Güneş Haber61'e konuştu

Dünya halen daha Şenol Güneş'in kaleciliğini konuşuyor. Trabzonspor'un eski kalecisi olarak, Şenol Güneş, dünyanın en uzun süre kalesinde gol görmeyen listesinde Şenol Güneş de yer aldı. Güneş, dünyaca ünlü kaleciler arasında 17. sırada yer aldı. İşte bu

Güneş Haber61'e konuştu

Dünya halen daha Şenol Güneş'in kaleciliğini konuşuyor. Trabzonspor'un eski kalecisi olarak, Şenol Güneş, dünyanın en uzun süre kalesinde gol görmeyen listesinde Şenol Güneş de yer aldı. Güneş, dünyaca ünlü kaleciler arasında 17. sırada yer aldı.

 

İşte bu konu ile ilgili Şenol Güneş'e telefonla ulaşarak duygularını öğrendik.

 

YEDİ RAKAMINI ÇOK SEVERİM

Güneş, Dünyanın en uzun süre gol yemeyen kaleciler arasına girmenin çok önemli olmadığını belirterek, “Ben aslında 7 rakamını çok severim, galiba yanlış yazmışlar (esprili, gülerek) 7. veya 17. olmak çok önemli değil” dedi.

 

ŞENOL GÜNEŞ TÜRKİYE'DE TEKTİR                       

Dünyaca ünlü kalecileri içine tek Türk'ün Şenol Güneş olduğunu, bu nasıl bir duygu sorusu üzerine Güneş, “Türkiye'de Şenol Güneş tektir, geçen haftada sizin siteniz de Hami Mandıralı'nın efsane futbolcular arasına girdiği haberini okudum. Bu da Trabzon insanının başarısını göstermektedir. Önemli olan bireysel başarı değil, takım olarak başarılı olmak” diye konuştu.

 

 GÜNEŞLİ FC SEOUL ANTALYA'DA

FC Seoul takımın 24 gün sürecek olan kampının Antalya'da başladığını kaydeden Güneş, “Kamp süresinde yabancı takımlarla 9 hazırlık maçı yapacağız” dedi.

 

Daha önceki haberimiz:

 

Dünya'nın en uzun süre kalesinde gol görmeyen kalecileri' listesinde Şenol Güneş de yer aldı.

 

Uluslararası Futbol İstatistikleri Tarihi Federasyonu'nun (İFFHS) sitesindeki 'Dünya'nın en uzun süre kalesinde gol görmeyen kalecileri' listesinde Şenol Güneş de yer aldı.

1978-79 sezonunda bin 110 dakika gol yemeyerek 450 kaleci arasında tek Türk olan Güneş, 17. basamağa adını yazdırdı. Aynı istatistikte zirve, Vasco da Gama'nın kalesini koruyan Matos Filho'nun (bin 816 dakika) oldu.

 Selahattin AYDINLI / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor