Görme engelliler Trabzon'da kapışıyor!

Görme Engelliler B2, B3 Futsal Yükselme grubu müsabakalarının açılışı Yomra Spor Salonu’ndan yapıldı.    Görme Engelliler B2, B3 Futsal Yükselme Grubu’na 17 takım katıldı. S11 (hiç görmeyenler grubu), S12 (yalnız ışık görenler grubu) ve S13’te (Flu görenl

Görme engelliler Trabzon'da kapışıyor!
Görme Engelliler B2, B3 Futsal Yükselme grubu müsabakalarının açılışı Yomra Spor Salonu’ndan yapıldı. 
 
Görme Engelliler B2, B3 Futsal Yükselme Grubu’na 17 takım katıldı. S11 (hiç görmeyenler grubu), S12 (yalnız ışık görenler grubu) ve S13’te (Flu görenler grubu) olmak üzere farklı görme engel gruplarında sporcular madalya için kıyasıya yarıştılar. Yomra Spor Salonu ve Arsin Spor Salonu’ndan gerçekleşecek olan müsabakalar sonrasında birinci ve ikinci olan kulüpler bir sonraki sezon ikinci lige yükselecekler.
 
Yomra Spor Salonu’ndan yapılan açılışa Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Hasan Sayıdan, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Spor Şube Müdürü Birdal Öztürk, Yomra İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu ve Arsin İlçe Müdürü Taner Şentürk katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Hasan Sayyıdan, "Görme Engelliler Spor Federasyonu olarak 2015 yılında altın yılımızı yaşadık ve tarihi başarılar elde ettik. Bunlar arasında Görme Engelliler Futbol takımımız ve Goalball Bayanlar ve erkekler kategorisinde Avrupa Şampiyonu olma başarısı göstermiştir 3 Paralimpik branşta Avrupa Şampiyonu olarak ülkemizi Dünya’da en iyi şekilde temsil etme başarısını gösterdik. Trabzon’da çok iyi şekilde karşılandık ve burada olmaktan çok mutluyuz. Bizlerden hiç bir türlü yardımını esirgemeyen Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’ya teşekkür ediyorum. Biz engelliler toplumda tüketen bireyler değil şu anda gördüğünüz gibi üretim yapabilen, engellerin aşıldığı zaman farklı ürünler ve farklı emekler sonucunda başarılar elde ettiğimizi gösteren insanlar olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
20151124aw585548_01.jpg
 
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ise yaptığı konuşmada, "Trabzon’un Yomra ilçesinde bundan daha önce birçok büyük organizasyonlara ev sahibi yaptık. Ancak bugün ki organizasyon bizim için çok anlamlı ve bir o kadar da önemli. Federasyonumuza ve bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizleri burada görmekten çok mutlu ve gururluyuz. Aslında engel insanların bedenlerinde değil de beyinin de olmamalı. Bizler sizi engelli olarak görmüyoruz. Yaptığınız başarılar ortada sizin ulaştığınız bu seviye çok normal bir seviye değil. Çoğu insanın yapamayacağı başarıyı gösteriyorsunuz. Bu mücadelenin sizler tarafından devam etmesini istiyoruz. Bizler lojistik olarak sizlerin arkasındayız. Türkiye’de şöyle bir gerçekte var. Spor tesisleri yapılırken engelli vatandaşlarımıza göre yapılmıyor. Bu konuda biraz gerideyiz. Ancak şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan çok büyük çalışmalar var. Bu çalışmalar sayesinde yapılan bu eksikleri bir bir gideriyoruz” dedi.
 
20151124aw585548_02.jpg
 
Öte yandan turnuvaya katılan Aksaray Görme Engelliler Gençlik Ve Spor Kulübü, Anatolia Engelliler Spor Kulübü, Ankara Anadolu Engelliler Spor Kulübü, Bakırköy Görme Engelliler Sanat Ve Spor Kulübü, Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü, Engelsiz Akademi Spor Kulübü, Gaziantep Zeugma Görme Engelliler Spor Kulübü, Genç Osmangazi Görme Engelliler Spor Kulübü, Görenkalpler Tandem Gençlik Eğitim GESK, İzmir Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü, Kahramanmaraş Türkiye Görme Eng. Der. Gençlik Ve Spor Kulübü, Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü, Kocaeli Fatih Sultan Mehmet Görme Eng. Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği, Konya Görme Engelliler Spor Kulübü, Samsun 1919 Görme Engelliler Gençlik Ve Spor Kulübü, Samsun Ayvacık Engelsizler Spor Kulübü Derneği, Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü, Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği 2. Lig'e yükselmek için mücadele edecekler.
 
20151124aw585548_03.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor