Haber61 TV’de Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır istatistikleri

Haber61 TV Canlı yayınında dikkat çeken Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır istatistikleri

Haber61 TV’de Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır istatistikleri

Haber61 – Spor Servisi – Haber61 TV ekranlarında Pazartesi akşamları yayınlanan Spor Gündemi programında hakemler Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır’ın istatistikleri masaya yatırıldı.

İHA Trabzonspor Muhabiri Gökmen Şahin, Fırat Aydınus’un 18 yıl, Cüneyt Çakır’ın ise 20 yıldır görevde olduğuna dikkat çekerek bu sürenin normal bir insanın emeklilik süresine yakın olduğunu belirtti. 

PANDEMİ ÖNCESİ 2 PANDEMİ SONRASI 6 PENALTI

Trabzonspor maçlarında pandemi öncesi ve pandemi sonrasında rakip takımlara verilen penaltılara da değinen Şahin, “Geçtiğimiz sezondan başlayalım. Pandemi sürecinde Trabzonspor’un oynadığı futbol zaman zaman eleştirildi. Hakem kararları Trabzonspor maçlarının önüne çıktı. Trabzonspor maçlarında pandemi öncesi rakip takımın kazandığı 2 penaltı var. Bu takımlardan biri Başakşehir diğeri Çaykur Rizespor. Pandemi sonrası süreçte Göztepe, Ankaragücü, Galatasaray, Antalyaspor, Konyaspor ve Kayserispor maçlarında Trabzonspor aleyhine penaltı çalınmış. Bu bana çok ilginç geldi. 9 ve 24. Haftalarda 2 penaltı kararı var, pandemi sonrası 27, 29, 30, 31 33 ve 34. Haftalarda penaltı kararları var. Bu olmuştur olmamıştır tartışmaya girmeyeceğim ama burada ciddi bir durum söz konusu. Trabzonspor’da bu süreçte 4 maçta penaltı almış. Türkiye’de hakemler birçok kararları vermiyor ama burada sadece hakem kararları yeterli olmuyor, VAR kararı da çok önemli bu süreçte. VAR’ın ne kadar etkili olduğunu ve Türk Futboluna olumlu olumsuz ne kattığını söylemek çok zor. Türk hakemleri çok tartışılır hale geldi. Son 3 maça bakarsak Trabzonspor 5 gol yemiş 3’ü penaltı. 3’ü de tartışmalı penaltı. Burada ciddi bir sorun söz konusu.” dedi.

FIRAT AYDINUS 18 CÜNEYT ÇAKIR 20 YILDIR GÖREVDE

Gökmen Şahin, Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır’ın uzun zamandır görevde olduğunu belirterek, “Fırat Aydınus 18 yıldız faal olarak görev yapıyor. Bir insanın emeklilik süresi. Cüneyt Çakır 20 yıldır görev yapıyor. Bunlar bir çalışan için emeklilik süresi. Fırat Aydınus Süper Lig’de 329 maç yönetmiş. Yönettiği maçların çoğunluğunu ev sahibi takımlar kazanmış. Ev sahibi takımlar seyirci baskısı, ev sahibi daha iyi oynar kabul ediyorum ama bu kadar fark olmaz. Hep mi ev sahibi takımlar iyi oynuyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Yüzde 67’sini ev sahibi takımlar kazanmış, 95’i berabere bitmiş, 67’sini deplasman takımları kazanmış” şeklinde konuştu.

TÜRK FUTBOLUNU DİZAYN EDEN İSİMLER BUNLAR

Çakır ve Aydınus’un Türk futbolunu dizayn ettiğini iddia eden Şahin, “Cüneyt çakır 20 yıldır Türkiye’de maç yönetiyor. MHK artış görev tarzını yitirmiş, 3-4 hakeme kalmış bu olay. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve diğerleri.  Bu isimleri kimi söylerse onlar atanıyor. Arkada Türk futbolunu dizayn eden isimler bunlar. 20 yıldır bu sirkülasyonun içinde olan bir insan size görev yaptırır mı? 4 defa MHK değişti ama değişen hiçbir şey yok.  Daha 4. Haftada hakemler ve MHK tartışılıyor. Türkiye’de MHK görevini yapamaz hale gelmiştir.” dedi.

Yeni Şafak Gazetesi Trabzonspor yazarı Ali Kemal Yazıcı, konu ile ilgili olarak “Cüneyt Çakır ile Fırat Aydınus’un hakemlik sürecinde 6 federasyon değişti. Haluk Ulusoy döneminde göreve başladılar. Hasan Doğan, Mehmet Ali Aydınlar, Yıldırım Demirören ve Nihat Özdemirler geldi. 8 tanede MHK değişti. 4’ü bu dönem. Bülent Yıldırım’ın düdüğü 2010-2011 döneminde sonra 9 yıl sonra geçen sene astırıldı” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor