Gosso Gosso transfer edildi!

3 Yıllık Sözleşme İmzaladıOrduspor yönetimi uzun süredir görüşme halinde oldukları Jean-Jacques Gosso Gosso ile anlaşarak 3 yıllık sözleşme imzaladı. 3 sezondur Fransa'nın köklü kulüplerinden Monaco'da forma giyen orta saha oyuncusu Jean-Jacques Gosso 'yu

Gosso Gosso transfer edildi!

3 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Orduspor yönetimi uzun süredir görüşme halinde oldukları Jean-Jacques Gosso Gosso ile anlaşarak 3 yıllık sözleşme imzaladı. 3 sezondur Fransa'nın köklü kulüplerinden Monaco'da forma giyen orta saha oyuncusu Jean-Jacques Gosso 'yu dün akşam İstanbul'a getiren Orduspor yönetimi ile Gosso bugün bir araya gelerek son detayları görüştükten sonra el sıkıştı ve Gosso kendisini 3 yıllığına Mor-Beyaz'lı renklere bağlayan imzayı attı. Aynı zamanda Fildişi Sahili Milli Takımının da formasını giyen Jean-Jacques Gosso, 2010 Dünya Kupasında Fildişi Sahili Milli Takımı kadrosunda da yer almıştı.

Jean-Jacques Gosso Gosso Kimdir ?

Geçtiğimiz sezon Fransa'nın Monaco takımda forma giyen ve defansif orta saha olarak görev alan Gosso, futbol kariyerine doğduğu kentin takımı olan Stella Club d'Adjamé'de başladı.

2000-2002 yılları arasında ülkesinin takımı olan Stella Club d'Adjamé'de forma giyen Gosso, 2002 yılında Arjantinli Teknik Direktör Luis Oscar Fulone tarafından farkedilerek Aralık 2002'de Fas'ın ünlü takımlarından Wydad Casablanca takımına transfer oldu. 2007 yılına kadar bu takımın formasını giyen ve Fas'da oynadığı dönemde bu takımla hep şampiyonluk yaşayan hemde yılın yabancı futbolcusu seçilen Gosso, Ocak 2007'de bu takımdan ayrılarak bu defa İsrail'in yolunu tuttu ve MS Ashod takımına transfer oldu.

Galatasaray'lı Pino'nun Monaco'dan Takım Arkadaşı

1,5 sezon İsrail'in Ashdod takımının formasını giyen Gosso, bu takımda sergilediği performansla bu defa o dönem Monaco'yu çalıştıran Brezilya'lı teknik adam Ricardo'nun dikkatini çekmeyi başardı. Temmuz 2008'de Fransa'nın Monaco takımı ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Gosso, Monaco'da ki ilk sezonunda sergilediği performansla takımın değişmez isimlerinden oldu. 2010 yılında Galatasaray'a transfer olan Juan Pablo Pino ile 2 sezon birlikte oynayan Gosso, 2008-2009 sezonunda Fransa'da Monaco forması ile 31 karşılaşmada görev alırken, bu maçların 29'un da ilk 11'de forma giyme başarısı gösterdi. 2009-2010 sezonunda Monaco forması ile sadece 9 maçta görev alabilen Jean Jacques Gosso, bu maçlarda 592 dakika forma giydi. 2010-2011 sezonunda ise Gosso, 18 karşılaşmada 1495 dakika forma giyerken Fransa'nın köklü takımlarından Monaco, sezon sonunda süpriz bir şekilde 35 yıl aradan sonra 2.Lig'e düştü. Monaco ile sözleşmesi sona eren Gosso, Monaco takımının yeni sözleşme teklifini kabul etmeyerek bu takım ile yollarını ayırmış oldu.

Fildişi Sahili'nin 2010 Dünya Kupası Kadrosunda Yer Aldı

2003-2005 yılları arasında Fildişi Sahili Milli Takımının U-20 ve U-21 takımlarının formasını giyen Gosso, 2003 yılında Fildişi Sahilleri U-20 Milli Takımı ile FİFA Gençler Dünya Kupası Şampiyonasına katıldı. 2003 yılında U-20 takımının kaptanlığını da yapan Gosso, aynı yıl U-20 Milli Takımı ile Afrika Gençler Şampiyonasında finalde mücadele etme başarısı gösterdi.

2005-2006 sezonunda Trabzonspor'u da çalıştıran Vahid Halilhodzic tarafından ilk olarak 2008 yılında Fildişi Sahili Milli Takımına çağrılan Gosso, 2010 Dünya Kupası Afrika Grup Eleme ve 2010 Afrika Milletler Kupası maçlarında Fildişi Sahili Milli Takımda yer aldı. Bugüne kadar 5 kez Fildişi Sahili Mili Takımının formasını giyen Gosso; Galatasaray'ın eski futbolcusu Abdel Kader Keita, Yaya Toure, Salomon Kalou, Dider Drogba, Dindane, Zokara gibi önemli isimlerle birlikte ülkesinin 2010 Afrika Dünya Kupası kadrosunda da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor