"Geçmişin hesabını yapmadık"

Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda yarın oynanacak 48'inci Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'la birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Şenol Güneş'in açıklaması:İlk defa

"Geçmişin hesabını yapmadık"

Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda yarın oynanacak 48'inci Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'la birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş'in açıklaması:

İlk defa Fenerbahçe ile finalde karşılaşıyoruz. İki takım arasında ezeli rekabet var. Trabzonspor şampiyonluğa oynadığı her dönem rakibi Fenerbahçe olmuştur. Bazen onlar bazen biz kazandık. Yine öyle olacak. Maçın güzel geçmesini diliyorum ve kazanmak istiyoruz. Kupada sayısal fazlalığımız var ama ligde başarısızlığımız bulunmakta. 7 olan kupa sayımızı 8 yapmak istiyoruz. Geldiğimiz güzel kente, medeniyetlerin kurulduğu kentte futbolun sevdirilebilmesi için iyi bir maç olut. Biz takım olarak daha çok kupa maçına önem verdiğimizi söylemiştik. Fenerbahçe için ise uzun yıllar kazanılamayan kupa olması önemi artırıyor. Fenerbahçe ise hem lig hem kupada oynuyor bu onlar için zor oluyordur. Bizim tek hedefimiz olduğundan daha aç, daha istekli olarak oynayacağımızı düşünüyorum. İki takım arasında tüm maçlarda koşullar ne olursa olsun güzel maçlar oynanmıştır. Kazanan bir takım olacaktır. İlk önce kazananın biz ve dostluk olması dileğiyle. Sayın Daum'a da hoşgeldin diyorum, başarılar diliyorum.

-"BİZİM İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ"-

Trabzonspor olarak iki kulvarın birinde varız. Burada başarılı olmak zorundayız. Fenerbahçe ise iki kulvarın ikisinde de var. Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi de garantiledi, o açıdan rahatlığı var. Biz futbolumuza bakarız. Kupayı kazandığımız veya kazanamadığımız zaman oynayacağımız eleme sayısı değişecek. Kazanırsak bir, kaybedersek üç eleme oynayacağız. Dediğim gibi bizim için çok daha önemli. Ama önemli olmak değil, oynamak daha önemli. Fenerbahçe için Şampiyonlar Ligi garanti önemli ama direk gitme açısından birinci olması gerekiyor. Bizim için kupa ne kadar önemliyse Fenerbahçe için şampiyonluk çok önemli. Biz 7 kupayı 8 yapmak istiyoruz. Fenerbahçe uzun süren özlemini dindirmek istiyor. Zor ve beklentisi büyük bir maç. Farklı ve güzel bir yerdeyiz. Bu güzellikleri göreceğiz, futbolu sevdireceğiz

-"YARIŞMA SAHADA KALACAK"-

Dostluğu, başarıyı öne çıkarmak çok önemli. Yarışma sahada kalacak. Saha dışında yaşanacaklar çok önemli. Büyük takımların daha fazla buralarda maç oynaması lazım. Diyarbakır'da Van'da da oynanmalı. Biz şehir olarak karşı değiliz. Futbol takımlarının buraya gelmesi halkın onlarla birleşmesi önemlidir. Böyle bir sahaya kavuşan şehri kutlamak lazım. Trabzon futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehir ama böyle bir stadı yok. Umarım aynı sahaya biz de kavuşuruz.

-"SELÇUK'UN OYNAMA ŞANSI YÜZDE 50"-

Selçuk'un durumu kesinleşmedi. Oynama şansı yüzde 50. Onun dışında sakat oyuncu yok, olumsuz bir durum da yok.

İki takım hak ederek buraya gelmiş durumda. Biri kaybettiği zaman aşağı indirmek doğru değil. O zaman isteyip de buraya gelemeyenler için ne demek lazım. Biz buraya gelmişken kazanmak istiyoruz.

-"GÜNDÜZ OYNAMAK ZORDUR"-

Gece maçı daha zevkli olur, daha kolay olur. Futbolcuların güçlerini göstermesi açısından da gece maçları daha önemlidir. Gündüz oynamak zordur. Isı farkı olduğu zaman daha da zor olur. Hafta içinde oynanması, seyahat olması ve ısı farkının olması şartları olumsuz etkiliyor. Ayrıca gece maçları hem seyirci hem televizyon için de iyi olur. Ama böyle bir tercih yapılmış saygı duyuyoruz.

-"GEÇMİŞİN HESABINI YAPMADIK"

- Geçmişin hesabını yapmadık, geçmişten dersler çıkardık. Tüm kötü günleri konuşmamız lazım o zaman. Ama dersler çıkartıyoruz. Yarınki maçı düşünüyoruz. Fenerbahçe uzun yıllar kupayı almadı diye yine alamayacak diye bir şey yok. Biz daha önce kaybettik diye her zaman kaybedeceğiz diye bir şey yok. Finale kaldıktan sonra önümüzde sadece kupa vardı. Ligde belki ilk üçe girebilirdik. Kupada finale gelmişken geri dönmeyelim istiyoruz. Kupayı alıp gitmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor