Giray Bulak: “Trabzonspor’un çok önemli takımlarda görev yapmış hocaları Trabzonspor’a layık görülmüyor”

Giray Bulak Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Giray Bulak: “Trabzonspor’un çok önemli takımlarda görev yapmış hocaları Trabzonspor’a layık görülmüyor”

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor’un eski teknik adamlarından Giray Bulak, “Trabzonspor’un çok önemli takımlarda görev yapmış hocaları Trabzonspor’a layık görülmüyor” dedi.

Haber61 TV’de her hafta pazartesi akşamları ekranlara gelen Spor Gündemi Programına telefonla bağlanan Giray Bulak önemli açıklamalarda bulundu.

Giray Bulak: “Trabzonspor’un çok önemli takımlarda görev yapmış hocaları Trabzonspor’a layık görülmüyor”

TRABZONSPOR’UN BAŞKALAŞMASI DURUMU BURAYA GETİRDİ

Trabzonspor’un son durumunu değerlendiren Bulak, “Geçen sene alınan iyi sonuçlardan sonra bu seneki sonuçlar insanları mutlu etmiyor. Tüm Trabzonsporluları ve bizleri üzüyor. Trabzonspor olgusuna bakmak lazım. Trabzonspor nasıl bugünlere geldi? Şimdi geriye dönüş neden yaşanıyor. Kendi değerleriyle beraber şampiyonlukları elde eden bir Trabzonspor başkalaşım yaşayınca sorunlar yaşamaya başladı ve zaman içerisinde dalgalanmalar oldu. Bu sene takım üzerindeki önemli mihenk taşları ayrılınca yine puansal anlamda aşağıya dönüşler oldu. Çok önemli tabi ki stoperler, santraforlar, orta saha, sol bek, Sosa ve Novak gibi oyuncuların ayrılması takımı zayıflattı. Alınan oyuncularda çok oynayan oyuncular olmadığı için Trabzonspor’a çok katkı sağlamadı. Genç oyuncuların katkı sağlamaması, Pereira’nın olmaması sol beke alınan oyuncunun Novak’ın gerisinde kalması Trabzonspor’un olumsuz neticeler almasına neden oldu. Trabzonspor çok deneyimli bir hoca ile lige başlayamadı. Böyle olunca arka arkaya gelen olumsuz sonuçlar performansın aşağıya doğru gitmesine neden oldu. Yönetim bunun önemini alabilirdi, bu günlerin yaşanabileceğini hissedebilirdi. Bunlar olmayınca, taraftar olmayınca, pandemi süreci yaşanınca maalesef bu sonuçlar geldi. Trabzonspor’un başkalaşması, usta isimler tarafından yönetilmemesi bu noktaya gelmemize neden oldu” dedi.

Giray Bulak şunları söyledi;

TRABZONSPOR’UN ÇOK ÖNEMLİ TAKIMLARDA GÖREV YAPMIŞ HOCALARI TRABZONSPOR’A LAYIK GÖRÜLMÜYOR.

“Ben 1983yılında antrenörlüğe başladım, o yıl biz şampiyon olduk. Trabzonspor’da başlangıç dönemim çok uğurluydu benim. Ben hep “Trabzonspor’u şampiyon yaparsam ben yaparım” dedim. Bunu çok iddialı söyledim. Çünkü ben daha farklı düşünen bir yapıya sahibim. Ama maalesef insanlar nerede ne sonuçlar aldığınıza bakıyor, sizin çalışmalarınıza, eğitiminize, kalitenize bakmıyor. Ama 3 tane takımı çalıştırmış hocalarla yan yana getiriyorlar. Ben 25 takım çalıştırmışım, bunlardan 5-6 tanesi küme düşmüş, kümede kalanlar ve şampiyon olanlar olmuş, Trabzonspor gibi şansı bir defa yakalamışım ve şampiyonluğa oynamışım, 4-5 hafta lider gitmişiz. Ama 10 yıl bir takımda çalışmışsınız, bir yıl bir takıma gidiyorsunuz. Başarısız oluyorsunuz, başarısız kabul ediliyorsunuz. Bizim gibi 20-25 takım çalıştırsınlar bakalım ne yapıyorlar. Maalesef bizim memleketimiz böyle, kendi insanına biraz hoyrat oluyor. İçinizden çıkan değerlerle şampiyon olmuşsunuz, siz kendi oyuncularınızla şampiyon olmuşsunuz, Siz kendi hocanızla Dünya 3.sü olmuşsunuz.

Siz kendi insanınızla TFF başkanlığı yapmışsınız. Türk futboluna damga vurmuşsunuz. Siz Spor Bakanlığı yapmışsınız. Bu kadar önemli iş yapan şehir hiç eşofman giymeyen insanlara teslim oldu ve Trabzonspor 3-4 defa bu hocalarla çalıştı ve dünya borca girdi. Kendi değerleri ile satacak olduğu oyuncularla borcunu ödemeye kalkıyor. Siz yabancılarla değil kendi yetiştirdiklerinizle. Altyapıda Sadi hoca sağolsun, yetiştirdiği gençlerle biz hem Trabzonspor’a futbolcu sağlıyoruz, hem borçlarımızı ödüyoruz, hem milli takıma oyuncu veriyoruz hem Avrupa’ya oyuncu gönderiyoruz. Bunlar bu şehirden çıkıyor. Bu hocalara bu şehirden çıkıyor. Ama biz niye kendi insanımıza hoyrat davranıyoruz. Biz doğru konuştuğumuzda, Trabzonspor başkanı statta hakemleri tutmamalıydı dedik, insanlar yanlış anladılar. Trabzonspor’un başkanı soyunma odasına inip konuşmamalı dedik insanlar yanlış anladılar.

Trabzonspor başkanı sahaya girmez antrenmana çıkmaz dedik yanlış anladılar. Biz doğruları söylemek istedik ama maalesef Trabzon’un yazarları çizerleri dahil bunu yanlış anladılar. Ben 10 sene Trabzonspor altyapısında çalıştım. 2 sene 2. Lig, 3 sene Trabzonspor A takımında yardımcı hocalık yaptım. 1 yıl İngiltere’ye gönderildim ve eğitim aldım. Ben Mehmet Ali Bey’in sözüyle Konyaspor’dan ayrılarak Trabzonspor’a geldim. Sonra kongre kaybetti başkan ben gelenin önünü açmak için Trabzonspor’dan ayrıldım. Ben para da almadım, bunu istemedim de. Başkaları Trabzonspor’u mahkemeye verdi. Trabzonspor’a hala onlara para ödüyor. Onlar Trabzonsporlu oluyor biz olamıyoruz. Bunlar bizi üzüyor. Ne yapalım biz gitmeyeceğiz mi? Antrenörlük yapmayacağız mı? Çalışmayacağız mı? Tabi ki yapacağız. Trabzonspor’da bana şans bir kere verildi, bende Trabzonspor’da şampiyonluğa oynadım. O anlamda üzülüyorum.

TRABZONSPOR BİR ÇOK HOCA TARAFIDAN REDDEDİLİYOR

Trabzonspor bugün birçok hoca tarafından reddediliyor. Trabzonspor reddedilecek bir takım mıdır? Trabzonspor’ gelmeyecek hoca Türkiye’de olmaz, mümkün değil. Ama maalesef gelmek istemiyorlar ve Trabzonspor bunların peşine koşuyor. Ben buna üzülüyorum. Yönetime başkana insan kırılıyor. Trabzonspor’un çok önemli takımlarda görev yapmış hocaları Trabzonspor’a layık görülmüyor.”

ZAMANLA İYİ BİR TAKIM ORTAYA ÇIKACAK

Geçen seneki kadroya göre çok yeterli bir kadro değil. Önemli oyuncular ayrıldı ve geçen sezon bizim yarış içinde olduğumuz bir takım vardı, Başakşehir. Buna bu yıl, Galatasaray, Fenerbahçe Beşiktaş da eklendi ve Başakşehir’de var. Biz oyuncu anlamında güç kaybettik. Yeni oyuncular çok oynayan oyuncular değil. Bizde bir parça örselenme oldu, rakipler güçlendi. Dolayısıyla bizim işimiz zorlanıyor. Diğer Anadolu takımları da kadrolarını korudular, takviye yaptılar, biz bir parça geriye düştük. Ama Trabzonspor yöne çok rahat üst sıraları zorlayabilir. 3-1 öne geçebiliyorsunuz. Önemli olan bunu koruyabilmek. Fenerbahçe’ye karşı güzel futbol oynandı. Biraz daha oyuncuların taktik anlamda geliştirilmesi lazım. Oyuncular birbirlerini tanıdıktan sonra çok önemli bir takım yine ortaya çıkacak. Önemli oyuncular var ve bunu başaracak güçte Trabzonspor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor