Hacıosmanoğlu ile çalışan Teknik Direktör şanslı

Trabzonspor’un Eski Teknik Direktörü Ziya Doğan, takımın başına Ersun Yanal’ın gelmesi ve Trabzonspor’un son durumu hakkında Haber61.net’e açıklamalarda bulundu.Başkan Hacıosmanoğlu ile çalışan teknik direktörün şanslı olduğunu belirten Ziya Doğan, açıkla

Hacıosmanoğlu ile çalışan Teknik Direktör şanslı

Trabzonspor’un Eski Teknik Direktörü Ziya Doğan, takımın başına Ersun Yanal’ın gelmesi ve Trabzonspor’un son durumu hakkında Haber61.net’e açıklamalarda bulundu.

Başkan Hacıosmanoğlu ile çalışan teknik direktörün şanslı olduğunu belirten Ziya Doğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü.

BENİM HİÇ BİR KULÜPTEN BEKLENTİM OLMAZ.

Ziya Doğan’ı yakından tanıyan insanlar iyi bilir. Yakından tanımayanlar dedikodularla yorum yapar. Ben hiçbir zaman hiçbir yerden beklenti ile hareket etmem. Benim daha önce antrenörlüğümün ilk dönemlerinde bana soru sordular. Beşiktaş’ı çalıştırma gibi bir beklentiniz var mı? Hiçbir beklentim yok. Benim hedefim Beşiktaş demem ayıp. Neden ayıp. Kardeşim ben çalışırım. Bir yerlerden teklif gelirse düşünürüm. Ben bulunduğum takıma odaklanırım. Bana teklif kendiliğinden teklif gelirse gelir, benim hedefim o değildir. Tabi ki benim içinde çok önemli hedefler var. Ama bunu dışarıya söylemek doğru değil. Adam ikinci ligde başlıyor. Trabzonspor’un eski futbolcusu, hemen diyor ki benim hedefim Trabzonspor’u çalıştırmak diyor. Bu çok yanlış benim mantığıma göre. Başkalarına göre doğru olur. Benim hiçbir zaman hiç bir takımdan böyle bir beklentim olmadı.

Ben Trabzonspor ile zaten iki kez çalıştım. Beni Trabzon’a herkes tanıyor. Ezbere konuşanlar var. Onlarda kulaktan duyma sözlerle hareket edenler. Benim yaşadığım dönemin gerçeklerini bir bilebilseler, benden bin 500 kere özür dilerler. Ben onlara bile gerek duymuyorum.

BAŞKAN HACIOSMANOĞLU İLE ÇALIŞAN TEKNİK DİREKTÖR ŞANSLI

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile çalışan Teknik Direktör şanslı. Neden Şanslı? Çünkü ne isterse yapıyor. Sana her şeyi sunuyor. Sonra senden başarı bekliyor. Ben böyle bir başkan görmedim.  Mesela “Marcelinho ben buraya alışamadım. Gitmek istiyorum” dedi. 4 tane arkadaşını da yanında taşıyor, sıkılmasın diye. Bunu herkes bilir.  Böyle bir ortamda istenmeyen oyuncu Szymkowiak’ta da aynı. Szymkowiak’ı ben göndermedim. Caner ve Necmi  Perekli şahittir. Biliyorlar ne kadar gitmek istemesine rağmen benim tutmam istememi. Szymkowiak benim hatırım için geldiğim dönemin devre arasına kadar kaldı. Marcelinho sattık. Risp, Ayman, Erdinç birde Ceyhun’u aldık. Bu dörtlünün parası Marcelinho’nun parasından 500 bin dolarda kar yaptık.

Zaten internet diye bir çağ var. Birileri rakamlara baksınlar istatistikleri yapsınlar. Biz o oyuncuları aldıktan sonra ne oldu. Ligin en çok gol atan takımı biz olduk. Ligin ikinci yarı lideri biz olduk. Bunları görmüyor bu insanlar. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun rolü nedir. Yine yönetim almıyordu, yine ben istiyorum diye hocanın dediklerini yapacağız dedi. Gitti bu oyuncuları aldı. Bizde gerekeni yaptık sahada. Öyle bir başkanla çalışıyorsan. Bu konuda güzel.

TRABZONSPOR’UN KADROSU İLE ERSUN YANAL’LA BAŞARI GELİR

Beni Trabzonspor’a gelmek gibi bir amacım yok. Ersun Yanalla anlaşıldı.  O takım inanılmaz iyi bir takım olur. Giden Halilhodzic daha hazırlık döneminde başladı oyuncuları fırçalamaya. Bazı kafası çalışmayan duydukları ile hareket edenler için iyi oluyor. Böyle adamlar geliyor paraları alıyor. Tazminat peşinat alıyor. Bizlerin yıllarca kazandığını 3 ayda alıp gidiyor. O mantığı kavrayanlara helal olsun. Sizin gibi adamlara bu yakışır. Benim kızdığım kesimler çok azınlık. Bu azınlık Trabzonspor’a çok büyük zarar veriyor.

8 MİLYON DOLARLA ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERDİM

Nuri Albayrak sezonu ayrıldı o senenin başlangıcında Aydın Pişiren, Zeyat Kafkas, Haşim Saitoğlu ve bir kişi daha vardı. Bunlar transfer komitesindelerdi. Kampa girdik bana geldiler, transfer listeleri verdim bunlara. Ekonomik olsun dediler. Benim zamanımda 3-4 milyon dolar harcamadılar. Ben çok ekonomik yapıyorum sizi kara geçiriyorum dedim.

Tomas, Song, Egemen bunların 3’ünü alın. Hepsiyle anlaştım bonservisleri elinde.
Sivok, Atiba bedava bunlar. Atiba o zaman para yapıyordu. Brika diye santrafor, Selçuk İnan. Bir iki tane daha oyuncu var.  Bu takım açık ara şampiyon olur. Fiyatları da belli, tam 8 milyon Euro yapıyor. Bizim göndereceğimiz oyuncuların bizden alacağı parayı hesapladım, kazanacağımız para 8.5 milyon Euro. Bu takım şampiyon olmazsa ben para almayacağım dedim. Ben şampiyon kadro kuruyorum size dedim, hem de ekonomik. Bolu’da toplantıyı yaptık. Biz hemen başkanın yanına gidiyoruz, heyecanlandık dediler. Geldiler akşam hocam bunları yapamıyoruz dediler. Alamadılar. Durum bu. Ben kulüp yönetimini zorda bırakacak bir açıklama yapmadım. Halilhodzic helal olsun, adamı tebrik ederim. Tak tak tak kırıyor, döküyor. Futbolcuya yönetime saydırıyor. Ben de diyorum ki bu zihniyetteki insanlara böyle Halilhodzic lazımdı. Tebrik ediyorum Halilhodzic’i.

O KISITLI KADRO İLE BÜYÜK İŞLER YAPTIK AMA İSTEDİĞİM OYUNCULARI ALDIRAMADIM

Ligin daha başı bu. Neden şampiyon olmasın. Halilhodzic takımı aldı Fenerbahçe maçını seyrediyorum. İnanılır gibi değil. Top yüzde 70 Fenerbahçe’de yüzde 30 Trabzonspor’da. Bana pres diyorlardı. Fatih Tekke’ye Gökdeniz’e, Yattara’ya sorun önde baskı yapmayan oyuncuyu oyundan alırdım. Bize defans yapıyor diyorlardı, Halilhodzic 18’e kapanıyordu. İnanılır gibi değil. Türkiye’de bir algıyı insanların beynine nasıl istersen öyle yerleştiriyorsun.  Bunlardan dolayı üzgünüm. Trabzonspor camiası insanlar gelir gider. Benim Trabzonspor camiasın kırgın olmam diye bir şey yok ama gerçeği söylüyorum. Transferde İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimin başı olmamasına rağmen hoca istiyor dedi gitti bunların hepsini aldı. Mükafatınıda gördük ikinci olduk. Düşme potasına yakındı.

Ben geldiğimde takım darmadağın fizik değerleri çok düşmüştü. Ligin ikinci yarısını alın. 34 gol ben atmışım 30 gol Fenerbahçe atmış. Ama bizi defans oynatma ile itham ettiler. Orada bazı çıkar çevreleri de var. Ufak tefek şeyler bunlar camiayı çok ilgilendirmiyor ama zarar veriyorlar. Nasıl bir algı yaratmak istiyorlarsa insanlar bunun etkisinde n asıl kalıyor. Trabzonspor deyince akan sular duruyor. Hiç gerçekleri görmek niyetleri yok. Ne yazıldı ne çizildiyse onun etkisinde hareket ediyorlar.  Bunlara karşı kırgınım yoksa futbol insanlık gelir geçer. Ben iki kere o şerefe nail oldum. Tabi ki çok daha büyük işler yapmak isterdim ama hangi transfer ayında bana ne harcadılar.

Ben iddia ediyorum, eğer 4-5 tane oyuncu sardım öyle transferler vardı ki fiyatları çok düşüktü ben alamadım. Bende demek ki bir eksiklik var bastıramadım. Ben 24 maçın 22’sini kazandığımız dönemde şunu yapabilirdim. “kardeşim hayır. Almazsanız ben yokum. “ bana o hakkı da vermiyorlardı. Bana son haftaya kadar alacağız diyorlardı. Ligin başlamasına bir hafta var “hocam alamıyoruz” hadi gel de bırak. Baştan alamayacaklarını söyleseler çeker giderdim. Çünkü insanız birileri bize söz verince bizde onlara inanıyoruz. İkinci gelmemde de aynı benim zamanımda 100 bin Euro verip almadılar. Benden sonra aldılar.

Egemen hala Türkiye’nin en iyi stoperi. Atiba’nın durumu ortada, Brica diye bir oyuncu vardı Danimarka’da sonra İngiltere’ye gitti. Başkanın Fuat Gugul vardı onu gönderdik. Kulübüyle konuştuk. 800 bin Euro’ya adamı 8 taksitle almayı kabul ettirdik. Bu adamı bugün alamazsak bu adam milli takım seviyesine gelir bir daha alamayız. Milli takıma seçildi. İngiltere’ye transfer oldu.

TEK KALDIĞIM İÇİN İSTİFA ETTİM

Benim çalıştığım şartlarda korkunç sıkıntılar vardı. Ben hatta yöneticilerin birbirleri ile aralarının iyi olması için arada köprü görevi görüp onları da idare ediyordum. İkincisinde yine ben bıraktım. Telefon açtım Beşiktaş’a yenildiğimiz maçın ardından arkadaşımla Artvin’e gittim. O güzellikleri gördüm. Dönerken düşündüm, açtın Nuri Albayrak’a, başkan ben bıraktım dedim. Yok, olmaz dedi. Siz bizi bıraktınız burada tek başına Genel Kaptan 3 ay yanımıza uğramadı.

Ben kime sorunları söyleyeceğiz. İstanbul’daki insanlarla kapışmasınlar diye duyurmadım hiç kimseye. Geldiği tek maçta bizim görevimize son vermek için geldi. Ama benim yaptığım fedakârlıkları hiç bilmediler.

Trabzonspor’un elindeki malzeme inanılmaz bir kadro ve fizik değerleri yüksek. Ersun yanal inşallah hayırlı olur.  Teknik adam geliyor. İstediği oyuncuyu aldırmışsın. Milyonlarca lirayı harcatmışsın, hazırlık dönemini takımla birlikte geçirmişsin, diyorsun ki ben takım olma yolunda daha çok zaman ihtiyacımız var. Kardeşim aldığın adamlar üst seviyede futbolcular hangi zamandan bahsediyorsun. 3 hafta içerisinde eğer takımın fiziksel değerleri iyi ise bir teknik adam taktiği de her şeyi de oturtabilir.  Takımın zaten değerleri iyi, bir şeyler oturmadıysa kimse mazeret kabul etmemeli. Twitterden bunları yazdım beni çok eleştirdiler.

YILDIZ OYUNCU SEVMESEM NEDEN FATİH, GÖKDENİZ VE YATTARA BENİ İSTEDİ

Benim için yıldız oyuncu sevmez diyorlar. İbrahim Hacıosmanoğlu bu kulüpte başkan yardımcısıyken bana “hocam senin için yıldız oyuncu sevmez dediler ama Gökdeniz, Fatih Tekke ve Yattara senin gelmeni çok istiyorlar bu nasıl iş anlamadım dedi. Birileri art niyetli olarak konuşuyorlar…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor