Güneş: Messi'yi istiyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni sezon öncesi ilk kez basının karşısına çıktı.Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Şenol Güneş önemli açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş, forvete Messi'yi kaleye de Buffon'u istediğin

Güneş: Messi'yi istiyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni sezon öncesi ilk kez basının karşısına çıktı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Şenol Güneş önemli açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş, forvete Messi'yi kaleye de Buffon'u istediğini ancak bu istediklerinin gerçekleşmemesi durumunda sıkıntı yaratmak değil de çözüm bulmak anlayışının baskın olması gerektiğini söyledi.

Teknik Direktör Şenol Güneş, "Uzun bir aradan sonra basın toplantısıyla karşınızdayım. Trabzonspor internet sayfasından genelde açıklamalar yapıyorum. Bunun dışında birde maç toplantılarıyla beyanlarda bulunuyorum. Ama görüyorumki benim ağzımdan bana ait olmayan sözlerle kamuoyunu etki altına alınmaya çalışılıyor. Bunlara biraz daha dikkat edersek sevinirim" dedi.

Güneş, "Yeni sezonun iyi başlayıp iyi bitmesini bekliyorum kötülüklerin yanlışlıkların gerilimlerin geride kaldığı güzelliklerin hakim olduğu bir yarış istiyorum. Şu aşamada 29 oyuncuyla yarışacağız. Yeni gelen takımlar oldu, Samsun Ordu Mersin eskiden yine birlikte olduğumuz takımlar yeniden lige geldi onlara da hoşgeldiniz diyorum. Sonuç itibariyle geçen yıldan kalanla beraber Trabzonspor ve Beşiktaş Avrupa arenasında.

Yeni bir play-off sistemiyle lige başlayacağız bilgilimizin alınmamasına rağmen, şampiyonlar liginde başarılı olmak istiyoruz tabiki, ülkemizi iyi tanıtmak istiyoruz. Sportif başarıyı koruyacağız. Herkese sevgi ve saygı bekliyoruz. Trabzonspor olarak bu sene oynayacağımız ligde de başarılı bir sonuç için olağan üstü bir gayretimiz olacaktır" diye konuştu.

Güneş, "Elimizde bulunan oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bizim şuan elimizde bulunan oyuncularımız bu yarış içerisinde önemli oyuncular. Özellikle seyircimizin ve taraftarımızın yeni dönemde çok daha dikkatli ve sorumlu olmasını bekliyoruz. Tüm futbol severlerin taraftarların olması gereken değerler diye düşünüyorum. Sevgi hoşgörü içersinde yarışmayı daha çok ön plana çıkartmamız gerekiyor. Taraftarların yeni bir şekilde maçı seyretmeleri her iki tarafı da alkışlayan bir taraftar kitlesi olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Güneş, "Kanunları değiştirmek yerine kendimizi değiştirmek gerekiyor. Aynı kişilerle aynı demokratik anlayışı geliştirirseniz de birşey farketmez. Herkesin kendi işini yaptığı bir lig istiyoruz. Medyanın medya taraftarın taraftar olduğu, yöneticinin de yönetici olduğu bir lig istiyorum. Yönetici oyunculuk değil, yönetici antrenörlük değil bu yönde adımlar atılmalı.

Maç sonu konuşacak kişi antröner oyuncular ve hakemler olmalı yöneticiler değil. Tüm birimler kendini gözden geçirmeli ve yenilenmeli. Herkes değişime açık olmalı hepimiz. Kendimizi değiştirdiğimiz de dünyanın da değiştiğini göreceğiz. Güvenmek gerekiyor, bunun içinde çok açık ve samimi olmak gerekiyor. Oyuncu futbol oynamalı için de kendisini feda etmeli. Düşüncelerimizin arkasında durmalıyız, sevgi saygının olduğu bir ortam istiyorum" dedi.

"Formanın hakkını veren futbolcular alkışlanmalı" diyen Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi oyuncumuz veya başka oyuncu kendi sahamızda bir oyuncu bir yanlış yapılıyorsa bu protesto edilmelidir ancak bunun derecesini ayarlamak çok önemli aşırıya da kaçmamak gerekiyor. Hata yapacaktır ama tekrarını yapmamak için insanların azami gayretli olması gerekiyor. Ülkemizde kurumsal yapıların değişmesi gerekiyor. Özellikle kulüplerin kurumsal yapılarının burada devletinde mali yapılarını denetlemesi gerekiyor. Bunlar bir takım yanlışların da önüne geçer diye düşünüyorum. Paranın futbola hakim olduğu zaman futbol ikinci plana düşüyor" dedi.

Şenol Güneş, "Manisa maçımız var bu maçı kazanırsak kendimize olan güveni kazanacağımıza inanıyorum. Bize ters gelen bir takım ama bu maçı kazanacağız diye düşünüyorum. Ardından bir İnter maçı olacak ordan da güzel bir skor olmak istiyorum" dedi.

Güneş, "Yanlışlardan ders alınılmalı, insanlar bir gayret göstermeyecekse savaşlar hep sürekli olur çirkinlik yanlışlık, şike adını ne koyarsan koy. Bunları konuşmamak gerekir hep zarardır bunlar. Bunları aşmak gerekir. Sahaya geldiğimiz zaman vur kır parçala sloganı olacaksa hiçbirşey değişmez. Ben hoca olarak rakibe sert gir falan dersem kazanamayız. Bunu zamanla görürsünüz. Bu yanlışlıkları ortadan kaldırmak lazım. 96'da böyleydi 2005'te böyleydi. Böyle olmaz. Herkes yemek, herkes evleniyor ayrılıyor bunlardan nasıl yaşayacağımızı düşünelim. Futbol budur. Bilim değildir herkesi bir araya getiren bir oyundur. Ben geriye dönük düşünmeyi değil geriden yola çıkarak yeni bir vizyon çıkartmalıyız" dedi.

Güneş, "Kanunlarla ilgili hiçbir bilgim yok nasıl çıkar nasıl yapılır. Ama daha iyi bir ortam için kanun çıkıyorsa herkese tamam derim ama suçu örtmek içinse hayır derim. Kanunu değiştirerek huzuru bulamazsınız azönce de dedim. Hukuktan adaletten çok eleştiri yaptık. En çok hukukçular konuştu son dönemde, magazinciler konuştu, yani futbolun içine herkes konuşuyor sonra çıkıyor" diye konuştu.

Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi ile ilgili, "Biz kupa almadık ama kendimizi zaten şampiyon olarak görüyoruz. Bazen 82 puan çöpe atılıyor bazen atılmıyor. bazen çok önemli bazen çok önemsiz. Neye göre başarısızım dolayısıyla biz futbol açısından bakarsak ben Trabzonspor'u şuan şampiyon olarak görüyorum, kupa alınır alınmaz bilemem. Fenerbahçe de emek verdi ama bilemiyorum. Bizle ilgili birşey yok. Son onda bu olay oldu bu olaylar eğer olmasaydı en büyük mağdur bizdik zaten. Son ana kadar benim çok oyuncum gitti. Şimdi de transfer yaptık dolayısıyla şuan ben ne yapacağımızı da bilmiyorum" dedi.

Güneş, "Gruba baktığımız zaman 4 takım içersinde birinci de sonuncu da olabiliriz. İnter tabiki bizden daha önde ama kesinlikle ülkemizi iyi temsil etmek istiyoruz"

Teknik Direktör Şenol Güneş, "Ben mesela Forvete Messi'yi istiyorum. Kaleye de Buffon'u... Ama olabilir mi şuan yok. Yani herşey istediğimiz gibi olmuyor arkadaşlar bu bilinmeli. Mesela bulunduğumuz bu tesislerde eksik var. Yani bunlarla yaşamak zorundayız, önemli olan bunları daha iyiye götürmektir. Ben şikayetçi olmak yerine çözüm üretmekten yanayım. Ben böyle bi düşünceye sahibim" dedi.

Güneş, "Biz yerli oyuncularımızın ayrıldıktan sonra 4'ü bunların direk oyuncuydu. 3 tane de mevki boşaldı. Bunların gitmesiyle büyük bir travma oluştu tabi. Mevcut durum böyle oldu tabi bizim bunu doldurmamız gerekiyor. Ünal hocayla ilgili şunu diyeyim o daha çok destek alacak ve sahaya da çıkacaktır. Ha bu tabiki Ünal'ın tek olacağı anlamında değildir. Maçlarda bende olacağım ama Ünal'ın destekçisi olacağım ben.

Güneş, "Selçuk Egemen, Umut hiçbirşey farketmez. Yönetim ayrı ben ayrı değilim ben yönetime aidim. Benim dönemim yönetimin üstünde değilim ben yönetime katkı yapmak için buradayım beni buraya bu yüzden getirdiler arkadaşlar yani benim için hepsi önemli bu oyuncuların ama rakamsal değer olarak zaten biz dengeleri bozduk evet. Bizim sorunlarımız vardır ama huzuru bozmadan iş yapmak daha önemli olur" dedi.

"Varmı altyapıda futbolcu yani. Varsa alırım. Trabzonspor A takımına alarak hazırlanmaz genç oyuncu. Kaybolanın da en iyisi vardı bizde ruhunu kaybetti. Onur da gençti bizde yaşı tutuyodu onun" diyen Güneş, "Sol ayaklı bir stoper istiyorum onu tam alamadık. Düşündüğümüzü alamadık. Egemen tipi  bizim önemli bir oyuncuydu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler