Güneş maç sonu neler dedi....

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kayserispor galibiyetini ve takımın geride kalan süredeki performansını değerledirdi..Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, bayramın ilk gününde yağmurlu bir havada kendileriyle birlikte o

Güneş maç sonu neler dedi....

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kayserispor galibiyetini ve takımın geride kalan süredeki performansını değerledirdi..

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, bayramın ilk gününde yağmurlu bir havada kendileriyle birlikte olan taraftarlara teşekkür ederek, ''Bugün takım oyunu olarak iyiydi. Maç boyunca da taraftarlar takımlarının yanında oldu. Bu şekilde olup, oyun içinde bocalayan oyunculara destek verirlerse, takımın daha başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü coşkuyu artırıyorlar'' dedi.

Takım olarak maçı kazanmaları için birçok sebeplerinin bulunduğunu anlatan Güneş, şöyle devam etti: 

''Bu sebepler için coşkumuz biraz daha ön plana çıktı. Baktığımızda hatamız, eksiğimiz neydi, daha farklı kazanabileceğimiz bir maçı son dakikada yediğimiz golle 2-1 tamamladık. Belki de kaza ile yiyeceğimiz bir golle de berabere kalırdık. Bu konuda biraz daha iyi olmamız gerekiyor. Ama bütün oyuncularımı tebrik ediyorum, gayet iyi mücadele ettiler. Maça iyi asıldılar, takım bütünlüğü içinde oynamaya çalıştılar. Özellikle rakibin kontrolünü iyi yaptılar. Özellikle ikinci yarıda güzel maç olduğunu düşünüyorum. Kayserispor'a da başarılar diliyorum.''

Milli takımın Hırvatistan ile yapacağı Avrupa Şampiyonası play-off turu maçına da değinen Güneş, ''Milli takıma başarılar diliyorum. Çünkü bugün itibariyle milli heyecanı yaşamak gerekir. Bir ivme kazanmak için Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda olmasına ihtiyaç var. Herkesin bu heyecanı takıma yansıtmasında fayda var'' ifadelerini kullandı. 

 

Güneş, ''Bayramın birinci günü maç oynanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Zorunluluktan yaptılar bunu? Bu sene maalesef gemi yan gidiyor. Su aldı kenarından. Toparlamaya çalışıyoruz, onun için bu işi sadece Federasyona bırakmak da doğru değil. Hep beraber el ele olmamız gerekiyor, ama bu diyaloğumuz da eksik. Konuştuğumuz çok daha konular var. Özellikle başvuruda bulunduğumuz altyapıdan genç bir oyuncunun kadroda bulundurma zorunluluğu ile ilgili. Hala devam ediyor, ne için yapılıyor. Federasyon ticari bir kuruluş değildir. Futbolun tepesinde, futbolu yöneten, piramidin tepesindeki kurumdur. Yani yanlışları düzeltmesi de bizim sesimizi dinlemesiyle olur. Eğer, o doğruysa biz savunmalıyız. Bugün de baktığımızda hiç konuşulmadan böyle bir karar alındı. Şimdi biz onları suçlamak yerine yardımcı olmak istiyoruz. Anlayışlı olmak, hoşgörülü olmakta fayda var.''

 

-''Ben golü gördüm''-

Güneş, Burak Yılmaz'ın kullandığı serbest vuruşta topun çizgiyi geçtiği yönündeki tartışmalar üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

''Ben golü gördüm zaten. Bunu yaşadığım için biliyorum. Gol olmasa ayağa bile kalkmazdım. Net gördüm, top direğe çarparak yarım metre içeri girdi. Futbol oynayan, futbolu bilen adam golü verir. Ama vermedi diye bunu devam ettirmek doğru değil. Çünkü göremedi, yanlış gördü. Ama şöyle bir şanssızlık olabilir, Halis Özkahya için onun hiçbir günahı olmamasına rağmen, onun maçlarında genelde kaybediyoruz ve sıkıntılı maçlar oluyor. Hatalar da oluyor. Bugün de bu maç berabere bitseydi, herkes şüpheyle bakacaktı. Bu doğru değil. Şüpheyle bakılsın demiyorum, onun için dikkatli olmak gerekiyor. Hakemlerin işi zor. Başka maçlarda da hatalar yaptılar. Ama tekrar söylüyorum, benim gol gördüğüm pozisyonu yan hakemin daha iyi görmesi gerekiyordu. Hakemlerle ilgili konuşmuyorum, sadece bu konuyla ilgili bir açıklama yaptım. Bu konular hakemlere kaymasın. Şu aşamada hakemleri konuşmayı doğru bulmuyorum çünkü onları çok yıprattık.''

 

-''Başarısızız''-

Güneş, ligde 19 puanlarının bulunduğunu anlatarak, ''Bakıldığında 1 maçta 2 puan ortalamasında oynadık. 2 küsur olmalıydı. Ama biz yepyeni bir kadroyla yarış içindeyiz. Sıkıntılarımız, sizin beklediğiniz her şeyin iyi olması çok kolay değil. Biz sihirbaz değiliz. Çok iyi oynayıp, kötü oynayabiliriz. Maç kazanabilir, kaybediliriz. Bunlara biraz alışacağız. Bu sene bizim için çok zor dönem. Ben dün bir resme baktım. Geldiğim günden bu yana 2 seneye yakın süre içinde 22 oyuncudan 15'i gitmiş. Bunların hepsi direkt oynayan oyuncular. Böyle bir durumdayız. Şimdi konuşmuyorum, bunlara hiç girmek istemiyorum. Çünkü çok ağır konuşacağım bazıları için. Kırarım diye, onun için kimseyi kırmak istemiyorum. Çünkü bugün bayram'' diye konuştu.

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor