Giray: Yüreğimizi ortaya koyduk

Giray, Trabzonspor Dergisi'nde yer alan röportajında, başarının sırrının inanmaktan geçtiğini belirterek, ''Eğer inanırsanız her işin üstesinden gelebilirsiniz. Bu yıl toplama bir takım görüntüsünde olmamıza karşın, içimizde müthiş bir arkadaşlık söz konu

Giray: Yüreğimizi ortaya koyduk

Giray, Trabzonspor Dergisi'nde yer alan röportajında, başarının sırrının inanmaktan geçtiğini belirterek, ''Eğer inanırsanız her işin üstesinden gelebilirsiniz. Bu yıl toplama bir takım görüntüsünde olmamıza karşın, içimizde müthiş bir arkadaşlık söz konusu. Zaten geçen sezon farklı takımlarda olsak da hepimiz birbirimizi tanıyorduk.

Tanımadığımız sadece Colman ve Cale vardı. Onlarla da kaynaştık. Bununla birlikte yüreğimizi ortaya koyarak oynuyoruz. Maçın 90 dakika olduğuna takımca inandık ve son düdük çalmadan mücadeleyi asla bırakmadık'' dedi.
Her futbolcu gibi kendisinin de gelecekle ilgili planlarının bulunduğunu ifade eden Giray, şöyle devam etti

''Gelecekle ilgili planlarımın en üstünde takımımla şampiyonluk yaşamak geliyor. İyi oynayıp iyi sonuçlar alıyoruz. Özellikle de rakiplerimizle kıyasladığında şansımızın arttığını söyleyebilirim. Sezon başı yapılan transferler sonrası rakiplerimizin önemli oyuncular aldığı yazılıp çizildi. Ama bizim takımın her mevkisi oldukça iyi oyunculardan kurulu. Özellikle hücum hattımız olağanüstü. Her ne olursa olsun gol atıyoruz. Gökhan, Umut, Isaac ve onları besleyen Yattara var. Özellikle Yattara'nın takımdan ayrılması gündeme geldiğinde üzüldüm. Tekrar geri döndüğünde rahatladım ve gücümüzün arttığını söyleyebilirim. Kalitesi tartışılmaz bir futbolcu.''
Savunmada Song'un çok önemli bir oyuncu olduğunu kaydeden Giray, ''Asla tartışılmaz. Kişiliği de üst düzeyde. Kendisini hem antrenmanda hem de maçlarda yakından takip ediyorum. Duruşu, pozisyonlardaki hareketleri oldukça iyi. Onun bize büyük katkısı oluyor'' diye konuştu.

-''YEDEK OLMAK CAN SIKICI''-

Hedeflerini gerçekleştirmesi için oynaması gerektiğini belirten Giray, ''Ama sıranın bana geleceğini de biliyorum. Bu konuda Ersun hocayla da sürekli görüşüyoruz. Sonuçta bu iş bir bayrak yarışı gibi. Birisi size teslim eder siz de götürebildiğiniz noktaya kadar taşırsınız. Ayrıca bizim takımda 11 yok. 17-18-20 kişi var. Ersun hoca da bunu söylüyor. Bana düşen iyi çalışmak'' dedi.
Ligde yabancı oyuncuların çokluğunun genç oyuncuların ön plana çıkmasına engel olduğunu savunan Giray, ''Sonra da Türk futboluna yeni oyuncular dahil olmuyor diye yakınmalar oluyor. Tam çıkış yapacakken oynamazsanız doğal olarak geri gidiyorsunuz. Bana göre gençlere daha çok şans verilmeli. Eğer yeteri kadar süre ve güven verirseniz hem ligin kalitesi yükselir hem de milli takıma daha çok alternatif oluşur'' diye konuştu.

Kendisine göre tüm futbolcuların üniversite mezunu olması gerektiğini ifade eden Giray, ''Sonuçta sürekli toplum önündesiniz ve sizi örnek alan çocuklar var. Verdiğiniz mesajlar çok önemli. Yönlendiren pozisyonunda olmak kolay değil'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor