Gül'ün Suriye açıklamasına eleştri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye konusundaki açıklamasını sert buldu.Nuland, gazetecilerin Suriye'ye yaptırımlar konusunda Türkiye ile iletişimlerinin nasıl olduğuna yönelik soru üzerine ileriye yönelik

Gül'ün Suriye açıklamasına eleştri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye konusundaki açıklamasını sert buldu.

Nuland, gazetecilerin Suriye'ye yaptırımlar konusunda Türkiye ile iletişimlerinin nasıl olduğuna yönelik soru üzerine ileriye yönelik yapılması gerekenler konusunda Türkiye'nin kendi kararını kendisinin vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara da değinen Nuland, "Abdullah Gül'ün Türkiye'nin sabrının tükendiğine dair çok sert bir açıklama yaptığını" belirtti.

UYUM SAĞLAMAYA ÇAĞIRDI
Nuland, ABD olarak tüm müttefik ve partnerlerini, ABD'nin Suriye rejiminin siyasi ve ekonomik ilişkilerini daraltmada yaptıklarına çok dikkatli bakmaya ve buna uyum sağlamaya çağırdıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler