Güneş: T.Direktörlüğe veda...

Trabzonspor'un efsane ismi Şenol Güneş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güneş futbolu bırakacağı dönemde Fenerbahçe'ye transfer olmak üzere olduğunu söylerken antrenörlüğü Beşiktaş'ta bırakabileceğini belirtti.Trabzon'da doğup büyüdüğünü ve uzun yıllar hizm

Güneş: T.Direktörlüğe veda...

Trabzonspor'un efsane ismi Şenol Güneş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güneş futbolu bırakacağı dönemde Fenerbahçe'ye transfer olmak üzere olduğunu söylerken antrenörlüğü Beşiktaş'ta bırakabileceğini belirtti.

Trabzon'da doğup büyüdüğünü ve uzun yıllar hizmet ettiğini belirten Güneş "  Şehrimi de, takımı da seviyorum ama işimi de çok seviyorum. Kendi takımımda çalıştığım zaman da, başka takımdayken de profesyonellik anlayışım bellidir, sapma olmaz. Oyuncu olarak İstanbul takımlarının gündemine girdim ama takım taraftarlığım pek olmadı. Bir Vefalı olma tarafım vardı. Bu da mahalleden kaynaklanıyor. O zaman İdmangücü ve İdman Ocağı vardı Trabzon'da. Biri yeşil-beyaz, diğeri sarı-kırmızıydı. Sarı-kırmızı Galatasaray'a yakındı. Ama bizim mahallenin takımı yeşil-beyazlı İdmangücü olduğu için Vefa'ya yakınlığım vardı. Beşiktaş'ta da çok yakın dostlarım vardı. Şimdi çok daha yakın dostlarımın Beşiktaşlı olduğunu öğrendim. Beşiktaş'ın bu kadar taraftarı olduğunu tabii ki biliyordum" dedi.

Beşiktaş'ta yabancılık çekmediğini kaydeden tecrübeli hoca "Burada çok fazla tanıdığım var o yüzden benim için yabancılık çekmedim. Trabzon'da nasıl kulübe gidiyorsam burada da aynı. Hiç yabancılık çekmeyeceğim bir takıma geldim. Ben jübilemi de Beşiktaş'la yaptım. Futbolu bırakacağım zaman aslında Fenerbahçe ile anlaşmıştım ama onlar vazgeçti. Süleyman Seba Ağabey yardımcı olunca Beşiktaş'la yaptık. Dolayısıyla futbolu veda günüm Beşiktaş'la oldu, bakarsınız antrenörlüğe vedayı da burada yaparım." ifadelerini kullandı.

YAPISAL REFORM GEREKLİ

Türk futbolunun son durumuyla ilgili de konuşan Güneş "Geçmişe göre Türk futbolu endüstriyel manada uluslararası takımlardan aşağı değil. Rakamlar büyüdü, para, sermaye büyüdü. Tesisler de giderek artarak gelişiyor. Kulüplerin yapısında değişim var ama büyük girdilere rağmen o beklentiye cevap veremiyoruz.Önce kulüplerin yapısı değişmeli. Paralar çok büyük ama kulüpler şirket mantığıyla değil de Dernekler Kanunu'na göre yönetiliyor. Paranız varsa 10 kişiyle bir kulübü yönetir ve borç yapıp gidersiniz. Şimdiki yapı budur. Bir de kulübü satın alırsınız yaptığınız borç sizi bağlar. Henüz buna geçmedik.Türkiye'de futbol geçim kaynağı olarak, iş alanı olarak kullanılıyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım, kullanmak değil. Son yıllarda zahmete girilmiyor, her şeyi kolaycılıkla ele geçirmek istiyoruz. Yapısal reform gerekiyor." dedi.

Güneş son dönemde Avrupa'ya giden Türk oyuncuları değerlendirirken “Enes, Arda, Atınç gitti ama bunlar yeterli değil, sayısının artması gerekiyor. Sürekli olması gerekiyor. Hepimiz şu anda futbolun kapital tarafını düşünüyoruz. Kulüpler de kazanç hanesini düşündüğü için maç yapıyor fakat eğitim sürecini iyi kullanamıyoruz. "Oyuncuya sadece 'Hadi aslanım çık sahaya, yenersin' demek palavra olur. Ben futbolcunun 1 saatini satın almadım, her gününü, hayatını satın aldım takım için. Oyuncu bu mesleğe kendini vermeli. Zaten zamanı ailesinden çok tesiste arkadaşlarıyla geçiyor. Rahat ve huzur şart, idman sonrası hemen gitmek yerine tesiste arkadaşlarıyla sohbet edip, çay, kahve içip öylece gidebilir. Bunu yaparken ailesiyle beraber olsun, eğlensin ama iş ciddiyetinde bunu yapsın."” ifadelerini kullandı.

Son olarak TFF başkanlığı için kendisine tekli geldiği yönündeki iddialara cevap veren başarılı teknik adam "Hedeflerim arasında TFF Başkanlığı var mı? Henüz bana teklif gelmedi. Yok öyle bir şey. Başkan yeni seçildi zaten. Ben teknik adamım ama ileride ne olur bilmiyorum. Futbola futbolcu olarak başladım, teknik adam olarak devam ediyorum." sözleriyle duruma açıklık getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor