıl kazandığımızı da Trabzon'da herkes biliyor. Seçim günü geldiği zaman da Cenab-ı Allah nasip edecek, planlamalarımızın bizi nereye taşıdığını da gayet iyi biliyoruz. Sandık geldiği zamanda da sandık sevdalılarına da Trabzonspor sevdalılarının gerekli cevabı vereceğine inanıyorum. Onun için hukuki sürecin sonuna kadar görevimizin başındayız, hedefimiz Trabzonspor'u layık olduğu yere taşımak" ifadesini kullandı.

"BİZLE UĞRAŞANA EYVALLAH DİYECEK HALİMİZ YOK" 2. SAYFADA

BİZLE UĞRAŞANA EYVALLAH DİYECEK HALİMİZ YOK

Hacıosmanoğlu, hiçbir zaman başkanlık gibi bir havasının olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Egosu olmayan bir insanım. Geldiği yeri bilip sokakta insanlarla beraber yaşayan bir insanım. Trabzonspor başkanı değilim, burada çalışan personel de bunu bilir.  Şehir de 3 cenazeye, 1 açılışa katıldım. İstanbul'dan gelen bazı arkadaşlar 'bu kadar sana sevgi olduğunu bilmiyorduk' dediler. Bizi samimi Trabzonsporlular seviyor,  kimseye art niyetimiz yok. Farklı yaklaşımımız yok. Trabzonspor başkanı değil, samimi sevdalılarının hizmetkarıyım. Elbette ki çatışma içinde olduğumuz insanlar oluyor, benim tercihim değil. Onu tercih eden insanlara biz de karşılık veriyoruz. Değişir mi diye sorarsanız, değişmez. Bizi yakından tanıyan insanlar çok iyi biliyor, yoksa hiçbir zaman çatışmadan yana bir insan değilim. Benimle uğraşan varsa, bizle uğraşan insanlar varsa 'eyvallah' diyecek halimiz yok. Dün demedik, bugün demiyoruz, yarın da demeyeceğiz. Trabzon insanının da bu tarzımıza karşı çıktığını sanmıyorum."

HACIOSMANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN!

 

Trabzonspor yönetim kurulunda "seçim olsun mu olmasın mı" yönünde oylamalar yapıldığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktaran Hacıosmanoğlu, "Seçim veya istifa olsun mu şeklinde bir oylama yapılmadı. Ben bütün arkadaşlara ayrılmak istediğimi söyledim, kararınızı verin dedim. O arkadaşlar devam etmek istediklerini söylediler. Ben kesin de kararlıydım ama onların ne zor şartlarda yöneticilik yaptığını, ne eleştireler aldığını biliyorum. Onların 'devam edeceğiz' sözüne aksi bir karşılık veremedim, devam ettim. O konu öyle bir konuydu, yönetimden kimsenin talebi değildi, benim talebimdi" dedi.

Hacıosmanoğlu, görevde bulunmalarının tek sebebinin insanların kendisine olan sevgisinden kaynaklandığını anlatarak, "Sokaktaki insanların sevgisi sadece Trabzon'da değil, her yerde. Onların sevgisi olmasa bugün burada olmazdım. Allah bizi onlara karşı mahcup etmesin. Keşke herkesin istediği o birliktelik olsa da ortaya büyük proje koysalar da Trabzonspor'u, Türkiye değil Avrupa'da şampiyon yapacak birliktelik ortaya koysalar. Biz bu kulübün başkanıyız, böyle olursa başkanlığını da bırakırız, güvenlik görevlisi olarak hizmet etmeye de hazırız ama onun olacağına inanmıyorum" diye konuştu.

"Constat'ın kadro dışı kalıp kalmadığı" şeklindeki soruya ise Hacıosmanoğlu, "Sağlık sebeplerinden dolayı yoktum burada. Hafta başından beri buradayım, hocamızda yurt dışındaydı. Bu hafta içerisinde halledeceğimizi düşünüyorum. Bu hafta bir sonuca bağlarız" yanıtını verdi.

20150402aw371823_02.jpg

"ŞANSIZLIK YAŞADIK"

Hacıosmanoğlu, "Göreve geldikleri dönemde 190 milyon lira borcun 288 milyon liraya yükseldiğini ve yapılan transferlerle Trabzonspor'un parasının sokağa atıldığı şeklindeki söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Devrimler sancılı olur. Hiçbir transfer döneminde aldığınız oyunculardan yüzde 100 performans alamıyorsunuz. Bizim aldığımız oyuncuların Trabzonspor’un iskeletini oluşturduğumuzu görüyoruz. Şanssız sakatlıklardan faydalanamadığımız oyuncular var. Belki aldığımız oyunculardan bir veya ikisini aldığımız fiyatın üstüne satamayız ama diğerlerini satarız. 'Trabzonspor’un parası sokağa atıldı, boşa gitti, aldığınız oyunculardan verim alamadınız' derseniz, bu her dönem oluyor. Olmamasını isteriz tabi ki ama top kaleden içeri girmediği zaman yaptığınız transferlerin parası da boşa gitti dersiniz. Bugün bunu değerlendiriyorsanız puan tablosundaki yerinden dolayı değerlendiriyorsunuz. Bu konuda biraz samimi yaklaşması lazım insanların. Ben hep söylüyorum talihsizliklerin peşini bırakmadığını. Sokaktaki insanlar da bu kadronun çok iyi iş yapacağını söylüyor bizlere."

 

"FEDERASYONLA SAMİMİ İLİŞKİYE GİŞRECEK KARAKTERDE DEĞİLİM" 3. SAYFADA

FEDERASYONLA SAMİMİ İLİŞKİYE GİŞRECEK KARAKTERDE DEĞİLİM

İnsanların, "şike sürecini neden konuşmadıklarını" kendilerine söylediğini ifade eden Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Hukukçularımız bu konuyu iyi takip ediyor. Onun da sonucunun yavaş yavaş yaklaştığını biliyoruz. Hep beraber de sonucunu göreceğiz. Bizim bir şike sürecimiz var. Hep beraber de sonucunu göreceğiz. Biz şike sürecinde mücadele ederken her ne kadar arkadaşlarımız olsalar da federasyon yetkilileri ile samimi bir şekilde ilişkiye girebilecek bir karakterde insan değilim. Bir taraftan savaşırken bir taraftan dost olmam mümkün değil. Onun da zararını gördük. Kaleci sorunu yaşadık. Onur’un sakatlanmasından sonra arkadaşlarımızın performansı yeterli olmadı. 43 puan Trabzonspor'a yakışmıyor. Hala daha kaybetmiş olduğumuz bir şey yok. 9 hafta daha var. Bu saydığımız olumsuzluklar olmasa rahat şampiyon olurduk ama maalesef o ivmeyi yakalayamadık ama gelecek sezon farklı olur."

HACIOSMANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN!

Trabzon’da hiçbir zaman çift başlılık olmayacağını vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Çünkü Trabzonspor’un tek başkanı, tek yönetim kurulu var. Sorumlu odur, onun dışındaki unsurlar elbette Divan Kurulu var tabi ki. Divan Kurulunu çift başlılık olarak adlandırırsanız  o zaman başkanlık makamına yanlış yapmış olursunuz. Trabzonspor'un yönetimi ve icrası, yönetim kurulu ve başkandan sorumludur.  Divan kurulu ve kurulları var. Trabzonspor menfaatleri doğrultusunda çalışmak isteyen herkesi değer sayarız ama onun dışındakiler bizim için hiçbir anlam ifade etmez" dedi.

20150402aw371823_03.jpg

DİVAN TOPLANTISINA KATILMAYACAĞIZ

Divan Kurulunun cumartesi günü yapacağı toplantıya katılmayacaklarını belirten Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Toplantı istişareyle yapılır, eğer siz karar alırsanız kendiniz yaparsınız o zaman. Divan başkanı bağımsız olması lazım, tarafsız olması lazım. Divan Kurulu başkanı Trabzonspor’un yönetiminin önerilerini sunacağı, istişare yapacağı, varsa yönetimin veya onların yanlışlarının konuşulup doğruların bulunacağı bir yerdir ama Trabzonspor Yönetim Kurulu'nu mahkemeye veren, genel sekreterimi sonuç alamayacağı bir noktada savcılığa suç duyurusunda bulunan bir divan başkanına 'gel beraber toplantı yapalım' dememiz doğru olmaz. Trabzonspor ilkelerine aykırıdır. Başkan seçilmeden önce bu suç duyurusunda bulunmuş olabilir ama sonrasında bu davasını geri almalıydı. Bu durum devam ettiği sürece bizim de tavrımız devam edecektir. Sadece nezaket görüşmelerimiz devam edecek."

Hacıosmanoğlu, bir gazetede "Kulüpten 3 milyon lira para çektiği" şeklinde yer alan haberin doğru olmadığını anlatarak, "Samimiyetten bahsediyorum. Ben kulüpten para çektim diye söylemek ahlakla bağdaşmıyor. Çünkü kulübün hesapları ortada. Yargıtay onadıktan sonra bırakın bizim kulüpten para almayı, para vermemiz lazım. Trabzonspor’un kasasından kimse para çekmedi, kasasına para da koymak gerekiyor. Zamanında kulübe para vermiştik, şimdi herhalde benim 20-30 bin lira borcum var. Uçak biletleri, yapılan bağışlar var. Onları kendim yapıyorum. Kulübe bu borçlarım olabilir, onları da öderim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler