Gül şikeyi konuşacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Viyana'ya hareketi öncesi saat 15:45 sıralarında Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı.Abdullah Gül, veto ettiği şike yasasını AK Parti'nin aynen iade edeceği yönündeki açıklamalara ilişkin olarak, "Şimdi, Türkiye anaya

Gül şikeyi konuşacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Viyana'ya hareketi öncesi saat 15:45 sıralarında Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı.

Abdullah Gül, veto ettiği şike yasasını AK Parti'nin aynen iade edeceği yönündeki açıklamalara ilişkin olarak, "Şimdi, Türkiye anayasal demokrasiyle idare ediliyor, kurumlar var. Bunlar arasında da gayet medeni ilişki içerisinde olgunluk içerisinde uygulamalar gerçekleşiyor.

Bu yasayla ilgili benim kanaatlerim ve görüşlerim kamuoyunun da bildiği gibi açıktır ben bu çerçeve içinde o yetkimi kullandım meclise gönderdim görüşülmesi için" dedi.

Kimse memleketin huzurunu kaçırmasın! Sayfa 2'de...

 

Abdullah Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi tabiki kanun yapıcı meclistir, kendi yetki ve sorumluluklarını demokratik olgunluk içerisinde görüşecek ve kullanacaklar bunlardan farklı anlamlar çıkartmanın faydası yoktur.

Bu süreçte bu şekilde işleyecektir tabi meclisten nasıl gelir ne olur bakılacak. Ona göre inceletirim. Memleketin huzurunu kaçırma içerisine kimse girmemelidir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor