Güneş; Yapısal bozukluklar var

Trabzonspor ve Milli Takımın efsane teknik direktörü ve şuanda Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş milli takımı değerlendirdiTürk futbolunun gidişatıyla ilgili soru üzerine Güneş, Milli Takımın başarısının herkesi mutlu ettiğini, başarısızlığının ise üzdüğ

Güneş; Yapısal bozukluklar var

Trabzonspor ve Milli Takımın efsane teknik direktörü ve şuanda Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş milli takımı değerlendirdi

Türk futbolunun gidişatıyla ilgili soru üzerine Güneş, Milli Takımın başarısının herkesi mutlu ettiğini, başarısızlığının ise üzdüğünü vurguladı.

Herkesin sorumluluğu bulunduğuna değinen Güneş, şunları kaydetti.
"Birilerini suçlayarak başarılı sonuçlar alamayız. Oyuncular ve teknik ekip üzerinden hesaplar görerek sonuçlara gitmek istiyoruz. Milli Takım ve Türk futboluyla ilgili sistemden kaynaklanan sorunlar, yapısal bir bozukluk var. Bunların bir parçası da bu. Konuştuklarımızla ilgili düzeltilmesi gereken konular, benimle de sizinle de oyuncularla da ilgili. Burada özellikle güzel şeyleri sunmak yerine kötü şeyleri sunuyoruz. Evet, Türk Milli Takımı'nın 3 maçta aldığı puan, kötü bir sonuçtur. Buna hepimiz üzüldük. Başta teknik ekip, oyuncular olmak üzere biz de dahil siz de dahil hepimiz üzüldük. Zaman zaman kızıyoruz, işte orada kontrolü kaybediyoruz. Sonuçlar üzerinden yol haritaları çizmeye çalışıyoruz. Oysa başta o haritaların çizilmiş olması gerekiyor. Aynı şey kulüpler için de geçerli."

Güneş, Milli Takım ile ilgili eleştiriler yapılırken kimsenin kendi düşüncesinin değişmesini istemediğini savundu.

Kişinin başkalarını değiştirmeyi ifade etmesi yerine kendisini, düşüncesini değiştirmesinin daha sağlıklı olacağını bildiren Güneş, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Eleştiriye bir şey demiyorum ama onları suçlayarak hiçbir yere varamayız. Birileri bedel ödeyecek, sonunda bir yere varmak lazım. Milli Takım, şu an aldığı sonuçları hak etmiyor. O kadar kötü bir takım değiliz. O kadar kötü oyuncularımız yok. Bu arada yine aynı dönemde baktığınızda Hakan Şükür, Altın Ayak Ödülünü aldı. Gündeme ne kadar girdi? Hiç. Neden? Ortak değerlerimizi kaybettik. Kişisel bakıyoruz. Birine kızıyorsak onu yok ediyoruz. Ürettiğimiz oyuncuya sahip çıkamıyoruz. Başarısını paylaşmıyoruz. Bunları düzeltmezsek hiçbir yere varamayız. Bugün ne kadar Milli Takımın aldığı saha sonuçlarına üzülüyorsak Hakan Şükür'ün aldığı ödüle o kadar sevinmeli ve gurur duymalıyız. Havuzun içinde balıklar düşünün. Havuzun içine ne kadar iyi ve canlı balık atsanız da su kirliyse etkilenecektir. Bu havuzun içindeysek o havuzun suyunu düzeltmek durumundayız. Havuzun içindeki sadece bir ölü balığı almakla halledemeyiz. Başka balıklar da ölecektir. Kirli suyu değiştirmek durumundayız. Milli Takımla ilgili başarısızlığa üzülüyorum. Fatih Hoca bir üzülüyorsa ben 3 üzülüyorum. Bu tabloları biliyorum. Bu, bir kişinin kaldıracağı bir iş değildir. Kimse kahramanlar yaratmasın. Kimse kahraman değildir, kimse hain de değildir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler