Haber61 Hatadan Döndürdü

Trabzonspor-Sivas maçı son saniyede çıkan olaylardan sonra tatil edilmişti. Basın ve medya Avni Aker'de yaşanan olaylardan sonra olaya tek boyuttan bakarak, Trabzonspor kanadını suçlayıcı ifadeler kullanmaya hatta daha da ileri gidecek bir şekilde suçlayı

Haber61 Hatadan Döndürdü

Trabzonspor-Sivas maçı son saniyede çıkan olaylardan sonra tatil edilmişti. Basın ve medya Avni Aker'de yaşanan olaylardan sonra olaya tek boyuttan bakarak, Trabzonspor kanadını suçlayıcı ifadeler kullanmaya hatta daha da ileri gidecek bir şekilde suçlayıcı ifadelere yer verdiler.

Bizler de haber61.net ailesi olarak, bu olaya habercilik açısından tek taraflı bakılmaması gerektiğini, kamuoyunun yanlış yönlendirmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunduk. Türkiye'nin en çok okunan internet sitesi İnternethaber “Trabzon'da maç yarıda kaldı” başlığıyla dün okuyucularına bir haber sundu. Bizim sorunumuz haberin başlığında değildi tabi ki. Haberi okuduğumuz da haberin içerisinde tüylerimizi diken diken edecek ifadelere rastladık. Yazılanların, uzaktan yakından habercilikle alakası yoktu, maksat üzüm yemek değil di ki, maksat bağcıyı dövmekti. Ellerine geçen fırsatı çok iyi değerlendirerek, Trabzonspor'a öfkelerini, kinlerini kusmaya başladılar. İnternethaber yapmış olduğu yanlış neydi. Bir kere tarafsız ve objektif olamamışlardı bunlardan da önemlisi habercilikle bağdaşmayan ifadelere yer vermişlerdi. Aynen, “Ayman'ın Balili'ye 'insanlık dışı' faulüyle gerilen ortamda, serbest atış kullanılmadan sahaya atlayan kendini bilmez bir futbol teröristi Mehmet Yıldız'a tokat attı ve önü alınamayan olayların kıvılcımını yaktı” bu cümleyi kullanmışlardı.

Haber61.net ailesi olarak, Trabzonspor taraftarının yapmış olduğu yanlışı kesinlikle kabul edemeyeceğimizi söyledik. Bizler habercilik adına yazılanlardan kaygı duyuyorduk. Bu konuda tepkimizi dile getirdik ve “Trabzonspor'a bu kin neden” serzenişinde bulunarak, internethabere yakışmadı diye haberimizi dile getirdik. İnternethaber de bu konuda sesimize kulak vererek, yaptıklarının yanlış olduğunun farkına vardılar ve tekrar haberlerini gözden geçirerek '' Ayman'ın Balili'ye yaptığı faulle gerilen ortamda serbest atış kullanılmadan sahaya atlayan kendini bilmez bir futbol fanatiği Mehmet Yıldız'a tokat attı ve önü alınamayan olayların kıvılcımını yaktı. ''olarak değişerek bizlerin habercilik adına kaygı duyduğumuz terimleri çıkarttılar, yapmış oldukları yanlıştan dönmeyi bildiler.

Haber61 ailesi olarak bizler baştan beri kendimize bir yol çizdik ve ilkelerimizi belirledik, habercilik adına hiçbir konuda taviz vermeyeceğimizi kendimize düstur edindik. Bu ilkelerimiz doğrultusunda haberciliğimizde bundan sonra kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İnternet haberciliğine bir bakış getirdiğimiz için de çok mutluyuz.

selahattinaydinli@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor