Güneş ve Fatihler yetiştirmeliyiz

Trabzon'da Valilik tarafından il genelinde oluşturulan gençlik merkezlerinde, çocuklara ve gençlere, alanlarında uzman eğitimciler tarafından bedensel ve zihinsel eğitim veriliyor. Vali Nuri Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un gerçek kiml

Güneş ve Fatihler yetiştirmeliyiz

Trabzon'da Valilik tarafından il genelinde oluşturulan gençlik merkezlerinde, çocuklara ve gençlere, alanlarında uzman eğitimciler tarafından bedensel ve zihinsel eğitim veriliyor.

Vali Nuri Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un gerçek kimliğinde var olan kültür, sanat, sportif ve estetik yönü öne çıkarmak yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu amaçla il genelinde oluşturmayı planladıkları 19 adet gençlik merkezinden, Pelitli Gençlik Merkezi ile Değirmendere Gençlik Merkezini hizmete açtıklarını belirten Okutan, ''Gençlik merkezlerinde, kütüphane, internet, sportif alanlar bulunuyor. Böylelikle çocuklarımız artık sokaktan ziyade, faaliyetlerini bu alanlarda yürütebiliyorlar'' dedi.

Okutan, gençlik merkezlerinde Türkiye'nin tanıyacağı yazarlar, çizerler, müzisyenler, sporcular, sanat ve bilim adamları yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
''Trabzon öyle bir şehir ki çok enerjik bir yapısı var. Çocuklarımızın sokakta kaybolup gitmesi veya yabancı yerlere kaymasından çok bu tür olumlu yönlere kaymasını hedefliyoruz. Çocuklarımız, bu merkezlerde enerjilerini sanata, spora yönlendiriyorlar.''

Sadece Pelitli Beldesindeki gençlik merkezinde bine yakın çocuk ve genç ile irtibat kurduklarını ifade eden Vali Okutan, kendisinin de haftada en bir kez olmak üzere gençlik merkezlerine giderek, geçlerle vakit geçirdiğini söyledi.

-''MİLLETİN GÖNLÜNDE TAHT KURACAK GENÇLER''

Gençlik merkezlerinden Türkiye ve Trabzon için çok önemli değerlerin çıkacağını savunan Vali Nuri Okutan, şöyle devam etti:
''Biz buralardan Bedri Rahmi'ler, Şenol Güneş'ler, Fatih Tekke'ler, Hami'ler yetiştirmeyi düşünüyoruz. O günler çok uzakta değil. Artık Trabzon her zamankinden daha çok sanat, kültür ve sportif yönüyle gündeme gelecek. Hem milletimizin hem de ilimizin gönlünde taht kuran geçler yetişecek bu gençlik merkezlerinde.''

Trabzon'da son yıllarda yaşanan olaylara emniyet, asayiş gözüyle bakılması taraftarı olmadığını belirten Vali Okutan, ''Devletin pozisyonu bu manada önemli. Devlet, kültür, sosyal, gençlik ve eğitim hizmetlerine ağırlık vermeli. Biz Trabzon'da bunları yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Genç ve çocukların bazı karakterlerin, bazı dizilerin etkisi altında kalabileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
''Çocuklarımız geleceği, ufku net görmekte zaman zaman zorlanıyor. Değişik algıların etkisi altında kalıyorlar. Bazen de olumsuz örneklerle karşılaşıyorlar. Şimdi biz bu gençlik merkezlerinde çocukların önüne, örnek alabilecekleri, rehber görebilecekleri ağabeyleri, ablaları koyuyoruz. Onlara örnek alabilecekleri modeller sunuyoruz. Eline silahı, bıçağı alan, kendini sorunun bir parçası görüp, işi bitiren örneklerden değil, Şenol Güneş, Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz örneği gençler yetiştirmek için çabalıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler