Giresunspor pahalı rakiplerini geçti

PTT 1. Lig'in en düşük maliyetli kadrosuna sahip olan Giresunspor ilk yarıyı liderin 3 puan gerisinde 5'inci sırada bitirerek, kendisinden iki kat fazla maliyetli ekiplerin de yer aldığı 12 takımı geride bıraktı.   Transfermarkt internet sitesindeki veril

Giresunspor pahalı rakiplerini geçti
PTT 1. Lig'in en düşük maliyetli kadrosuna sahip olan Giresunspor ilk yarıyı liderin 3 puan gerisinde 5'inci sırada bitirerek, kendisinden iki kat fazla maliyetli ekiplerin de yer aldığı 12 takımı geride bıraktı.
 
Transfermarkt internet sitesindeki verilere göre, toplam değeri 6 milyon 150 bin avro olan Karadeniz temsilcisi, ligde oynadığı 17 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik, 5 de mağlubiyet alarak 26 puan topladı.
 
Ligde düşme hattına yaklaşan ve teknik direktör Erkan Sözeri'nin göreve gelmesiyle yükselişe geçen Giresunspor, kendisinden yaklaşık iki kat değerli Göztepe ve Adana Demirspor gibi takımlar karşısında da galip gelmeyi başardı.
 
Karadeniz temsilcisi mütevazi kadrosuyla ilk yarıyı 10 milyon 300 bin avro kadro değerine sahip lider Vartaş Elazığspor ile 17 milyon 280 bin avroyla ligin en pahalısı olan ikinci sıradaki Kardemir Karabükspor'un 3 puan gerisinde kapadı.
 
Giresunspor 16. sıradaki 11 milyon 350 bin avro değere sahip Şanlıurfaspor'a ise 9 puan fark attı.
 
 
 
- Bozbağ: "Futbol parayla oynanmıyor"
 
 
 
Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Bozbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligi hedefledikleri yerde, ilk 6'nın içerisinde bitirdiklerini söyledi.
 
İyi oynayıp, iyi bir mücadele sergilendiğinde hiç bir takımın diğerinden farkının olmadığına dikkati çeken Bozbağ, "Kimsenin kimseden bir farkı yok. Çocuklar da iyi motive oldular, inşallah ikinci yarı aynı şekilde motiveleri, hırsları devam eder. Son maçımızda Multigroup Alanyaspor'u yenseydik, lider bitiriyorduk ama olmadı. Bundan sonra önümüze bakacağız" dedi. 
 
Bozbağ, ligin başında bütçelerine göre bir takım oluşturduklarını ifade ederek, "Biz olması gereken rakamları verdik. Futbol parayla oynanmıyor, 'ne kadar yüksek para harcarsanız o kadar büyük başarı gelir' diye bir şey yok. Biz geldiğimiz günden beri ne kadar paramız varsa oyuncuya onu veriyoruz. Onun dışında yaptığımız bir şey yok" diye konuştu.
 
Futbolcunun iyi karaktere sahip olmasına dikkat ettiklerini vurgulayan Bozbağ, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Çünkü her şeyi yerli yerine oturtmamız lazım, bizim çok fazla yanlış yapma lüksümüz yok. Biz düzgün oyuncular bulmak zorundayız. Şehrimize uygun, şehri hissedecek, başarıya aç oyuncular bulmak lazım. Kriterimiz bu, önce bu şehri benimseyecek, bu şehrin, armanın büyüklüğünü, bu şehir için futbolun ne kadar önemli olduğunu kavrayacak, ondan sonra ahlakı güzel olacak, futbolculuğu da iyi olacak. Bunun sonucunda başarı geliyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor