Güneş'ten şikecilere gönderme

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kulüpler Birliği Toplantısı’nın ardından TFF Başkanı Demirören ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın hakem odası basmaya yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Güneş, "Kulüpler Birliği toplantısındaki o açıklamayı d

Güneş'ten şikecilere gönderme

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kulüpler Birliği Toplantısı’nın ardından TFF Başkanı Demirören ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın hakem odası basmaya yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Güneş, "Kulüpler Birliği toplantısındaki o açıklamayı doğru bulmuyorum. Hiç ona gerek yok, gereğini yaparsınız. ’Basamazsın, basarım, bastım’ bu kelimelerin kullanılması bile çok çirkin" dedi.

Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Bursa medyasıyla sohbet yemeğinde bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güneş, geçtiğimiz günlerde yapılan Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantısının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın karşılıklı demeçlerini değerlendirdi.

"HAKEMLER BASKI ALTINDALAR"

Bir gazetecinin, "Hafta içerisinde Aziz Yıldırım’ın hakemlere karşı çıkışı oldu. Bu söylemler, önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile yapacağınız maçta hakemleri ön plana çıkartıyor. Bu konuda bir rahatsızlık hissediyor musunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Güneş, "Çok doğru bir tespit. Maalesef bu gelenek haline geldi. Bu tip açıklamalar, geçen maçlara değil, gelecek maçlara yapılan yatırımdır. Güç gösterisidir. Sizin ülkede güçlü görünmeniz hiç kimsenin umurunda değil. Sizin gücünüzü iyi kullanmanızın herkes için önemi var. Yani seyirci, ekonomi, sosyal, lobi, taraftar, kulüp gücü, her şeyi arkanıza alabilirsiniz. Ama yarın bunların hepsi gidebilir elinizden. Ben burada Bursaspor unvanı ile konuşuyorum. Bursaspor unvanı olmasa da aynı şeyi söylüyorum. Benim o kimliklerim, unvanlarım, başkaları üzerinde tahakküm yapacaksa Allah göstermesin. Çünkü o vicdan rahatsızlığı ile yaşayamam. Dolayısıyla, hakemlerle ilgili zaman zaman bizim de eleştirilerimiz oldu. Hakemler maalesef baskı altındalar, güvensizlik içindeler. Bunun devam ettiğini düşünüyorum" dedi.

"BASAMAZSIN, BASARIM, BASTIM KELİMELERİ ÇOK ÇİRKİN"

Kulüpler Birliği toplantısındaki açıklamaları doğru bulmadığını ifade eden başarılı çalıştırıcı, "Son hadise bence şık olmadı. Kulüpler Birliği toplantısındaki o açıklamayı doğru bulmuyorum. Hiç ona gerek yok, gereğini yaparsınız. Yani ’basamazsın, basarım, bastım’ bu kelimelerin kullanılması bile çok çirkin. Federasyon geminin kaptanıdır. Her türlü yaptırım hakkına sahip olmalı. Onun için gerekirse kanun çıkarılmalı, etkin olunmalı. Bu söylemler yanlışsa gereğini yaparsınız, gündeme gelip de bir daha onun için toplantı yapmazsınız. Bunun için toplanılmaz, bu toplanmak yanlış söylemi olduğu kişiyi büyütür, güçlendirir. Ve öyle de oldu zaten. Dediğiniz de doğru, bir sonraki maça yatırım yapmaktır. Hakemlerin insanların bu tür baskılar altında eğilmesi de karakterlerin zayıflığını gösterir. İnşallah öyle olmayacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor