Gençlerbirliği onunla uçuşa geçti

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını sadece 13 puanla 16. sırada tamamlayan Gençlerbirliği, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'in göreve gelmesiyle birlikte müthiş bir çıkışa imza attı. Lige istediği gibi başlayamayan ve art arda yaşanan teknik direktör değiş

Gençlerbirliği onunla uçuşa geçti

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını sadece 13 puanla 16. sırada tamamlayan Gençlerbirliği, Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'in göreve gelmesiyle birlikte müthiş bir çıkışa imza attı.

Lige istediği gibi başlayamayan ve art arda yaşanan teknik direktör değişiklikleri ile gündeme damga vuran Gençlerbirliği'nde aranan kan bulundu. Son olarak göreve İbrahim Üzülmez'in getirildiği Başkent ekibi, bu sezon 5 teknik adamla çalıştı. Kırmızı-siyahlılar, Üzülmez yönetiminde ligde önemli bir çıkış yakaladı.

GENÇLER'E HOCA DAYANMADI

Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig'e İskoç teknik adam Stuart Baxter yönetiminde başladı. Kırmızı-siyahlılar 3. haftadaki Kasımpaşa maçına Naci Şensoy yönetiminde çıktı. Ligin 4. haftasında Mehmet Özdilek ile anlaşan Gençlerbirliği aldığı kötü sonuçların ardından 15. haftanın ardından Özdilek'i görevden aldı. 16. haftada Mustafa Kaplan'ı göreve getiren Gençlerbirliği yönetimi, kendi evinde oynadıkları Fenerbahçe yenilgisinin ardından Kaplan ile de yollarını ayırdı. Başkent ekibi, ligin son haftasında ise tecrübeli Teknik Direktör Yılmaz Vural'ı görevin başına getirdi. Vural ile de sadece 1 hafta çalışan Gençler, 63 yaşındaki teknik direktör ile olaylı bir şekilde yollarını ayırdı.

8 HAFTA SONRA GALİP GELDİ

Gençlerbirliği, devre arası kamp çalışmalarını ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı PTT 1. Lig ekibi Elazığspor'dan istifa eden İbrahim Üzülmez yönetiminde geçirdi. Ara transfer döneminde Aydın Karabulut, Sergey Politevich, Turgut Doğan Şahin, Alexander Hleb, Selçuk Şahin, Hakan Aslantaş ve Serdar Gürler'i kadrosuna dahil eden kırmızı-siyahlılar, ikinci yarıya hızlı bir başlangıç yaptı. Üzülmez yönetimindeki Gençlerbirliği, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup ederek tam 8 hafta sonra galibiyetle tanıştı.

7 MAÇTA 6 GALİBİYET

İkinci devrede 7 karşılaşma oynayan Gençlerbirliği, bu maçların 6'sından galibiyetle ayrılmayı başardı. Başkent ekibi 7 karşılaşma içerisinde tek mağlubiyetini ise 1-0'lık skorla şampiyonluk yarışı veren Beşiktaş karşısında aldı. İkinci yarıya müthiş bir seri ile başlayan Gençlerbirliği küme düşme hattından da uzaklaşarak rahat bir nefes aldı. Gençler, son olarak ligin 24. haftasında deplasmanda Kayserispor'u 2-0 mağlup etti. Kırmızı-siyahlıların Teknik Direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde ikinci devrede oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Çaykur Rizespor: 2 - Gençlerbirliği: 3

Gençlerbirliği: 1 - Antalyaspor: 0

Kasımpaşa: 0 - Gençlerbirliği: 1

Gençlerbirliği: 2 - Bursaspor: 0

Beşiktaş: 1 - Gençlerbirliği: 0

Gençlerbirliği: 3 - Akhisar Belediyespor: 1

Kayserispor: 0 - Gençlerbirliği: 2

RAHAT NEFES ALDI

Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde etmiş ve devreyi 13 puanla 16. sırada, küme düşme potası içerisinde tamamlamıştı. Art arda aldığı galibiyetlerle üst sıralara yükselen Başkent temsilcisi, 24. hafta itibariyle ligde 31 puanla 10. sırada yer alıyor.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE İLE KARŞILAŞACAK

Son dönemdeki başarılı performansı ile dikkat çeken Gençlerbirliği Süper Lig'in 25. haftasında pazar günü kötü bir sezon geçiren Galatasaray'ı konuk edecek. Öte yandan şampiyonluk yarışı veren ekiplerden Beşiktaş ile ikinci yarıda oynayan Gençler, bir diğer şampiyon adayı Fenerbahçe'ye ligin 33. haftasında konuk olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler