Gerçek suçlular cezasını çeksin!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'de bulunan merkez binasında, federasyon yöneticileri ile Spor Toto Süper Lig kulüplerinin temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Halil Ünal, değerlendirmede

Gerçek suçlular cezasını çeksin!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'de bulunan merkez binasında, federasyon yöneticileri ile Spor Toto Süper Lig kulüplerinin temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Halil Ünal, değerlendirmede bulunmak için bir araya gelme ihtiyacı hissettiklerini aktardı.

“Türk futbolunun bu durumunun hiçbirimize fayda sağlamayacağı belli” diyen Ünal, “Dünya nezdinde ciddi bir irtifa kaybediyoruz. Onun için çok acil derlenip, toparlanmamız gerektiğini düşünüyorum. Bugünkü toplantımızın gündemi de bu olacak” ifadesini kullandı.

“TAKIMIMIZIN EN UFAK BİR BAĞI YOK”

Halil Ünal, teknik direktörleri Bülent Uygun ile sportif direktörleri Ümit Karan'ın soruşturma kapsamında tutuklanması nedeniyle kulüplerine bir ceza gelebileceği endişesi duyup duymadıklarının sorulması üzerine, şu cevabı verdi:
“Takımımızın en ufak bir bağı yok. Meseleler tamamen bireysel. Arkadaşlarla ilgili polisin teknik takibi var. Teknik direktörümüz Bülent Uygun ve sportif direktör Ümit Karan alındılar. Neyse davaları görülecek ama biz alındıkları anda zaten sözleşmelerini askıya almıştık. Ertesi gün de feshettik. İsmi şaibeye bulaşmış kimsenin Eskişehirspor'da görev yapması mümkün değildir. Bu anlamda yollarımız ayrıldı. Kulübümüze ceza beklemiyorum. Yaşananların kulübümüzle hiçbir alakası yoktur. Her iki maç da ortadadır ve iki maçı da takımımız yenmeye çıkmıştır.”

“TEMİZ FUTBOL DİYORUM”

Soruşturmayla ilgili olarak, suçlu olanların suçunu çekmesini istediklerini vurgulayan Ünal, “Temiz futbol diyorum. Suçlu olanlar, gerçek suçlular mutlaka cezasını çeksinler. Ama bunun takımlara, Türk futboluna, taraftara, sponsorlara etkisi olacaktır. Takımların gelirlerini etkileyebilir. Yayıncı kuruluşun bu anlamda sıkıntısı olabilir. Kesinlikle biz temiz futbol diyoruz. Türk futbolunu temiz olması lazım. Herkesin üzerine düşen görevi, namusuyla, doğru şekilde yapması gerekiyor. Bir takım şeylerin gerçekleri nelerdir bunları da bilemiyoruz. Yargı süreci devam ediyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler