Gol çizgisi teknolojisi Fransa'ya yaradı

2014 Dünya Kupası grup maçında bu akşam Fransa Honduras’ı 3-0 mağlup etti. Karşılaşmada Fransa’nın attığı ikinci golde ise ilk kez gol çizgisi teknolojisi kullanıldı.Estadio Beira-Rio’da oynanan maç oldukça çekişmeli geçti. Karşılıklı pozisyonların olduğu

Gol çizgisi teknolojisi Fransa'ya yaradı

2014 Dünya Kupası grup maçında bu akşam Fransa Honduras’ı 3-0 mağlup etti. Karşılaşmada Fransa’nın attığı ikinci golde ise ilk kez gol çizgisi teknolojisi kullanıldı.

Estadio Beira-Rio’da oynanan maç oldukça çekişmeli geçti. Karşılıklı pozisyonların olduğu maçın 26. dakikasında tansiyon yükseldi. Pogba ile Palacios arasındaki ikili mücadele sonrası Pogba rakibine doğru tekme sallayınca iki takımın futbolcuları arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Ardından Pogba sarı kartı gördü. İlk yarının sonlarına doğru ise ceza sahası içinde Pogba’ya yaptığı müdahale sonrası Palacios ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve hakem Sandro Meira Ricci penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına geçen Benzema, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı Fransa’nın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda Fransa’nın 2. golü tartışmalara neden oldu fakat dünya kupasında ilk kez uygulanan gol çizgisi teknolojisi duruma netlik kazandırdı. Ceza sahası sol çaprazdan gönderilen top ceza sahası içinde Benzama’nın vuruşunda yan kale direğine çarparak paralel ilerledi ve kaleci Valladares topu kontrol etmek isterken meşin yuvarlağın içeri girmesine neden oldu. Valladares topu tutup dışarı çıkardığında Honduras oyuncuları ve teknik ekibi topun çizgiyi tamamen geçmediğini savunup itiraz etti ancak gol çizgisi teknolojisi topun çizgi tamamen geçtiğini gösterdi. Hakem Sandro Meira Ricci golü geçerli saydı ve Fransa 2-0 öne geçmiş oldu.

Maçın ilerleyen dakikalarında Fransa farkı 3’ye çıkardı. 72. dakikada sağ kanattan ceza sahası dışına doğru pas olarak kullanılan serbest vuruşta Benzema, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. (3-0) Karşılaşmada başka gol olmayınca Fransa, Honduras’u 3-0 mağlup etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler