GS skandalla çalkalanıyor

Arkadaşının lisansıyla iki ayrı yarışa katılan Galatasaraylı atlet Turgay Levent ile antrenörü Hasan Özbakır, pistlerden 6’şar ay men edildiler.Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu’nun 23 Eylül’de yaptığı toplantıda, 5-6 Haziran’da İstanbul’da yapılan Gençler

GS skandalla çalkalanıyor

Arkadaşının lisansıyla iki ayrı yarışa katılan Galatasaraylı atlet Turgay Levent ile antrenörü Hasan Özbakır, pistlerden 6’şar ay men edildiler.

Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu’nun 23 Eylül’de yaptığı toplantıda, 5-6 Haziran’da İstanbul’da yapılan Gençler Ligi Eleme müsabakaları ile 2-3 Temmuz tarihlerinde Trabzon’daki Yıldızlar Ligi Finalleri’nde, Galatasaraylı atlet Mert Baş’ın yerine yarıştırılan Turgay Levent ve Galatasaray Kulübü ile antrenör Hasan Özbakır hakkındaki dosya incelendi.

Ceza Kurulu’nca yapılan incelemenin ardından, atlet Mert Baş’a ceza verilmesine gerek görülmezken, her iki yarışta da Baş’ın lisansıyla piste çıkan Turgay Levent’e, 7 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere 6 ay yarışmalardan men cezası verildi.

Antrenör Hasan Özbakır da sporcusunu bir başka atletin lisansıyla yarıştırmak suretiyle federasyonu yanılttığı gerekçesiyle 6 ay müsabakalardan men edildi. Özbakır’ın ceza süresi de 7 Eylül tarihinde başlatıldı.

Galatasaray Spor Kulübü ise konuyla ilgili gerekli araştırma ve özeni göstermemesi nedeniyle ve objektif sorumluluk kuralları uyarınca, 1 ay yarışlardan men edildi. Sarı-kırmızılı kulübün cezası 23 Eylül tarihinden itibaren geçerli sayılacak.

Akıllara Cemal Nalga'yı getirdi!

2009 yılında da benzer bir skandal basketbolda yaşanmıştı. Galatasaray'ın EnBW Ludwigsburg ile yaptığı hazırlık maçında cezalı olan Cemal Nalga, takım arkadaşı Tufan Ersöz'ün formasını giyip sahada yer almıştı.

Olayın su yüzüne çıkmasının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu, sarı-kırmızılı ekibi oyuncunun forma giydiği maçlarda hükmen mağlup sayıp, lige -5 puanla başlamasında karar kılmıştı.

Cemal Nalga da TBF tarafından iki yıl basketboldan men edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler