Galatasaray çeyrek final biletini kaptı

Türkiye Kupası son 16 turunda evinde Gaziantepspor ile karşılaşan Galatasaray, 3-1'lik skorla çeyrek finale adını yazdırdı. Cimbom'a galibiyeti getiren goller Olcan Adın, Sinan Gümüş ve Burak Yılmaz'dan geldi. Gaziantepspor'un tek sayısı ise yeni transfer

Galatasaray çeyrek final biletini kaptı
Türkiye Kupası son 16 turunda evinde Gaziantepspor ile karşılaşan Galatasaray, 3-1'lik skorla çeyrek finale adını yazdırdı. Cimbom'a galibiyeti getiren goller Olcan Adın, Sinan Gümüş ve Burak Yılmaz'dan geldi. Gaziantepspor'un tek sayısı ise yeni transfer Habibou'dan geldi. 
 
Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Olcan, Donk, Selçuk, Umut, Sneijder, Sinan, Burak 11'i ile başladı. İlk yarıda maçın kontrolünü elinden bırakmayan Galatasaray, istediği golleri de buldu. Gaziantepspor, ikinci yarıya daha istekli başladı ancak Burak Yılmaz'ın golü bu direnci kırdı. 3-1 kazanan Cimbom, çeyrek final biletini alan taraf oldu. 
 
İLK YARIDAN DAKİKALAR
 
13. dakikada sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Selçuk’un doğrudan kaleye şutunda kaleci Alperen topu son anda kornere çeldi.
 
20. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Olcan, topu sürdükten sonra ceza sahası çizgisi üzerine gelmeden sol çaprazdan çektiği sert şutta meşin yuvarlak kaleci Alperen’in sağından ağlarla buluştu. 1-0
 
25. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Sinan’ın ceza sahası yayının hemen dışından çektiği sert şutta top kaleci Alperen’in sağından ağlarla buluştu. 2-0
 
34. dakikada Barış’ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde bulunan Habibou'nun kafa vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.
 
37. dakikada Donk'un pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Sneijder’in şutunda kaleci Alperen topu son anda kornere çeldi.
 
38. dakikada ceza sahası içi sağ taraftan topla buluşan Sinan, pasını altıpas önünde müsait durumdaki Umut’a çıkardı. Umut’un gelişine şutunda kaleci Alperen meşin yuvarlağı kornere çeldi.
 
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
 
52. dakikada Umut Bulut Gaziantepspor atağa çıkarken topu kazanmayı başardı. Ardından Burak'ı gördü. Burak da soldan gelen Sneijder'e pasını verdi. O da bir pasla Umut'u gördü. Devamında Umut bir omuz darbesi ile yerde kaldı. Oyun devam etti. 
 
57. dakikada yapılan ortanın ardından kale önünde seken topa son olarak topuk vuruşu ile Burak dokundu. Golünü attı. 3-0.
 
63. dakikada Larsson kanatta topu aldı. Kaleyi doğru yönelerek kendine şut açısı yarattı. Şutu az farkla dışarıya çıktı. 
 
75. dakikada Habibou'nun şutu kaleci Muslera'dan döndü. Habibou topu takip etti ve bir vuruşla daha golünü atmayı başardı. 3-1. 
 
84. dakikada Sneijder kaleyi karşısına aldı. Şutunu attı. Burak'a çarpan top bir anda yön değiştirdi. Kaleci kıpırdayamadı. Az farkal auta gitti. Ardından hakem elle oynamayı işaret etti. 

 

89. dakikada Yasin ceza alanı dışında Olcan'a güzel bir pas aktardı. Soldan içeriye giren Olcan'ın sert şutunu Alperen kurtarmayı başardı ve dördüncü golü önledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor