Gökdeniz TS için ne dedi

Öncekilerin aksine daha mutlu ve huzurluydu. Daha çok gülüyor, daha az tedirgin bakıyordu. Dile kolay şampiyon olmuştu. Hem de buz hokeyinden amatör branşların tamamına bu başarıya ulaşmış bir kulüpte ilk kez futbol takımının zaferine birinci dereceden ka

Gökdeniz TS için ne dedi

Öncekilerin aksine daha mutlu ve huzurluydu. Daha çok gülüyor, daha az tedirgin bakıyordu. Dile kolay şampiyon olmuştu. Hem de buz hokeyinden amatör branşların tamamına bu başarıya ulaşmış bir kulüpte ilk kez futbol takımının zaferine birinci dereceden katkı yaparak kupayı kaldırmıştı. Madalyasını Tataristan Cumhurbaşkanı takmış, Rusya'daki Rubin Kazan devriminde bir türk başrol oynamıştı. Biz de kutlamaları bitirip soluğu Türkiye'de alan Gökdeniz Karadeniz ile dünü, bugünü, gelecek hedeflerini, Rusya'dan Trabzonspor'a bakışını, milli takım kampındaki olayları konuştuk...

* 5 yıllık sözleşme yaptım, döner miyim bilmem. Çünkü Rusya'da beni inanılmaz seviyorlar ve büyük hedefleri varken yıldızlarını satmayı düşünmüyorlar.

Medyaya sitemim var
Benim size, yani medyaya sitemim var. İngiltere, İtalya ya da İspanya'ya giden futbolcu arkadaşlarımız bir an olsun yalnız bırakılmazken bizler gözardı edildik. Rusya'da şampiyon olduktan sonra Türk Bayrağı ile tur attığımda isterdim ki bir Türk gazeteci de olsun. Ama yoktu. İsterdim ki, bizimle biraz vakit geçirsin ve Rusya'da bize olan ilgiyi görsün. Bizim burada olmamız birçok Türk'ün önünü açıyor. Şu an yönetimimiz Türk oyuncu arıyor, pazara girmek istiyor.

Buz hokeyi daha popüler
Şampiyonluk müthiş duygu. Keşke Trabzonspor'da da yaşasaydım. Ama olmadı, Rubin Kazan'a kısmetmiş. Burada da 50 yıllık bir şampiyonluk özlemi vardı. Kulüp amatör branşlarda ve buz hokeyinde şampiyonluk yaşamasına rağmen futbolda kupa kaldıramamıştı. Buz hokeyini ayrı tutuyorum çünkü Rusya'da birinci spor. Şampiyonluk günlerce kutlandı. Madalyalarımızı Tataristan Cumhurbaşkanı, yani takımın da patronu taktı. 6 yıldır takımın hocalığını yapıp aynı zamanda ikinci başkan görevinde de bulunan Berdiyev'e ise özel 'En değerli insan' nişanı verildi.

Emre'ye küfür etmedim
Milli takım otobüsünde yaşanan olayın ana konusu, medyaya yansıdığı gibi ufak bir anlaşmazlık. Ancak yansıma şekli doğru değil. Ne kavga var ne de benim küfürüm. Küfürü ettiysem olayın karşıdaki muhatabı belli, çıksın küfür etti desin. Ancak olayın ailemiz sayılan o otobüsün içinden nasıl ve niye böyle çıktığı da ayrı bir konu.

Şimdilik dönmüyorum...
Türkiye'de herkes 'Ne zaman döneceksin' diyor. Ancak 4 yıl daha sözleşmem var. Hem ben düşünmüyorum hem de onların bırakacağını sanmıyorum. İbrahim abi (Hacıosmanoğlu) Rusya'ya geldiğinde yöneticilerimizle sohbet etti. İleride yine Trabzon'da görmek isteriz diye konuştuğunda daha şampiyon olmadığımız bir dönemdi ve yöneticilerimiz, “Bu yolda yıldızımızı asla satmayız. Bunun parasal karşılığı olmaz” dedi. Yani ufukta dönüş yok.

Keşke daha önce gitseydim
Geçmişte yaşananları sildim attım, unuttum. Unuturken yaşadıklarımdan ve eleştirilerden gereken dersleri de aldım. Ancak şu var; dostum kimmiş onları da gördüm. Belki az insan yanımda oldu ama yanımda olanlar beni gerçekten de daha güçlü bir insan haline getirdi. Dostların kim diyecek olursanız işte artık birlikte yemek yediğimiz insanlar olarak gösterebilirim. Rusya'da kafam rahatladı, sadece futbolu düşünüyorum. Keşke daha önce gitseydim.

Fatih hoca faks çekti
Şampiyonluk sonrası bazı kutlama ve tebrik mesajları aldım. Tuncay Şanlı kardeşim aradı çok sevindirdi. Türkiye'den dostlar aradı mutluluğuma ortak oldu, Fatih Terim ise kulübe faks çekerek kutladı. Trabzonspor'dan mevcut yöneticilerden de arayanlar oldu, sevindirdi. Arayanların da aramayanların da canı sağolsun.

M.Boro'ya gidiyordum...
Yakın geçmişte İngiltere'den teklif aldım. Bunlardan bir tanesi çok ciddiydi. Middlesbrough beni Tuncay'ın transferinden bir süre önce inanılmaz derecede istiyordu. Görüştüm, önemli mesafe katettik. Sonra iş yönetim ile İngilizler'in görüşmesine kaldı. Ancak dönemin başkanı İngilizlerle randevusuna gitmeyince benim transferim de yattı.

10 yıldır 10 numara aranıyor
Duyuyorum ki oyun kurucu arayışları varmış. Ben Trabzonspor'da 10 yıl oynadım 10 yıl boyunca oyun kurucu arandı. Dünya futbolunda artık sadece durarak oyun kuran bir oyuncu modeli de kalmış değil. Bunun takım içerisinde çözülebileceğini düşünüyorum. Elbette ligin devre arasında transfer yapılır ama başka mevkilere olur sanırım. Trabzonspor için bu sezon şampiyonluk imkansız değil, hayli olası. Diğer büyükler bu kadar kötüyken bu fırsat kaçırılmamalı.

Arda olayı ülkenin gerçeği
Arda'nın yaşadıklarını medyadan takip ettim ve inanılmaz üzüldüm. Bu aslında ülkenin gerçeği. Dışarıdan bakınca insan Türk oyuncular için daha çok üzülüyor. Bazıları kabul etmeyecektir ama Türk futbolcusu ikinci sınıf muamele görüyor. Yabancılar ülkemizde ne yaparsa yapsın onların sempatisi artıyor, Türkler ise neredeyse ahlaksızlıkla suçlanıyor. Artık oyuncuların sadece sahada yaptıklarının değerlendirilme vakti geldi de geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor