Genç ve ümir milli takımları şampiyon oldu

Ümit ve Genç Milli Karate Takımları, Bulgaristan'da düzenlenen 16. Balkan Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda 30 madalya kazanarak şampiyon oldu.Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Sofya'daki Armeec Arena'da 12-14 Aralık tarihlerin

Genç ve ümir milli takımları şampiyon oldu

Ümit ve Genç Milli Karate Takımları, Bulgaristan'da düzenlenen 16. Balkan Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda 30 madalya kazanarak şampiyon oldu.

Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Sofya'daki Armeec Arena'da 12-14 Aralık tarihlerinde düzenlenen şampiyonada Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Arnavutluk, Sırbistan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek ve Slovenya'dan 784 sporcu mücadele etti.

Müsabakalarda Türkiye'yi, 18'i kadın 38 sporcu temsil etti.

Kata ve kumite branşlarında yapılan müsabakalar sonunda Türk Milli Takımı, 15 altın, 5 gümüş ve 10 bronz madalya kazanarak takım halinde Balkan şampiyonluğuna ulaştı. 7 altın, 14 gümüş ve 24 bronz madalyayla Sırbistan ikinci, 7 altın, 4 gümüş ve 15 bronz madalyayla Bosna Hersek ise üçüncü sırada yer aldı.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin iyi bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, "Altyapıya yaptığımız yatırımın karşılığını başarı olarak geri almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Balkan Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olan milli sporcularımızın performanslarıyla gururlandık. Göğsümüzü kabartan genç sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor