GSGM'de istifa!

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül istifa etti.

GSGM'de istifa!

Genel seçimden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’na getirilen Suat Kılıç, ilk iş olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü birbirinden ayırmıştı. Ancak Kılıç’ın yaptığı değişim bununla bitmedi. Bakan, tüm genel müdür
ve genel müdür yardımcıları, daire başkanları, gençlik spor il ve ilçe müdürleri ile bu birimlerde çalışan yetkililerin resmi olarak istifalarını aldı.

Böylelikle söz konusu kadrolar boşaltıldı. Görevlerinden alınan müdürler, ‘araştırmacı’ kadrosuna atandı. Ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de, görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifası kabul edilen Akgül, “Yeni oluşturulan bakanlığa ve yeni bakana, birlikte çalışacağı kadroları oluşturmada daha rahat hareket edebilmesi için böyle bir karar aldım” dedi. Aynı zamanda Spor Bakanlığı’na bağlı oluşturulan Spor, Gençlik ve Proje ile Koordinasyon Genel Müdürlükleri’ne bir yenisi daha eklendi. Yeni kurulan Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, gençlere rehberlik ve danışmanlık hizmeti yapmak, eğitim hizmet ve imkânlarını geliştirici faaliyetlerde bulunmak, gençliğin gelişimine katkı sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda çalışacak.

İki doçent görevde

Kadroları boşaltılan il müdürlüklerine geçici olarak atama yapılacak ve resmi atamalar daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek, ancak Bakan Suat Kılıç hiç zaman kaybetmeden iki atamayı şimdiden yaptı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı’na, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin getirilirken, Müsteşarlık ise Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hakan Hakyemez’e verildi. Bakan Kılıç gibi Samsunlu olduğu bilinen Tekin ve Hakyemez’in spor geçmişleri ise bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor