Giresun'da yaş çay sezonu açıldı!

ÇAYKUR' un 1 Mayıs'a kadar erken yaş yaprak satışı gerçekleştirecek üreticilere kilogram başına 1,5 lira fazladan destek sağlayacak olmasından dolayı Eynesilli üreticiler bahçelere girip çay toplamaya ve topladıkları yaş çayları çay alım yerlerine getirme

Giresun'da yaş çay sezonu açıldı!

ÇAYKUR' un 1 Mayıs'a kadar erken yaş yaprak satışı gerçekleştirecek üreticilere kilogram başına 1,5 lira fazladan destek sağlayacak olmasından dolayı Eynesilli üreticiler bahçelere girip çay toplamaya ve topladıkları yaş çayları çay alım yerlerine getirmeye başladılar.

Bu yıl Karadeniz Bölgesi genelinde havaların mevsim normallerinin üstünde gitmesinden dolayı Nisan ayının son günlerinde çay bahçelerine girdiklerini belirtip üreticiler ÇAYKUR’un aldığı karara destek vermek istediklerini belirttiler. Özellikle ilçeye bağlı Boztepe, Altınlı ve Derebaşı mahallelerinde her yıl yaş çayın erken geldiğine değinen üreticiler 2014 yaş çay sezonunun tüm üreticilere hayırlı olmasını dilediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler