Giray Bulak'tan acı teşhis!

Gençlerbirliği'nin gelecek sezon için anlaşmaya vardığı teknik direktör Giray Bulak, ''Türk antrenörler olarak sıkıntıya düşen takımların tercihleri oluyoruz'' dedi.Hedeflerini anlatan Bulak, Başkent ekibini tercih etmesindeki en büyük nedenin, kulübün ku

Giray Bulak'tan acı teşhis!

Gençlerbirliği'nin gelecek sezon için anlaşmaya vardığı teknik direktör Giray Bulak, ''Türk antrenörler olarak sıkıntıya düşen takımların tercihleri oluyoruz'' dedi.

Hedeflerini anlatan Bulak, Başkent ekibini tercih etmesindeki en büyük nedenin, kulübün kurumsal yapısı olduğunu ifade ederek, ''Gençlerbirliği, Türkiye'nin önemli kulüplerinden biri. Hem yarışmacı, hem de yetiştirici bir takım. Türkiye'deki gençleri bulup yetiştirip, milli takımlara gönderen bir takım. Hem Ankara'da yaşamam, hem de Gençlerbirliği maçlarını izleyebilmem... Bunlar benim için avantaj. Kadro yapısını, yönetim ve altyapısını biliyorum. Bu da avantaj diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Yaklaşık 2 yıldır takım çalıştırmadığına dikkati çeken Giray Bulak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz Türk antrenörler, sıkıntıya düşen takımların tercihleri oluyoruz. Bunu bir parça kırmak lazım. Bu doğrultuda takım aldım. İyi bir kulübe geldiğimi biliyorum. İyi bir başkanımız var, iyi bir yönetim kurulumuz var. Burada düşündüklerimizi yapabilirsek, daha iyi yerlere gelebiliriz.

Geçen yıl sıkıntı yaşayan bir kulübümüz vardı. Bu yıl bunu yaşamamak için mutlaka takviye yapması gerekiyor. Daha takviye yapmadan en az 4 oyuncumuzu kaybettik. Bunlardan ikisi çok önemli kulübe gitti. İki önemli oyuncumuz da mukavele yenilemedi veya biz yenilemedik. Bunların yerlerinin doldurulması lazım. Bundan sonra da 3-4 takviye yapmamız lazım. Bunun çalışmalarını yapıyoruz.

Realist ve rasyonel çalışmamız lazım. Aklı ön plana çıkarmamız lazım. Kendi deneyimlerimizi katarak yeterli kadroyu oluşturmamız gerekir. Genç bir ekibimiz var. Bu arkadaşlarla da bu savaşın içine girebiliriz. Hiçbir sıkıntımız yok. Kadroyu şu an için yeterli görüyorum. Hedef koyan bir kadro oluşturabiliriz.''

Yerli hocaların her zaman tartışıldığını belirten Bulak, ''Yerliler bu işi yapamaz veya yabancılara göre az yapar... Yapan arkadaşlar öne çıktıkça, diğer arkadaşlar tartışılmayacaktır. Ben temaslarla iş yapan bir insan değilim. Gittiğimiz kulüplerde başarılı olduğumuz zamanlar vardır, başarısız olduğumuz zamanlar vardır. Bu herkes için geçerlidir. Doğru iki yıl çalışmadım. Daha ileri adım atmak için birkaç adım geriye atmak lazım'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor