Güneş: "Bizi olumsuzluğa itmek isteyen..."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı 2-1 yendikleri maçta, ortaya koydukları oyunla hak ettikleri 3 puanı aldıklarını söyledi.   Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, iyi

Güneş: "Bizi olumsuzluğa itmek isteyen..."
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı 2-1 yendikleri maçta, ortaya koydukları oyunla hak ettikleri 3 puanı aldıklarını söyledi.
 
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, iyi oyunculardan kurulu bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Ligin atmosferi bakımından zor bir maçtı. Ortaya koyduğumuz oyunla hak ettiğimiz 3 puanı aldık" dedi.
 
Takım olarak her maçta futbol oynamaya çalıştıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Geride kalan 15 maça baktığınız zaman ligin en iyi futbol oynayan takımıyız ama kaybettiğimiz 10 puan bize yakışmadı. Oyuncular ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Oyun üstünlüğünü skora yansıttılar. Oyuncuları tebrik, taraftarlara da teşekkür ediyorum. Lig yarışına devam ediyoruz. Kalan iki maçı da kazanıp, lider olarak ilk yarıyı bitirmek istiyoruz" diye konuştu.
 
- "Bizi olumsuzluğa itmek isteyen bir kesim var"
 
Güneş, iki gündür kaleci konusunun gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları aktardı: 
 
"Bireysel olarak oyuncuları suçlayarak, bu işin içinden çıkamayız. Biz bir takımız. Zaman zaman çok iyi oynayan ve hata yapan oyuncular olacaktır. Tolga'dan da Günay'dan da memnunuz. Sezon başında söyledim, bizim bir kaleciye daha ihtiyacımız var. Sebebi ise sayısal eksikliğimizin olması. Ancak bu çok fazla ısıtılıp önümüze getiriliyor. Lizbon'a giderken de geldikten sonra da oldu. İyi futbolumuz üzerinden bizi olumsuzluğa itmek isteyen bir kesim var."
 
"İyi futbolumuzun da bize rakip olduğunu düşünüyorum" diyen Güneş, "Ne kadar iyi şey sunarsanız, o kadar eleştiri alırsınız. Haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Biz mükemmel değiliz. İyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Lizbon'da buradakinden daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ancak ısrarla düşüş olduğu söyleniyor. Orada kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum. Bugün de yine kaybedebilirdik. Futbol böyle bir oyun. Bize haksızlık yapılmasına ve oyuncularımızın yok edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
- "Tolga Zengin bizim kalecimiz"
 
Siyah-beyazlı teknik adam, sırtındaki ağrılar nedeniyle Galatasaray derbisinin kadrosundan çıkarılan Tolga Zengin'in geleceğiyle ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu:
 
"Tolga Zengin bizim kalecimiz, devam ediyor. Onunla ilgili bir sorun yok. Hatasıyla, sevabıyla bu camianın içinde olan herkes değerlidir. Beşiktaş camiasının ona kucak açtığını düşünüyorum. Hatta böyle zayıf günlerde daha çok sahip olması gerekiyor. Beşiktaşlılık duruşu, ilkesi, prensibi de budur."
 
Sporting Lizbon maçının ardından "kaleci yok ki" ifadesi kullandığına yönelik sosyal medyada iddiaların yer aldığının belirtilmesi üzerine Güneş, "Geçmişte elbise ve saçtan başlayanlar, bu sefer konuşmayla... Benim konuştuğumu anlamayan şimdi yorumlayıp haber yapıyorlar. Sonra gündem yapıp oradan bize saldırıyorlar. Öyle bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Doğru ve yanlışı yakalamak yerine, yorumla doğru ve yanlışa gidiyoruz" diyen Güneş, "Bu çok yanlış. Ülke futboluna zarar veriyor. Doğru ve yanlış yoruma göre olmaz. Doğru ve yanlış vardır, yorum yaparsınız. O başka bir şey. Şu anda Türkiye'de yorum var. Maçtan önce benimle ve takımla ilgili birçok şey söyleyenler, maç bittikten sonra tam tersini söylüyor. Elimizdeki oyuncular yok edilmek isteniyor" şeklinde konuştu.
 
- Şampiyonluk yarışı
 
Güneş, şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soruya ise, "Şampiyonluk yarışı devam ediyor. Galatasaray'ın da güçlü bir takım olarak bu yarışta olduğunu düşünüyorum. Çıkış yapan Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Akhisar Belediyespor gibi takımlar var. Diğerleri potansiyel olarak zaten üst sırada olması gerekiyor. Fenerbahçe iyi gidiyor, biz de... Trabzonspor'un da yukarıya çıkacağını düşünüyorum. İkinci yarı daha renkli olacak. Yarış sürüyor" cevabını verdi. 
 
Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin, derbinin hakemiyle ilgili yaptığı eleştirilerin sorulması üzerine ise Güneş, şu ifadeleri kullandı:
 
"Mustafa hocanın lafının üzerine laf söylemek bana yakışmaz. İyi dostum, iyi arkadaşım. Mustafa hocanın niye dediğini bilmiyorum, hakemlik bir olay yoktu. Hakemle ilgili eleştiri yapmak için hakemlik pozisyon olması gerekir. Golü yiyene kadar rakibin atağı yoktu."
 
Şenol Güneş, bir soru üzerine siyah-beyazlı futbolcu İsmail Köybaşı'nın performansını da değerlendirerek, "İsmail Köybaşı, iyi çalışıyor. Çalışması güzel bir örnek. Çalışan bütün futbolcular bu takımda formayı bulur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor