Güneş şikeyi anlatmaya çalıştı!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezon içersinde basın mensupları ile bir araya geldiği basın toplantılarında Türk futbolunda bugün yaşanan şike tartışmalarını anlatmaya çalışarak yetkilileri görev çağırmıştı.Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezo

Güneş şikeyi anlatmaya çalıştı!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezon içersinde basın mensupları ile bir araya geldiği basın toplantılarında Türk futbolunda bugün yaşanan şike tartışmalarını anlatmaya çalışarak yetkilileri görev çağırmıştı.

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda topladığı 82 puan ile şampiyonluğu tartışma konusu olan Fenerbahçe ile aynı puanı almasına rağmen ligi 2.sırada tamamlayan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, sezon içersinde düzenlediği basın toplantısında Türk Futbolunda bugün ortaya çıkan haksızlıkları ve yaşanan şike olaylarını anlatmaya çalışmıştı. Şenol Güneş'in günler önce anlatmaya çalıştıkları karşısında sessiz kalan spor adamları bugün ise yargıya ve dünya kamuoyuna taşınan olaylar karşısında çözüm arıyor.

İşte Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in 22 Mayıs Pazar günü oynanan Karabükspor maçı sonrası yaptığı açıklamalardan kısa mesajlar. "Biz şampiyonluk yarışına Fenerbahçe ile birlikte ortak olduk. Ama hak ettiğimiz şampiyonluğu alamadık. İkinci olmaktan çok, şampiyonluğu hak etmiştik. Emek veren bir takım olarak, paraya karşı yetenek ve emeğin savaşını verdik. Tarih bunları yazacak."

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 25 Mayıs Çarşamba günü ise Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında toparladığı görüntüleri sunarak Türk Futbolunda yaşanan yanlışları ve haksızlıkları ortaya koyarak bir takım mesajlar vermeye çalıştı. İşte Şenol Güneş'in söz konusu tarihte düzenlediği basın toplantısında ifadeleri:
"Objektiften uzak kalan bazı medya mensupları baskı ortamı oluşturdu. Rakip takım yayın organı gibi çalışanlar oldu. Hürriyetimi kaybettim ama cesaretimi kaybetmeyeceğim. Antrenörlüğü bırakacağımı öne çıkarmaya çalıştılar. Üzerimize gelindi. Ben konuşsam da bir şey değişmeyecekti. Kamuoyu yanlış yönlendirildi. Geçmişte paranın emeği yendiğini söylemedim. Para ile çok şey yapabilecek insanların farklı işler yaptığını söyledim. Ama farklı yorumlandı.

Soru: Hep mesajlar verdiniz. Bir şeylerin irdelenmesine Türk futbolu adına devam edecek misiniz? Sahada kalmak istiyorsunuz ama lobi konusunda rahat mısınız?
"Şaibe konusuna girmek istemiyorum. Yapabilirsen yap. Ortam izin veriyorsa yap. Mafya size kıyak geçiyorsa iyidir. Tanımıyorsanız kötüdür. Herkesin değişmesini istiyor ama siz değişmiyorsanız o zaman konuşmaya gerek yok. Cevap budur. Gücünüzü kötü kullanıp, iyiye karşı kötüyseniz size saygı duyarlar.

Eğer gücünüzü tarafsız kullanırsanız sizi ezerler. İhaleyi kim alır. İşini iyi yapan mı yan gücü olan mı? Bunun cevabına herkes aynı cevabı veriyorsa bana bu konuda soru sormayın. Millet devlete, karı kocasına, çocuk babasına güveniyor ve sevebiliyorsa doğrudur. Ama kimse kimseye güvenmiyorsa irdelemenin anlamı yok. Hakem geliyor bana bir hata yapıyorsa o beni sevmediği için değil, kendini düşündüğü içindir.

O yüzden ben hakemlere değil onlara etki edenlerin sıkıntı olduğunu söylüyoruz. Ben bunları yapamıyorum. Yapabilsem ben ben olmam"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor