Güneş'in savunması istendi!

Türkiye Futbol Federasyonu, Hukuk Müşavirliği kanalıyla İspanya’da yaptığı açıklamalar nedeniyle Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’in savunmasını istedi.Tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilen Güneş’in Disiplin Müfettişi Av. Hazer Akil imzasıyla iste

Güneş'in savunması istendi!

Türkiye Futbol Federasyonu, Hukuk Müşavirliği kanalıyla İspanya’da yaptığı açıklamalar nedeniyle Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’in savunmasını istedi.

Tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilen Güneş’in Disiplin Müfettişi Av. Hazer Akil imzasıyla istenen savunma yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Trabzonspor A.Ş. Kulübü’ne

Kulübünüz Teknik sorumlusu Şenol Güneş 17.08.2011 tarihinde İspanya’da San Mames Stadı’nda yapılan basın toplantısında yaptığı ve Kulübünüzün resmi internet sitesi ile çeşitli görsel ve yazılı medya organlarında yer alan; ‘…Futbolu, bu anlamda sahaya yansıyan, insanlar ve toplumlar arasındaki ilişkiyi geliştiren bir oyun olarak görüyoruz ama ne yazık ki bu sene ülkemizde bizim temiz duygularla aradığımız oyunun hak ettiğimiz şampiyonluğun puan puana geldiğimiz dönemlerde rakip takım tarafından kazanıldığı için üzüldük.

Olumsuz konuşmadık, şimdi de konuşmak istemiyorum ancak görünen tabloda bugünkü maçın atmosferi bu olmaması gerekirken bizim dışımızdaki gelişmelerle maalesef her gün bunu yaşıyoruz, bu her gün önümüze koyuluyor.

Biz sahaya futbol oynamaya çıkıyoruz, yarın da öyle olacaktır… Özellikle İspanyol gazetelerinde bizim başkanımızın resmi ve bizim takımla ilgili haberlerin görüntüsü Türkiye’den verilen yanlış bilgilerle buraya böyle yansımıştır. Bu çok çirkindir. Medyaya yansıması değil, olayın buralara gelmesi bizim için olumsuz bir tablodur. Bunların aydınlanmasını isteyen birisiyim.

‘Kimin suçu varsa cezasını çeksin’ dedim daha önce. Benim için hiçbir şey değişmez. ‘Suç varsa cezası olmalı ama suçsuz kişilere haksızlık yapılmamalıdır’ dedim. Federasyon Başkanı’nın ifadesiyle konuşuyorsak, şüphe duyuyorsa, ben şüphe duyuyorum, daha önce duymuyordum, şimdi duyuyorum.

Bu benim kulübümle ilgili değil, ülke futbolunu, ülkeyi yönetenlerle ilgili şüphelerim vardır. Eğer onların vicdanı rahatsa ben de rahatım ama olay dışımızda gelişmesine rağmen bugüne gelinceye kadar ister milli takım, ister kulüpler bazında gelişmelere rağmen düzgün kalmaya çalıştık…

Bugün itibarıyla Avrupa Kupası maçı öncesinde bu iddialar sürdürülüyorsa ben bu sahaya nasıl çıkmam gerekiyor şüphe duyduğuma göre…Resmiyette beni ikinci açıkladıklarına göre federasyon isterse sıralamayı değiştirebilir, ister beşinci yapar, ister katmayabilir de beni. Bu açıklamalardan sonra kararı onlar uygulasınlar.

Daha önce milli takım antrenörüyken mahkemelere gittiğimizde ’gidemezsin’ diyenler bugün mahkemelerden karar bekliyor. Suç yokken suçlu arayanlar, suçlu varken suçluyu bulamıyor, böyle bir ülkede yaşıyoruz. Buraya geldiğimizde gazetelerde bizim başkanımızın resmini görüyoruz. Bu konuya daha fazla girmeyi de doğru bulmuyorum…

Belki maçlar oynanmayacaktır deniliyor. Ülkemizde ise ne futbolular, ne antrenörler futbolda söz sahibi. Yani futbolun sahibi yok. Yöneticiler gelip geçici olmasına rağmen bir çirkinlik olsa da ‘kapatın gidelim’ diyorlar. Böyle bir ülkenin, böyle bir ülkeyle futbol yarışını görüyoruz.

Futbolcular ve antrenörler kendilerine sahip olabilseydi bu konular olmazdı, hiçbir şey de konuşulmazdı. Yönetimlerin devreye girdiği, paranın çok olduğu yerde eğer o paraları doğru ve düzgün kurallara göre yönetemezseniz çirkinlik ve kirlilik olabilir’ şeklindeki beyanları nedeniyle 18.08.2011 tarihinden itibaren tedbirli olarak Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

Konuyla ilgili savunmanızın 48 saat içerisinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun ………………………… numaralı faksına gönderilmesi aksi taktirde savunma hakkından vazgeçilmez sayılacağını bilgilerinize sunarız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler