Güneş: Borçlanmanın sebebi yabancı futbolcular

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu. Sıkça tartışılan yabancı sınırı hakkında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, yabancı futbolcuya karşı olmadığını ancak uygulamanın sorunlu olduğunu söyledi.

Güneş: Borçlanmanın sebebi yabancı futbolcular

A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT Spor'da katıldığı programında önemli açıklamalarda bulundu. Yabancı sınırı hakkında da konuşan Güneş, "Yabancıya karşı değilim ama bu şekilde uygulanmasına karşıyım." dedi.

Eğitimi ön plana çıkaracağını söyleyen Güneş, "Birçok alanda 8-10 yaş geriden geliyoruz. Onun da değişmesi lazım. Eğitime 6 yaşındaki çocuğu almamız lazım. 10-12 yaşında alıyoruz, sonra geri kalıyoruz. Fazlalıkları atarsak bunlardan kurtuluruz." dedi.

''Bu borçları yaratan yabancı oyuncular''
"Bugün 14 milyar mı borç var, 15 milyar verelim kulüplere 30 milyar olur." diyen deneyimli teknik adam, "Borç yapma sebebini ortadan kaldırmıyorsunuz ki sıkıntı burada. Yabancıya karşı değilim ama bu şekilde uygulanmasına karşıyım. Hiçbir kriter yok. Bu borçları yaratan yabancı oyuncular. Futbol ekonomisi kötü değil. Paralar iyi. O kadar hızlı büyüdü ki biraz bizden biraz da dışarıdan dolayı böyle oldu. İngiltere'de harcanan paralar bizi de etkiledi. Antrenörler, futbolcular derneğinin güçlü olması lazım. Kulüpler Birliği'ni güçlü yaparak olmaz, öyle değil bu iş." ifadelerini kullandı.

"Sihirli değnek arıyoruz"
Türk oyuncularının ödemeleri TL'ye çevrildiğinin altını çizen Güneş, "Hepsi TL olsun. Vergisini de versin. Kulüpler vermesin. Neden uygulamıyoruz? O zaman borçlar devam edecek. Durumu değiştirmek istiyorsanız, daha önceki yaptıklarınızı değiştirmelisiniz. Sihirli değnek arıyoruz. Bir şey olsun da borçlar ödensin deniyor." şeklinde konuştu.

"Bugün düne göre daha mutluyuz"
“2020 Avrupa Şampiyonası’na açılış maçıyla başlayacağız. Spor ve tanıtım olarak da bize çok büyük görev düşüyor. 9 aylık bir sürede buraya geldik. Oraya gelmek de kolay değildi. Herkesin birlikte olduğu bir yarışmaydı bu. Basını da taraftarları da kutluyorum. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Bugün düne göre daha mutluyuz ama yarının bugünden daha iyi olması için bir yola çıkıyoruz. Sorumluluklarımız da var. Andorra maçı bittiği andan itibaren rakipler belli oldu ve zaten organizasyona hazırdık. Nerede ne yapacağımızı planlamıştık. Tüm organizasyonu aşağı yukarı netleştirdik.”

"Fransa maçını kolay kazandık"
“Bugünü dünden daha iyi yaptık. Bugün dünden daha mutluyuz ama yarını da daha iyi yapmamız lazım. Sorumluluklarımız var. Organizasyonumuzun büyük bölümü belli. Sadece bir hazırlık maçımızın günü belli değil. Andorra maçını çok zor ama Fransa maçını da kolay kazanmıştık. Futbol ilginç bir oyun. Biz duygusunu herkes kesime aşılayan bir grupla yola çıktık. Taraftarlarımızın zaman zaman üzüldüğü dönemler de oldu.”

"Benim burada olmamı istemeyenler…"
“Genel olarak iki takımı çalıştırmaya sıcak bakmadığım için Beşiktaş ile Marbella’da kamptayken görüşmeler yaptığımızda sonuç olumsuz olmuştu. Sonra Lucescu geldi, gitti ve tekrar buradayız. Her ne kadar istemesem de Türk olarak böyle bir göreve de gitmek durumunda kalabiliyorsunuz. Benim burada olmamı istemeyenler de bu durumu benim aleyhime kullandılar. Burada devletimize de yardımları için teşekkür ediyorum. Benim için imza atıp atmamak önemli değildi, imza attığım güne kadar da aynı heyecanla çalıştım. İnsan çok isterse başarır. Disiplini ve çalışmayı bırakmadık. Bu öyle bir dönemdi.”

"Zorlukları yaşamadan hedefe gidemezsiniz"
“Futbol adına uç noktaları yaşadık. Fransa’yı yendik, 3 gün sonra da İzlanda’ya kaybettik. Bütün bunları aşama olarak geçmek bir tecrübeydi. Kazandıklarınız değil, kaybettikleriniz size tecrübe yaşatıyor. Arnavutluk ve Andorra maçları da İstanbul’da 1-0 bitti. Zorlandık. Bunlar da ayrı bir tecrübeydi. Zorlukları yaşamadan hedefe gidemezsiniz. Engelleri basamak olarak görmeniz lazım. Düşme imkanınız var ama kalkmasını da bilmeniz gerekir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor