GS Ankaraspor'a takıldı

Turkcell Süper Lig'de 12. hafta mücadelesinde Ankaraspor'un Yenikent ASAŞ Stadyumu'ndaki konuğu Galatasaray'dı. Mücadele başladığı gibi 0-0 eşitlik ile bitti. Ankara'da yoğun rüzgar iki takımın da futbolunu etkiledi. Çok sık pas hataları içinde 80 dakikas

GS Ankaraspor'a takıldı
Turkcell Süper Lig'de 12. hafta mücadelesinde Ankaraspor'un Yenikent ASAŞ Stadyumu'ndaki konuğu Galatasaray'dı. Mücadele başladığı gibi 0-0 eşitlik ile bitti. Ankara'da yoğun rüzgar iki takımın da futbolunu etkiledi.
Çok sık pas hataları içinde 80 dakikası çok durgun geçen ve sıkıntı yaratan maçta takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile gitti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 21'e yükseltirken, Ankaraspor 23 puana ulaştı.

Galatasaray da Fenerbahçe'nin Ankaragücü deplasmanında 0-0'lık skorla bıraktığı 2 puan modasına uydu ve Ankara'da önemli iki puan kaybı yaşadı.


NONDA KULÜBEYE MAHKUM

Ankara'da kart cezalısı Milan Baros ve sakat futbolcuları Cassio Lincoln ile Mehmet Topal'dan yoksun mücadele eden Galatasaray'da Alman teknik adam Michael Skibbe ileri uçta Ümit Karan - Harry Kewell - Arda Turan'ı görevlendirdi. Volkan Yaman da kendine ilk 11'de şans buldu. Shabani Nonda yine yedek kulübesindeydi.

NECA DEĞİL, DE NİGRİS

Ev sahibi ekipte ise en büyük eksiklik kart cezalısı Özer Hurmacı'ydı. Ankaraspor teknik direktörü Aykut Kocaman ise geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçında sahaya sürdüğü 11'e göre önemli bir değişikliğe gitti ve De Nigris'i tekrar ilk 11'e dahil etti. İlk 11'deki bir başka yeni isim ise Ediz'di.

Neca ise Kocaman'ın tercihiyle yedek kulübesindeydi. Öte yandan Baki Mercimek ile tedavisi süren Hürriyet Gücer de G.Saray karşısında takımlarını yalnız bırakan isimler oldu.

DE NİGRİS'İN ŞUTU ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ? GEÇMEDİ Mİ?

Dengede giden ilk yarıda iki takımın da birbirine karşı net bir üstünlüğü yoktu. Golü daha fazla arayan takım görüntüsüne sahip olan ekip ise Galatasaray'dı. Mücadelede ilk 45 dakika içinde Ankaraspor yoğun bir şekilde sol kanattan atak yapmayı tecih ederken, Galatasaray kalabalık orta ile mücadeleyi düşündü.

0-0 eşitlik ile biten ilk yarıda 3 önemli an vardı. Maçın 8. dakikasında Meria'nın geriye doğru hatalı pasında ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan De Nigris açılan De Santcis'in yanından topu kaleye göndermek istedi. Servet Çetin çizgi üzerinen topu güçlükle son anda çıkardı. Bu pozisyondan sonra Ankarasporlu futbolcuların hakem Bülent Yıldırım'a yoğun itirazı vardı. Topun tamamının çizgiyi geçip geçmediği konusunda ise son sözü hakem söyledi.

KEWELL DİREĞE TAKILDI

İlk yarıda akılda kalan bir başka pozisyon ise 32. dakikada Kewell'ın direkten dönen kafa vuruşuydu. Sabri'nin sağ kanattan ortasında altıpas üzerinde rakip defans oyuncusuna rağmen iyi yükselen yetenekli futbolcunun kafa vuruşu direkten döndü, devamında Ümit Karan önünde kalan topa sol ayağı ile çok kötü vurdu. Galatasaray bu dakikada gole çok yaklaşmıştı.

Maçta ilk yarıda en önemli gol pozisyonu ise Galatasaray lehine 44. dakikada oluşan ataktı. Harry Kewell sol kanatta, uzak direkte kendini iyi unutturdu. Arda'nın iyi ortasında kaleye 2 metre uzaklıkta meşin yuvarlağa dokunamadı.

Oldukça fazla pas hatalarının olduğu ilk 45 dakikada futbolseverler de sahada yer alan oyunculardan oyundan zevk almadı, yoğun ve sık sık yön değiştiren sert bir rüzyar altında oynanan sıkıcı futbol gol getirmedi ve devre 0-0 eşitlik ile bitti.

***

İkinci yarının başında ise Ankaraspor'da teknik direktör Aykut Kocaman zorunlu bir oyuncuy değişikliğine gitti. İlk yarıda Sabri ile girdiği bir pozisyonda sakatlanan Mehmet Çakır daha fazla oyuna devam edemedi, Bilal Kısa oyuna dahil oldu.

PROBLEMİMİZ RÜZGAR!

Temposuz ve sıkıcı geçen ilk yarı ikinci yarının ilk 15 dakikalık diliminde de boy gösterdi. Rüzgar da yine başroldeydi. Futbolcular rakipleri kadar bu rüzgarla da mücadele etmek zorunda kaldı. Ankaraspor kadar Galatasaray da gol pozisyonu bulmakta zorlanırken bunda iki takımın da savunma ve orta saha bloklarındaki oyuncu sayısının fazlalığı etkiliydi.

SAHADA İKİ MASKELİ ADAM

Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaraspor'un Galatasaray ile oynadığı maçta Servet Çetin ile girdiği mücadele sonrası elmacık kemiği kırılan ve sahalardan uzak kalan Neca 64. dakikada Aykut Kocaman tarafından oyuna dahil oldu. O da Servet Çetin'in suratında yer alan maske gibi maske ile sahada yer aldı. Oyundan çıkan isim De Muhammed Hanifiy'di. Oyunda böylelikle iki maskeli futbolcu vardı. Aykut Kocaman'ın Neca'yı oyuna dahil etmesi ise cesur bir hamleydi.

SKIBBE DE CESUR

Yorumlanamayacak kadar sıkıntı içinde geçen futbola Galatasaray cephesinde teknik direktör Michael Skibbe'nin ilk müdahalesi ise 73. dakikada oldu. Savunmadan Emre Aşık'ı oyundan alan Skibbe, Nonda'yı sahaya gönderdi. İki teknik adam da maçta son yarım saate girerken hucüm oyuncularını arttırarak sahadaki futbolun kalitesini arttırma amacındaydı.

Son 20 dakikaya girilirken geriye dönüp baktığımızda ikinci yarının en net gol pozisyonunun 73. dakikada Batak'ın uzaktan yaptığı sert vuruş olduğunu söylediğimizde adeta maç özetleniyordu. Rüzgar bir derece, sahada yer alan futbolcuların dağınık futbolu da bu tablo da etkiliydi. Sert ikili mücadelelerin yaşandığı karşılaşmanın en büyük sorunu pas hatalarıydı.

Galatasaray'da Skibbe'nin 2. oyuncu değişikliği tercihi ise Harry Kewell - Aydın Yılmaz şeklinde oldu. 80. dakikada Galatasaray'ın umutları bu sefer Aydın Yılmaz'ın omuzlarının üzerindeydi. Aynı şekilde Ankaraspor'da ise gözler 84. dakikada oyuna giren Konate'nin üzerindeydi. Aykut Kocaman 83. dakikada De Nigris'in yerine Senegalli oyuncuyu oyuna dahil etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler