Güneş'ten şok açıklamalar

Teknik direktörlük hayatını Güney Kore'nin FC Seul Takımı'nda sürdüren Milli Takımlar eski teknik direktörü Şenol Güneş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile davasının sürdüğünü ve hakkını aramaya devam ettiğini belirterek "Dava devam ediyor. Davayı Avrup

Güneş'ten şok açıklamalar

Teknik direktörlük hayatını Güney Kore'nin FC Seul Takımı'nda sürdüren Milli Takımlar eski teknik direktörü Şenol Güneş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile davasının sürdüğünü ve hakkını aramaya devam ettiğini belirterek "Dava devam ediyor. Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğim" dedi.

Trabzon'da yayın yapan Kuzey Ekspres Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Güneş, TFF eski başkanlarından Haluk Ulusoy döneminde alacaklarından kaynaklanan davanın sürdüğünü söyledi. Kimseyle kavga etmediğini hakkını aradığını kaydeden Şenol Güneş "Ben kavga etmiyorum. Bugüne kadar da kimseyle kavga etmedim. Hakkımı arıyorum. Bana yapılan zülüm-işkence hiçbir Allah'ın kuluna yapılmadı. Haluk Ulusoy ve ekibi beni göreve davet etti. Bir anlaşma imzaladık. O anlaşmada her şey yazılı. Anlaşmayı ihlal ettiler, keyfi olarak uygulamadılar. Alacaklarımı vermediler. Ben bu konuyu Haluk Ulusoy ve Ata Aksu ile konuştum. Haluk Ulusoy'un babasının yanında konuştuk. Adalet Bakanı ile konuştum. Herkes bana 'haklısın' diyor. Hukukçular, baro 'senin hakkını yediler, sana hak ettiğini alacağını vermediler' diyor" şeklinde konuştu.
"Haluk Ulusoy Federasyonu'nun yıkılmasının bir nedeni de benim olayımdır. Allah onları çarptı" diyen Güneş, şunları söyledi:
"Doğru iş yapmadılar. Bir de Federasyonunun üzerine neden çok fazla gidildi, bunu cümle alem biliyor. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Ne kadar alacağım konusunda da para telaffuz etmek istemiyorum. Dosya ortada mahkemeye gittim. Sözleşmenin son maddesinde 'anlaşmazlıklarda Tahkim Kurulu karar verir' maddesi var. Buna istinaden, mahkeme davayı reddetti. Bir üst mahkemeye gittim. Dava devam ediyor. Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim. Davanın Türkiye ile bir ilgisi yok. Benim muhatabım Futbol Federasyonu'dur. Bana yapılan haksızlıktır. Futbol Federasyonu benim ve futbolcu arkadaşlarımın sayesinde para kazanmış. Futbol Federasyonu'na devlet para vermiyor ki. Ben Türkiye'ye tarihinde bir dünya üçüncülüğü kazandıran teknik adamım. Benim başarılarım ortada. Sözleşmemde pirimler hariç 50 Bin YTL yazıyor. Bunun da yarısını verdiler. Ben buna itiraz ediyorum. Verilmeyen primlere itiraz ediyorum."

"BU DAVA KIZIMA VE DAMADIMA VASİYETİMDİR"
Güneş, bu dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğini de ifade ederek "Futbol Federasyonu, insan hakkı ihlali yapmıştır. Benim davayı, Metin Yücesan takip ediyordu. Geçenlerde kızıma ve damadıma bir vasiyette bulundum. Allah'ın işi damadım avukat. Onlara dedim ki 'ben ölür giderim. Size vasiyetim bu davayı sonuna kadar takip edeceksiniz' Yaşatıyorlar mı insanı, zulüm ediyorlar, hakkını gasp ediyorlar. Hakkını arıyorsun, önünü kapatıyorlar. Her türlü yola başvuruyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

İstanbul'da bazı gazeteciler hala üzerine geldiğini kaydeden Güneş "Adaletli davranmıyorlar. Taraf tutuyorlar. Fatih onlara iyi yapıyor. Alınan sonuçlar karşısında beni eleştiren, baha haksız şekilde hücum eden İstanbul medyası ses çıkarmıyor, çıkaramıyor. Herhalde korkuyor. Bu konuda tekrar ediyorum. Fatih, onlara çok güzel yapıyor" diye konuştu.

Kendisinin yılda 300 Bin YTL alırken, Fatih Terim'e ise neredeyse ayda 300 Bin YTL verildiğinin hatırlatılması üzerine ise Güneş, yorum yapmaktan kaçındı.

AK Parti kulislerinde Trabzon Belediye Başkanlığı adaylığı için isminin geçtiği şeklinde yapılan yorumlara ise Şenol Güneş, "Ben bugüne kadar siyasetten hep uzak durdum. Siyasetçilerle yakın oldum ama siyasetten uzak durmaya çalıştım. Bana böyle bir teklif gelmedi. Gelse ne cevap veririm bilmiyorum. İnsanın bazı görevler için kendini hazır hissetmesi gerekir. Şu anda benim görevim, FC Seul'u zirveye taşımak ve Kore Futbolu'na katkıda bulunmak" dedi.

Trabzonspor'un ligdeki durumunu da değerlendiren Güneş, şunları söyledi:
"Trabzon kötü gitmiyor. Eksik mevkileri olabilir. İyi bir kadrosu var. Yönetim zirveyi zorlayacak, şampiyon olabilecek bir kadro kurmuş. Taraftar destek veriyor. Çok fazla eleştiride yok. Ersun'u veya bir başka meslektaşımı eleştirmek doğru olmadığı gibi bugüne kadar yapmadığım bir iş. Ersun Yanal bu kadro ile iyi işler yapacaktır. Trabzonspor'un bir hocası var. Hepimiz onu desteklemeliyiz. Yönetimdeki arkadaşlarla geçmişte beraber çalıştık. Dost ve arkadaş olmamız bana teklif getirecekleri anlamı taşımaz. Böyle bir yaklaşım etik de olmaz. Trabzonspor'un bir hocası var. Böyle söylemlerle spekülasyon yapmayalım. Suyu bulandırmayalım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor