Gymnasiade’da ikinci gün sona erdi

Trabzon’da düzenlenen Gymnasiade 2016’da ikinci gün müsabakaları sona erdi. 

Gymnasiade’da ikinci gün sona erdi

Ev sahipliğini Trabzon’un yaptığı Gymnasiade 2016’da ikinci gün heyecanı sona erdi.
Teniste tek erkekler müsabakasında Cengiz Aksu Hırvat Vid Kovacic'i 6-2 ve 6-0 set skorlarıyla yenerek yarı finale yükseldi. Yankı Erel de Fransız rakibi Edouard Baho'yu 6-1 ve 6-1 yenip yarı finale yükselen ikinci sporcu oldu. Tek bayanlarda ise İpek Öz Hindistan'dan Ruturi Chaudhari'yi 6-0, 6-0 set sonuçlarıyla mağlup ederek yarı finale yükselirken Türk Barbara Quagliardi, Brezilyalı seribaşı Georgia Gulin'e 6-2 ve 6-2’lik skorlarla yenilerek, yenilenler kategorisinde yarı finalden devam edecek. Çift erkekler müsabakasında da oynanan tek çeyrek final maçında Hintli Megh Patel ve Monish Shah Hırvatistan’dan Vid Kovacic ile Karlo Petricevic'i 6-4 ve 6-1 lik skorlarla yenerek yarı finale yükseldi.
Atletizmde 100 metre erkekler finalinde Andreas Sevestou (Güney Kıbrıs) 11.27’lik derecesiyle birinci olurken, Weı-Chen Hong ikinci (Chinese Taipei) ve Cajit Kumar (Hindistan) üçüncü oldu. Kadınlar 100 metre finalinde ise Hajar Eddaou (Fas) 12.53 ile birinci, Hiray Siddhi (Hindistan) ikinci ve Maria Antoniou (Güney Kıbrıs) üçüncü oldu. Kadınlar 400 metre engelli Billi Ioanna (Yunanistan) birinci, Leyla Yanardağ (Türkiye) ikinci ve Agethe Guillemot (Fransa) üçüncü oldu. Erkekler 400 metre engellide Uğur Erim (Türkiye) birinci, Papadopoulas George (Yunanistan) ikinci ve Ssu-Kai Huang (Chinese Taipei) üçüncü olarak müsabakayı tamamladı.

Yüzmeden iki madalya
Yüzmede kadınlar 50 metre sırtüstünde Touli Lila (Fransa) birinci, İlayda Kargın (Türkiye) ve Fernanda Goej üçüncü olurken, erkeklerde ise Gabriel Fantoni (Brezilya) birinci, Nikolaos Sofianidis (Yununistan) ikinci ve Daniel Jesus (Brezilya) üçüncü oldu. Erkekler 100 metre serbestte Lukas Peixoto birinci, Gabriel Cardenes (Brezilya) ikinci, Io Annis Georgarakis (Yunanistan) üçüncü oldu. Kadınlarda da Vasiliki Stravoula Baka (Yunanistan) birinci, Maria Paula Heitmann (Brezilya) ikinci ve Clarissa Rodrigues (Brezilya) üçüncü oldu. 200 metre kadınlar kurbağlamada Eleni Kontogeorgou (Yunanistan) birinci, Grenouillat Alexia (Fransa) ikinci ve Ling-Syuan Tseng (Chinese Taipei) üçüncü bitirirken, erkeklerde birinci Caio Pumputis (Brezilya), Boursac Cervera Thomas (Fransa) ikinci ve Konstantinos Meretsolias (Yunanistan) üçüncü oldu. Serbest karışık 4x100 metre yarışında ise Brezilya birinci, Fransa ikinci ve Türkiye üçüncü oldu.
Jimnastik branşında ikinci günde ritmik jimnastik ve grup yarışında kurdele 1. etap müsabakaları tamamlandı. Yarışmalara yarın oynanacak müsabakalar ile devam edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler