Gökdeniz Elçiyi ziyaret etti

Rusya’nın Kazan Rubin takımında oynayan Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz, Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç’ı makamında ziyaret etti. Başkonsolosluk resmi sosyal ağ sayfasından yapılan açıklamaya göre Gökdeniz Türkiye Başkonsolosu ile görüştü.

Gökdeniz Elçiyi ziyaret etti
Rusya’nın Kazan Rubin takımında oynayan Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz, Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç’ı makamında ziyaret etti.
 
Başkonsolosluk resmi sosyal ağ sayfasından yapılan açıklamaya göre Gökdeniz Türkiye Başkonsolosu ile görüştü. Açıklamada, “Ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden milli futbolcularımızdan Gökdeniz bugün (3 Nisan) Başkonsolos Turhan Dilmaç’ı ziyaret etmiştir. Trabzonspor’dan transfer olduğu Rubin Kazan takımında 2008 yılından bu yana mücadele eden Karadeniz gerek sportif başarısı, gerek kişiliği ile hem Tataristan, hem Rusya spor kamuoyunun takdirini kazanmıştır.” bilgisi verildi.
 
Görüşmede Gökdeniz Türk diplomat Dilmaç’a imzalı Rubin Kazan takımı forması ile Trabzonspor forması hediye etti.
 
Ekim ayında Rus basınına konuşan Türk diplomat, “Kazan takımını uzun yıllardır takip ediyorum. Kendim Trabzonsporluyum. Gökdeniz’in Trabzonspor’dan transfer edildiği günden bu yana Rubin’i dikkatle izliyorum. Gökdeniz’le onur duyuyoruz!” değerlendirmesinde bulunmuştu.
 
RUS BASINI GÖKDENİZ’İN BAŞARILARINI SIK SIK SAYFASINA TAŞIYOR
 
2008 yılında Trabzonspor'dan 8,7 milyon Euro'ya Rubin Kazan'a transfer olan 34 yaşındaki Gökdeniz'in Kazan ekibiyle 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Rus basını Gökdeniz’in başarılarını övgüyle bahsederken özellikle Barcelona takımına attığı unutulmaz golü sürekli hatırlatıyor. Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde kendi sahasında en son 20 Ekim 2009 yılında Rubin Kazan formasıyla Gökdeniz Karadeniz 72. dakikada attığı golle yenilmişti. 
 
16 Mart 2008'de itibaren 30 maçın 27'sinde 6 gol 6 asist ile oynayan Karadeniz, sezon sonunda Rusya şampiyonluğu gördü. Bu Kazan takımının tarihinde aldığı ilk lig şampiyonluğu idi. Ligin en iyi 33 futbolcusu arasına seçilen Karadeniz ligin en iyi üçüncü sol forveti olarak adlandırıldı.
 
2009 sezonu sonunda da Karadeniz, Kazan ile birlikte üst üste ikinci kez Rusya şampiyonluğu gördü. 2011 sezonunda ise Kazan Rusya Kupası'nın sahibi oldu ve Türk futbolcu çeyrek finalde Lokomotif Moskova'yı 4-0 yendikleri maçta 2 gol atarak yıldızlaştı.
 
2012-13 sezonuna takım bir Rusya Süper Kupa galibiyetiyle başladı. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkma yolunda takıma büyük katkılarda bulunan Gökdeniz Karadeniz, 10 maçta 3 gol 3 asist yapmıştı. 22 Kasım 2012'de Inter Milan'ı 3-0 yendikleri maçta 1 gol 2 asist yapan futbolcu, önceki yılının kupa sahibi Atletico Madrid ile deplasmanda oynanan son 32 maçının ilkinde de ağları sarstı.
 
1-281.jpg
 
2-091.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler