Giray Bulak: “Yapamıyorsanız bırakıp gideceksiniz”

Giray Bulak milli takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i eleştirdi.

Giray Bulak: “Yapamıyorsanız bırakıp gideceksiniz”

Trabzonspor’un eski Teknik Direktörü Giray Bulak, Haber61’e yaptığı açıklamalarda Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i hedef alarak “yapamıyorsanız, bırakıp gideceksiniz” dedi.

Haber61 TV’de yayınlanan Kadir Can’ın sunduğu Haber61 Genel Koordinatörü Orhan Çavuşoğlu’nun yorumcu olarak katkıda bulunduğu Kısa Pas programına telefon ile bağlanan Giray Bulak önemli açıklamalarda bulundu.

Giray Bulak teknik Direktörlüğü bırakıp bırakmadığı ile ilgili sorulan soruya “Bırakmadım. Bu yaşta bu deneyimle antrenörlük bırakılır mı? Süper ligden teklif yok. Doğru proje çıkmadı. Bizim takımlarımız çağırmadı. Bundan sonra bakacağız.” şeklinde cevap verdi.

Deneyimli Teknik Adam Giray Bulak açıklamalarını şöyle sürdürdü;

TÜRK FUTBOLU ÇOK DOĞRU YÖNETİLMİYOR

Türk futbolunun sorunu doğru yönetilmemek. Burada ne olup ne bittiğini kimlerin ne yaptığı ve yapamadığını biliyoruz. Türk futbolu çok doğru yönetilmiyor. Hem teknik tem idari anlamda söz ediyorum.  Anlatanlar çıkarda dinleyenler çıkar mı? Mesele bu. Bu ülkede derdiniz varsa çok şey yaparsınız. Dinleyenler sorumluluk almak istemiyor. Taraf olup destek vermeleri lazım. Ben Trabzonspor hakkında çok şey söyleyebilirim ama anlamadıktan dinlemedikten sonra bir işe yaramaz.
Hocalar konusunda ilişkilere, tanıdıklara bakılıyor. Yukardan milli takımdan dibe kadar bu böyle.



ONLAR NE KADAR TÜRK’SE BENDE O KADAR TÜRK’ÜM

Onlar ne kadar Türk’se bende o kadar Türk’üm. Bende Türk antrenörüyüm. Bu benimde takımım onlarında takımım ben milli takımlar altyapılar sorumluluğuna talip oldum. Ben göreve talip oldum, ben yaparım dedim. Onlarda sen yapamazsın dediler.  Bizim ortak sevdamızsa göreve talip oluruz.

DÜNYADAKİ HOCALARLA AYNI EĞİTİMLERİ ALIYORUZ

Türk futbolundaki hoca eksiği yok. Çok iyi eğitimler alıyor arkadaşlarımız. Brezilya’da ve diğer ülkelerde hangi eğitimler veriliyorsa bizim hocalarımızda aynı eğitimleri alıyor. Bu hocalarımıza destek olmamız lazım. Eğitim almadan insanları bir yere getirirseniz futbolu da geliştiremezsiniz, futbolcuda yetiştiremezsiniz ve bu olay milli takıma da yansır.

HOCALARIMIZIN DÜNYADA ÇALIŞABİLMESİ İÇİN LİGİMİZİN ÇOK GÜÇLÜ OLMASI LAZIM

Yurt dışında çalışabilmemiz için ligimizin çok güçlü olmamız lazım. Birde çok güçlü, bizi ülke dışına taşıyacak menajerler olması lazım. Lisan problemi var. Avrupalılar Müslüman kesimden çok fazla hoca almıyorlar. Baktığınızda Müslüman ülkeler de almıyor. Başarı varsa sizi mutlaka gelip bulurlar. Ülke futbolu bir yerde olsun. Başarılı olursanız yer bulabilirsiniz.

YAPAMIYORSANIZ BIRAKIP GİDECEKSİNİZ

80 Milyon nüfusumuz var. Almanya’da yaşayan Türk nüfusu ne kadar 4.5 milyon. Milli takımın 23 oyuncusunun 11 tanesi Avrupa2dan Almanya’dan, 12 tanesi Türkiye’den. 80 Milyon nüfusun içinde 17 milyon spor yapacak nüfus var. Bu 17 milyon kişiye biz ülkemizde doğru dürüst spor yaptıramadığımız için Buradan oyuncu seçip milli takıma getiremiyoruz. 14 tane yabancı ile bizim oyuncularımızın önünü tıkadık.  Kayseri’den Gaziantep’ten Akhisar’dan oyuncu var mı? Trabzonspor gibi bir kulüpten 1 tane oyuncu var. Yabancı oyuncuları dayatırsanız oyuncu çıkaramazsınız. Milli takımın oyuncu havuzu daralır. Avrupa’dan alırsınız.  Bizim çocuklarımıza imkânlar diğer ülkelerde daha fazla tanınıyor. 20 senedir siz futbolu yönetiyorsanız bu ülkede Futbol direktörü olarak. 14 yabancıya müsaade ediyorsanız ve 23 kişilik kadronun 11’ini yurt dışından alıyorsanız. Sizde bir eksiklik var demektir. Demek bu işi yönetemiyorsunuz, yapamıyorsunuz. O zaman yapamıyorsanız bırakıp gideceksiniz.  Yapanlar gelecek.

TRABZONSPOR’U EŞOFMAN GİYMEMİŞ İNSANLAR YÖNETİYOR

Trabzon’da da durum aynı. Başkaldırıyı Trabzon’un çocukları ile yapmadık mı? Trabzonspor’u şehrinde kazasında köyünde eşofman giymemiş insanlar yönetiyor. Maalesef benim şehrin onları 4 gözlü, 4 bacaklı, 4 elli sanıyor. Kandırılmışlık devam ediyor. Ama Trabzonspor’u iyi bilmeyen yöneticiler geliyor uzaktan Trabzonspor’u yönetmeye çalışıyor. Zarar oranın gencine Trabzonspor’a ve Milli takıma yansıyor.

GİRAY HOCA’NIN BEKLENTİSİ VAR GİBİ SANILIYOR

Senin şampiyon olmuş hocan var. Avrupa Kupalarını zorlayan hocan var. O hocalar dışarda çalışıyor, futbolcular dışarda oynuyor. Bu ülkede bunlar milli takım hocalığı yapmış, Futbol Federasyonu başkanlığı yapmış, Spor bakanlığı yapmış. Bu ülkeye mesela öyle bir menajer getiriyorsun ki, şehrinden bir tane oyuncu çıkmamış ve ona Trabzon futbolunu dizayn ettirmeye çalışıyorsun. İnsana gülerler. Bunları ben konuştuğum zaman Giray Hocanın beklentisi var gibi sanılıyor. Hayır 10 tane hoca geldi gitti, Giray Hocaya teklif yapılmadı. Açıkça söylüyorum benim bir beklentim yok. Bana inanırsa Trabzonspor bana ihtiyacı olursa ben varım. Onun dışında bir zorlamam gayretim olmaz. Ama ben doğru bildiğimi her yerde konuşurum. Maalesef benim şehrim bardağın boş tarafına veya dolu tarafına bakıyor. Kendinden biri konuşuyorsa bardağın boş tarafından bakıyor. Başkanı konuşuyorsa bardağın dolu tarafından bakıyor.

YAVUZ SELİM’DEKİ ANTRENÖRLER ÇOK YETENEKLİDİR

Yavuz Selim’de antrenörlük yapmış 600 arkadaşım var. Oranın antrenörü çok yeteneklidir. Oyuncunun yürüyüşünden anlarlar. Trabzonspor’un oyuncu bulmakta sorunu yok. Onları oynatma sorunu var. Scout geldikten sonra oyuncu bulunamıyor.

TRABZONSPOR’UN OYUNCU SORUNU YOK

Trabzonspor 10 hoca aldı. 2-3 yönetim değişti 60 oyuncu değişti. Demek ki oyuncu sorunumuz yok. Takımlarında oynayan oyuncular neden burada oynayamıyor bunları araştırmak lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler