Gökhan'dan çarpıcı açıklama

Cola Turka Futbolcu Günlüğü'nün bu ayki konuğu Trabzonspor'un golcü oyuncusu Gökhan Ünal oldu.İşte Gökhan Ünal'dan çarpıcı açıklamalar..."Trabzonspor'a transferim açıkçası benim için de sürpriz oldu. Trabzon'u çok sevmeme rağmen Trabzonspor'da oynayacağım

Gökhan'dan çarpıcı açıklama

Cola Turka Futbolcu Günlüğü'nün bu ayki konuğu Trabzonspor'un golcü oyuncusu Gökhan Ünal oldu.

İşte Gökhan Ünal'dan çarpıcı açıklamalar...

"Trabzonspor'a transferim açıkçası benim için de sürpriz oldu. Trabzon'u çok sevmeme rağmen Trabzonspor'da oynayacağımı hiç düşünmemiştim. Daha önceki dönemlerde her Trabzon'a gelişimde hep iyi anılarla ayrıldım. Bu ben de çok önemli bir iz bırakmıştır. Ligler bittikten sonra Kemal Özdeş hocayla görüştük. O dönem transferle ilgili en ufak bir düşünce yoktu. Bana gelmek isteyip istemeyeceğimi sordu. Ben de seve seve gelebileceğimi söyledim. O şekilde Trabzonspor aklıma girdi. Ama bana Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan da teklif geliyordu. Kayserispor beni o kulüplere vermedi. Ancak Trabzonspor'la anlaşmaya vardılar. Sora benimle görüştüler. Ben artık Kayseri'den ayrılmayı istiyordum. Oradaki görevimi tamamlandığımı düşündüm. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'la yaptığım görüşmelerden de bir sonuç çıkmadı. Trabzonspor'u sevdiğim ve hedeflerimiz örtüştüğü için teklife evet dedim. Şu ana kadar yaşadıklarım sonrasında doğru bir karar verdiğime inanıyorum.

Trabzon'da havaalanında gördüğüm ilgi sonrası kendimi çok garip hissettim. Çünkü o zamana kadar hiç böyle şeyler yaşamamıştım. Kayserispor'da gol kralı olduğum dönemde bile taraftarların ilgilisini fazlasıyla çekememiştim. Bir anda kendimi omuzlarda buldum. Herkes beni destekliyor ve lehime tezahürat yapıyordu. Onurlandım. Bana güvendiklerini hissettim. En mutlu anlarımı yaşıyordum. Şimdi amacım bana böylesine güvenen insanları mahçup etmemek.

Uyum sorununu aştık. Herkes birbirini çok iyi anlıyor. Birbirimizle şakalaşıp eğlenebiliyoruz. Dertleşiyoruz. Genç arkadaşlar benim yanıma geliyor. Tecrübelerim doğrultusunda kendilerine yardımcı olmaya çalışıyorum.

Bu yıl takıma çok iyi transferler yapıldı. Ben en çok Song'un bizimle olmasına sevindim. Böyle bir futbolcuya ihtiyacımız vardı. Kendisinden her yönden faydalanıyoruz. Bunun dışında Yattara gibi önemli bir oyuncuya sahibiz. Yeni transferler olarak ben, Selçuk, Giray, Egemen, Colman ve Cale var. Bu takımın da hedefi doğal olarak şampiyonluk ve Fortis Türkiye Kupası'dır.

Taraftar baskısı benim üzerimde baskı oluşturmaz. 1 veya 2 maç gol atamadığımda üzerimde baskı hissetmem ancak 3. maç sonunda hala gol atamamışsam o zaman kendi kendime baskı oluştururum. Bu sezonun ilk maçında golümü attım. Sonra 2 hafta gole uzak kaldım. En son oynanan Denizlispor maçında tekrar gol sevinci yaşayınca kendime geldim. Şuan durumum gayet iyi.

Ben çift forvet oynama taraftarıyım. Böyle olunca iki forvette daha rahat oluyor. Tek kaldığınızda ise savunmanın işi kolaylaşıyor. Tek oynayacağınız zaman indirdiğiniz topları değerlendiren oyuncular olursa iyi ama eğer bu tarz futbolcular takımda yoksa forvet savunmanın arasında kaybolur gider. Çift oynadığınızda rakip savunma paylaşmakta zorluk çekiyor. Gol atma olasılığınız bir hayli yükseliyor. Hele iki oyuncu da hareketliyse tutulmanız çok zor oluyor.

Umut'la daha önce aynı takımda oynamıştık. Kendisi kişilik ve karakter olarak çok üst düzeyde. Geldiğimden beri sürekli onunla konuşuyorum. Bazı konuları paylaşıp, fikir alıyorum. Bu sezon Umut'la iyi anlaşıp çok gol atacağımızı düşünüyorum. Umut çok deplase olan, aralara iyi koşan bir futbolcu, ben de öyleyim. Birbirimize koridor açarsak hiçbir savunma bize engel olamaz.
Bana göre Yattara takımımızın kilit oyuncusu. Çok yetenekli bir futbolcu. Her an bizi pozisyona sokacak özelliklere sahip. Ona çok güveniyorum.
Trabzonspor'a gelmeden önce Ersun hocayla çok konuştum. Kendisine bana güveniyorsanız, gözü kapalı gelirim dedim. Hedeflerim arasında Avrupa'da futbol oynamak var. Kayserispor'da bana izin vermediler. İspanya'dan Real Betis ve Zaragoza, Almanya'dan Werder Bremen, Stuttgart, Fransa'dan Paris Saint Germain, Marsilya, İngiltere'den Manchester City gibi bir çok kulüp beni transfer etmek istedi. Ama Kayserispor yönetimi bana kolaylık sağlayacaklarına dair söz vermelerine rağmen bırakmadı. Kulübümle 3 artı 1 yıllık sözleşmem var. Önümüzdeki 2 yıl içinde şampiyonluk ve Türkiye Kupası'nı havaya kaldırıp, Avrupa'da takımımla başarı elde edip, aldığım parayı hak ettikten sonra kaliteli bir ligin kaliteli bir takımına transfer olmak istiyorum.

Ben kaleciyi sağa sola yatırıp gol atmayı sevmem. Yani kısacası vakit geçirmek bana yanlış geliyor. Çünkü rakipleriniz bir anda açıyı kapatabiliyor. Pozisyonu alınca ayak içiyle vuruşumu yaparım. Süslemeyi sevmiyorum. Sonuçta gol olunca yeterince süs oluyor. Uzaktan gol atmayı çok seviyorum. Gol kralı olduğum dönemde bu tarz golleri fazlasıyla atmıştım.

Ama Umut iyi bir futbolcu. Onunla birlikte oynamaktan dolayı mutluyum. Umut'un dışında Ümit Karan'ı beğeniyorum. Onunla oynamayı çok istiyordum. Bu yanlış anlaşılmasın. Galatasaray takımında olduğu için değil. Kendisini beğendiğimden böyle söylüyorum. Milli takımda yan yana oynadık. Kompleksli bir futbolcu değilim. Bu nedenle her oyuncuyla rahatlıkla anlaşabilirim.

Ersun hocayla aramda değişik bir bağ var. Ancak Trabzonspor'a transferim sonrası Ersun hocanın daha önceki yıllarda beni takımdan gönderdiği şimdi ise aldırdığı yönünde haberler çıktı. Bu kesinlikle doğru değil.

Gençlerbirliği'nden ben ayrılırken o yeni göreve gelmişti. Kendisiyle hiç çalışmadık. Ersun hocayla yaptığımız görüşmede “Eğer ben sizinle Gençlerbirliği'nde çalışsaydım şimdi Avrupa'da oynuyordum” dedim. Şimdi yine büyük bir kulüpteyim. Ersun hocayla birlikte çok geliştireceğim. İnşallah bu sezon kendisiyle birlikte özlenen şampiyonluğa ulaşacağız.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın atmosferi çok iyi. Onların önünde oynamayı çok seviyorum. Trabzon şehri de çok güzel. Ayrıca bu kentin çok beğendiğim bir özelliği var. Türkiye'nin bütün kentlerinde farklı takımları tutan taraftarlar bulunuyor. Ancak Trabzon'da sadece Trabzonspor var. Taraftardan tek istediğimiz arada sırada istemediğimiz sonuçlar gelse bile alınan mağlubiyetlerden sonra desteklerini çekmeyip aynı şekilde bizi motive etmeleridir.

Reklam filminde oynadım. Kesinlikle oyunculuk yapmak çok daha zor. Çünkü kolay gibi gözüken bir reklam filminde oldukça yoruldum. Futbolda antrenmanlar en fazla 2 saat sürüyor. Ancak reklam filminde 6-7 saat vakit harcadım.

Futbol dışında vaktim olduğunca basketbol oynarım. Sporun dışında gezmeyi, arabayla yolculuk yapmayı, müzik dinlemeyi, arkadaşlarımla birlikte vakit geçirmeyi severim. Bana göre futbolcunun sosyal hayatı ne kadar iyi olursa kafası da o kadar rahat oluyor. Ama dengeyi çok iyi ayarlayıp yerine göre hareket etmek de son derece önemli.

İdolüm diyeceğim bir futbolcu yok. Ancak Türkiye'de Fatih Tekke, Ümit Karan ve Hakan Şükür'ü beğeniyorum. Yabancı olarak da Ronaldo ve Thierry Henry'yi çok beğeniyorum. Bu futbolcuların gollerini sürekli internete girerek izliyorum. Cristiano Ronaldo, Messi, Drogba da çok kaliteli futbolcular ama bana göre onların yeri çok farklı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor