Galatasaray'a sert tepki

Kayserispor Kulübü, İstanbul'da oynanan ve 1-1 biten Süper lig maçı sonrası MHK'ye ve Federasyona eleştirilerde bulunan Galatasaray Kulübü'ne yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. İki penaltılarının verilmediği vurgulanan Kayserispor; bildirisinde "Çok kıs

Galatasaray'a sert tepki
Kayserispor Kulübü, İstanbul'da oynanan ve 1-1 biten Süper lig maçı sonrası MHK'ye ve Federasyona eleştirilerde bulunan Galatasaray Kulübü'ne yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

İki penaltılarının verilmediği vurgulanan Kayserispor; bildirisinde "Çok kısa bir süre önce Galatasaray ile oynadığımız Fortis Türkiye Kupası maçının 89. dakikasında olmayan bir faul sonrasında ofsayt bir golle takımımız kupadan elenmiş, o netice ile Galatasaray yoluna devam etmiştir. O günlerde adalet duygusu, etikdeğerler, fairplay, hak, haksızlık gibi kavramlar gündemin hiçbir yerini işgal etmemişti" görüşüne yer verildi

Galatasaray Kulübü'nün "Suçu değiştirirseniz suçlu da değişir" psikolojisiyle futbol dünyasını ayağa kaldıran açıklamalarının Kayserispor kulübünü üzdüğünü ve spor kamuoyunu rahatsız ettiğine vurgu yapılan ve sarı kırmızılı ekibin iki penaltısının çalınmadığı ileri sürülen bildiride şöyle denildi:

İKİ PENALTIMIZ VERİLMEDİ

"Galatasaray – Kayserispor müsabakasında Galatasaraylı oyuncu Lincoln oyun kuralları gereği ve doğal olarak müsabakadan ihraç edilmiştir. Lincoln'ün atılmasından birkaç dakika sonra Milan Baros'un yaptıklarının karşılığı dünyanın her yerinde kırmızı karttır. 47. dakikada ceza sahası içerisinde Mehmet Eren Boyraz'ın düşürülmesi, son dakikada Galatasaray oyuncusu Emre Aşık ceza sahası içinde topu bilerek ve isteyerek elle oynaması da dünyanın her yerinde penaltıdır. Adı geçen pozisyonlardan sonra çıkması gerekecek kartları da düşünecek olursak ortaya nasıl bir maç ve nasıl bir sonuç çıkacağını öngörmek çok zor olmasa gerek. Lincoln Cassio De Souza Soares'in oyundan ihracından sonra saha içerisinde sporcularımız, şeref tribününde yöneticilerimiz ve tabi ki maçın hakemi de inanılmaz bir taciz altında kalmış bu durum engellenmediği gibi bilakis körüklenmiştir. Kulübümüz müsabaka esnasında ve sonunda oluşturulmasına büyük katkıda bulunmaya çalıştığı futbol barışını bozmamak, güvenirliliğine sonsuz inandığı Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi ve hakemlerimizi baskı altına almamak için sessiz kalmıştır. Arada geçen sürede anlaşılmıştır ki, haksızlık yarışından en fazla payı almak isteyenlerin sesi inanılmaz bir gürlükte çıkmaktadır. Kaybettiğimiz iki puanı bırakın, kazandığımız bir puan dahi sorgulanmıştır. Futbolcularımızın emeğine ve kulübümüzün doğru duruşuna haksızlık edilmiştir. Büyük olmak, tüm unsurlarınızla herkesin ve her şeyin üstüne haksızca yüklenip her türlü haksızlığı "hak görmek değildir". Hatırlatmak isteriz ki müsabakanın hakemi Sayın Selçuk Dereli daha önce de birçok Kayserispor – Galatasaray müsabakası yönetmiş ve müsabakaların tamamını Galatasaray kazanmıştır. maçların nasıl geçtiğini merak edenler arşivlerden kasetleri seyredebilirler. Ayrıca daha çok kısa bir süre önce Galatasaray ile oynadığımız Fortis Türkiye Kupası maçının 89. dakikasında olmayan bir faul sonrasında ofsayt bir golle takımımız kupadan elenmiş, o netice ile Galatasaray yoluna devam etmiştir. O günlerde adalet duygusu, etik, fairplay, hak, haksızlık gibi değerler gündemin hiçbir yerini işgal etmemişti. Kamuoyuna arz ederiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler