"Geleceğimi geçmişte yaşadım"

A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Guus Hiddink, Almanya maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Hollandalı teknik adam basın mensuplarının yönelttiği soruları içtenlikle yanıtlarken Türkiye'nin eleme grubu içindeki şansını değerlendir

"Geleceğimi geçmişte yaşadım"

A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Guus Hiddink, Almanya maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hollandalı teknik adam basın mensuplarının yönelttiği soruları içtenlikle yanıtlarken Türkiye'nin eleme grubu içindeki şansını değerlendirerek sözüne başladı. Tecrübeli teknik adam yaptığı açıklamada "Kazakistan ve Avusturya maçlarının ardından rakibimiz Almanya, gruptan çıkmak adına önemli bir maç. Hazırlıklarımız tamamen Almanya'yı yenmek adına olacak" ifadelerini kullandı.

Avusturya ve Kazakistan maçlarının olduğu dönemden futbolcu yapısı anlamında farklı bir dönemde maçların oynandığını söyleyen Hiddink: "Türk Milli Takımı'nın da sezon başında yaşanan olaylardan dolayı imajı zedelendi. Son iki maçımızda şu dezavantajı yaşadık; Futbolcular genelde o güne gelene kadar maç oynamış olmaları gerekiyordu. O dönemde futbolcular maçlara çıkmadan Milli Takım'a geldi. Şu an gelinen noktada Milli Takım'da futbolcuların bu ritme girmesi bizim için sevindirici." şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun Türkiye elemeleri geçemezse görevinizden ayrılmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise Hiddink: "Onu konuşmak için biraz erken. Bu uzak bir gelecek. Önümüzdeki iki maçın ardından oynanacak 2 play-off maçının ardından bunlara bakmamız lazım. Geleceğe dair planlar yapılması gerektiğini ancak ben büyük geleceğimi geçmişte yaşadım." dedi.

Rakip Belçika'nın gruptan çıkma adına hala şansının olmasının hatırlatılması üzerine ise Hollandalı teknik adam: "Bu gerçekten düşük bir ihtimal, bizim iki maçımızı da kaybetmemiz ve Belçika'nın da iki maçını kazanması gerekiyor. Biraz da gerçekçi olmak lazım." dedi.

Son olarak Alman basın mensubunun Türk gazetecilerle konuştuğumuzda onlar bize 'Hiddink Türkiye'de fazla bulunmuyor, genelde yurt dışında zamanınızı geçiriyorsunuz. Bunun nedeni nedir?' şeklinde sorulan soruya Hiddink: "Bizim TFF ile 2 tane ofis oluşturma planımız vardı. Birisi Amsterdam'da yani yaşadığım yerde. Diğer ise Türkiye'de olan iki ofisim var. Böylece sürekli seyahat etmekten ve bunun masrafından da kurtulmuş olduk. Sürekli Avrupa'da olmamın sebebi de yaşı 16 ile 20 arasında değişen gençleri sürekli takip ediyoruz. Ayrıca kadroda olan isimleri takip etmek için de zaman zaman seyahat ediyorum. Türkiye'ye tabiki maçları takip etmek için geliyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler